Παρασκευή, Φεβρουαρίου 19

Υπόθεση Λιγνάδη: «Ιδιαίτερη επικινδυνότητα του καταγγελλόμενου ως δράστη για το σύνολο της κοινωνίας»

Υπόθεση Λιγνάδη: «Ιδιαίτερη επικινδυνότητα του καταγγελλόμενου ως δράστη για το σύνολο της κοινωνίας»

Ζητώντας από τη Δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα και από τον εισαγγελέα να πράξει τα δέοντα σχετικά με την δεύτερη μήνυση κατά του σκηνοθέτη – ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό, ο δικηγόρος του θύματος, Γιάννης Βλάχος, μίλησε στη Ζούγκλα και επεσήμανε τα εξής:

«Η εκμετάλλευση της αίγλης του θεάτρου, η μέθοδος προσέγγισης των ανηλίκων, η ψυχική και σωματική βία που συστηματικά ασκούνταν σε βάρος τους, φανερώνει ιδιαίτερη επικινδυνότητα του καταγγελλόμενου ως δράστη για το σύνολο της κοινωνίας. Η Δικαιοσύνη να διαλευκάνει αμέσως τις καταγγελίες ώστε να δικαιωθούν τα θύματα και να καθαρθεί ο υπέροχος κόσμος του ελληνικού θεάτρου που μολύνθηκε από την παρουσία και την δράση παιδεραστών στους κόλπους του».

Άλλωστε και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, είπε, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου, ότι ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου «είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος».

«Ο Λιγνάδης μάς εξαπάτησε και με εξαπάτησε με υποκριτική τέχνη» σημείωσε η κα Μενδώνη, η οποία χαρακτήρισε την σεξουαλική βία «φρικιαστική και επονείδιστη υπόθεση». «Είμαστε κράτος δικαίου και γι΄ αυτό προχωρούμε διά της θεσμικής οδού, της Δικαιοσύνης» ανέφερε και ανακοίνωσε ότι κατέθεσε πρωί μηνυτήρια αναφορά-υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητάει την πλήρη διερεύνηση των καταγγελλόμενων υποθέσεων στο θέατρο.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .