Μετά τα λουκέτα σε Ελλάδα τώρα και στη Βουλγαρία για γνωστή ελληνική εμπορική αλυσίδα

 Αποσύρθηκε και από την αγορά της Βουλγαρίας η Notos Com, κλείνοντας το κατάστημα που λειτουργούσε στο εμπορικό κέντρο της Σόφιας για πάνω από έξι χρόνια, και πιο συγκεκριμένα από τον Νοέμβριο του 2014, αναφέρουν στο Capital.gr πηγές με γνώση.

Πρόκειται για ένα ακόμη κατάστημα της γνωστής αλυσίδας, συμφερόντων της οικογένειας Παπαέλληνα που κλείνει. Έχουν προηγηθεί τα άλλα δύο καταστήματα σε σημεία κλειδιάτης αγοράς της Αττικής, στην πλατεία Κοτζιά στο κέντρο της Αθήνας και στο Golden Hall, στο Μαρούσι.

Στο μέτωπο της εξεύρεσης λύσης στο άνοιγμα που έχει η Notos Com προς τις τράπεζες, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως στο "τραπέζι” παραμένει η Optima. Το βασικό σενάριο προβλέπει η Optima Bank να αναλάβει τον δανεισμό της Notos Com που έχει αποκτήσει το fund M&G από την Pillarstone.

Μέχρι στιγμής δεν έχει επέλθει συμφωνία καθώς υπάρχει δυσκολία στις εγκρίσεις των Τραπεζών οι οποίες επιθυμούν η Optima Bank να αναλάβει μεγαλύτερο δανεισμό της Notos Com, αναφέρουν άλλες πηγές.

H Notos Com ελέγχει το 35% της One Outlet, της εταιρείας που αναπτύσσει το εμπορικό κέντρο One Salonica στη Θεσσαλονίκη, στην οποία πλειοψηφικό πακέτο μετοχών κατέχει ο επιχειρηματίας Σάμυ Φάις.

Η One Outlet, εκτός από το ότι ελέγχει το εμπορικό κέντρο One Salonica, κατέχει και το 100% των μετοχών της Στοάς Μοδιάνο Α.Ε., ιδιοκτήτριας κατά 57,5685% του ακινήτου της Στοάς στη Θεσσαλονίκη. Οπότε ενδεχόμενη αποεπένδυση της Notos Com από την One Outlet σηματοδοτεί αυτόματα και την έξοδό της από το project ανάπλασης της Στοάς Μοδιάνο.

από topontiki