Κυριακή, Φεβρουαρίου 21

Βρετανία: Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του κορονοϊού, ανησυχία για τα εμβόλια

Βρετανία: Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του κορονοϊού, ανησυχία για τα εμβόλια

Η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού με την κωδική ονομασία Β1525 έχει εντοπιστεί τουλάχιστον σε δέκα χώρες πλην του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.

Δεν σταματούν οι νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού. Ακόμη μία παραλλαγή του κοροναϊού και μάλιστα με ανησυχητικό αριθμό μεταλλάξεων εντοπίστηκε στη Βρετανία.

Η μετάλλαξη B.1.525 φαίνεται παρόμοια με τη νοτιοαφρικανική που έχει ανιχνευτεί στις περισσότερες χώρες του κόσμου. 

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου έχουν εντόπισε 33 περιπτώσεις μέχρι στιγμής σε δείγματα που χρονολογούνται από τον Δεκέμβριο.

Έχει βρεθεί και σε άλλες χώρες, όπως στην Δανία, τη Νιγηρία και τις ΗΠΑ.

Εμπειρογνώμονες του Ηνωμένου Βασιλείου την μελετούν για να κατανοήσουν τον κίνδυνο που ενέχει.

«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε εάν πρέπει να προστεθεί στον κατάλογο των "ανησυχητικών παραλλαγών" του Ηνωμένου Βασιλείου και εάν πρέπει να πραγματοποιηθούν μαζικά τεστ για αυτήν. 

Όπως αναφέρουν, η εν λόγω παραλλαγή παρουσιάζει ομοιότητες με το γονιδίωμα και της έτερης βρετανικής παραλλαγής «του Κεντ», του B117, και περιέχει διάφορες μεταλλάξεις, συμπεριλαμβανομένης της Ε4848Κ στην πρωτεϊνική ακίδα: το «όχημα» λίγο-πολύ του κορονοϊού, για να προσβάλει τα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού.

Πρόκειται για την ίδια μετάλλαξη, που εντοπίζεται στο νοτιοαφρικανικό και στο βραζιλιάνικο στέλεχος του Covid-19 και η οποία εκτιμάται ότι βοηθά τον ιό να ανθίσταται στην αντεπίθεση των αντισωμάτων. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα υφιστάμενων εμβολίων.

Ο καθηγητής Ραβί Γκούπτα από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και οι συνεργάτες του διεξήγαγαν εργαστηριακές δοκιμές και αναφέρουν ότι μεταλλάξεις όπως το E484K αποτελούν απειλή για τα εμβόλια.

Οι επιστήμονες εργάζονται ήδη σε νέα εμβόλια που ταιριάζουν καλύτερα σε νέες παραλλαγές, σε περίπτωση που χρειαστούν πριν από τον επόμενο χειμώνα.

Πηγή: reader.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .