ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ “ΓΚΟΜΕΝΑΚΙ” ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ, Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΟΤΙ Ο ΛΙΓΝΑΔΗΣ ΕΙΝΑΙ “ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ;” ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΗΣ ΜΕΝΔΩΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΗΣ. ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ . ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΦΟΡΑ.

mendoni

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Αυτό προκύπτει τώρα» δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που δόθηκε πριν από λίγο,  με αφορμή τις καταιγιστικές εξελίξεις που έχουν προκαλέσει οι βαριές καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση – παρενόχληση από γνωστά΄πρόσωπα του θεάτρου, ειδικά δε του Δημήτρη Λιγνάδη που ήταν, μέχρι προ ημερών, καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

Όπως ξεκάθαρα προκύπτει από τις  δηλώσεις της κ. Μενδώνη,  η Κυβέρνηση «αδειάζει», πλέον,  πλήρως τον γνωστό ηθοποιό – σκηνοθέτη κατηγορώντας τον μάλιστα ευθέως για βαθιά υποκριτική συμπεριφορά: «Ο Δημήτρης Λιγνάδης μάς εξαπάτησε. Με βαθιά υποκριτική τέχνη προσπαθούσε να μάς πείσει πως δεν έχει σχέση με όλα αυτά» υπογράμμισε η υπουργός Πολιτισμού προσθέντας πως  από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι φήμες γύρω από το όνομά του  πιέστηκε  προκειμένου να αποκαλύψει εάν σχετίζεται με τις κατηγορίες αλλά ο ίδιος το αρνούνταν κατηγορηματικά.


Αναφερόμενη σε πληροφορίες που κυκλοφορούν και οι οποίες κάνουν λόγο για φιλικές σχέσεις του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη  και της ίδιας με τον Δημήτρη Λιγνάδη, η κ. υπουργός δήλωσε κατηγορηματικά: «Ο Πρωθυπουργός γνώριζε τον Λιγνάδη μόνο ως ηθοποιό. Ας ψάψουν μια φωτογραφία που να δείχνει ότι ο πρωθυπουργός ή εγώ κάναμε προσωπική παρέα μαζί του. Δεν θα βρουν» είπε χαρακτηριστικά ενώ απέδωσε αυτές τις πληροφορίες σε κατασκευασμένα fake news που εξυπηρετούν συγκεκριμένους σκοπούς.

Παράλληλα η  κ. Μενδώνη ανακοίνωσε πως σήμερα το πρωί κατέθεσε στον εισαγγελέα υπόμνημα – αναφορά με την οποία θέτει στην διάθεσή του το σύνολο των εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΠΟΑ αλλά και τον εαυτό της σε περίπτωση που χρειαστεί να καταθέσει ως μάρτυρας.

Σε γενικές γραμμές στόχος της σημερινής συνέντευξης τύπου ήταν να περάσει το μήνυμα πως η Κυβέρνηση συνολικά και το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ειδικότερα τάσσεται απολύτως υπέρ της κάθαρσης και της τιμωρίας όσων έχουν διαπράξει αξιόποινες πράξεις: «Βιώνουμε την κατάλυση των θεσμών του Πολιτισμού.  Η σεξουαλική βία, ειδικά δε όταν συνδέεται με παιδιά είναι μια φρικιαστική υπόθεση. Αυτό που μάς ενδιαφέρει είναι να τιμωρηθούν άμεσα οι θύτες από την δικαιοσύνη. Ενθαρρύνουμε τα θύματα να μιλήσουν ανοιχτά» τόνισε η υπουργός προσθέτοντας πως «το υπουργείο Πολιτισμού θα φροντίσει να ανανεωθεί το νομικό πλαίσιο που σχετίζεται με τέτοιου είδους περιστατικά όπου χρειαστεί προκειμένου να μην υπάρξει άλλο θύμα». Πρόσθεσε δε πως ο Κώδικας Δεοντολογίας, που συντάσσεται αυτήν την περίοδο, θα πρέπει να εφαρμοστεί και στις εποπτευόμενες σχολές του ΥΠΠΟΑ.

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%a4%cf%8e%cf%81%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac%ce%bb%ce%b1%ce%b2%ce%b5-%ce%b7-%ce%9b%ce%b5%cf%83%ce%b2%ce%af%ce%b1/