Κυριακή, Φεβρουαρίου 14

«Βγήκαν μαχαίρια» στην Ε.Ε. για τα εμβόλια: «Σκ@@α» η τακτική φον ντερ Λάιεν λέει ο Σολτς

 Εκτός ελέγχου φαίνεται ότι οδηγούνται τα πράγματα στην Ευρώπη, όσον αφορά στους χειρισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προμήθεια των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, η οποία παρουσιάζει καθυστερήσεις και εκτροχιάζει πλήρως τα εμβολιαστικά προγράμματα των χωρών-μελών.

Έκρηξη Σολτς κατά φον ντερ Λάιεν

Ενδεικτική της εκρηκτικής κατάστασης που επικρατεί ήταν η αντίδραση του αντικαγκελάριου και ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, ο οποίος στη διάρκεια συνεδρίασης του  υπουργικού συμβουλίου επιτέθηκε άγρια και ονομαστικά στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, λέγοντας σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η στρατηγική της για τα εμβόλια είναι «πραγματικά σκ@@ά» και τονίζοντας ότι το Βερολίνο «δεν μπορεί να αφήσει αυτά τα σκ@@ά να επαναληφθούν», κατηγορώντας τις Βρυξέλλες για χαοτικό χειρισμό του προγράμματος εμβολιασμού.

Αμηχανία Μέρκελ

Οι ίδιες πληροφρορίες αναφέρουν ότι στη συνεδρίαση η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επιχείρησε να υπερασπιστεί την φον ντερ Λάιεν -η οποία κάποτε θεωρείτο ως η φυσική διάδοχός της στο CDU- ωστόσο και η ίδια βρίσκεται υπό πίεση, καθώς θεωρείται ότι έδειξε μεγάλη ανοχή στους χειρισμούς της Κομισιόν σχετικά με τα εμβόλια. Μάλιστα, πηγές αναφέρουν ότι η Μέρκελ δεν εμπόδισε τον Σολτς να εκφράσει την οργή του για τους χειρισμούς των Βρυξελλών και τον σταμάτησε μόνον όταν αναφέρθηκε ονομαστικά στην φον ντερ Λάιεν.

Οργή και κατά Κυριακίδου

Παράλληλα, η Bild ανέφερε ότι το Βερολίνο είναι έξαλλο και με την Επίτροπο Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, στην οποία αποδίδεται αποτυχία να εξασφαλίσει συμβόλαιο με την Pfizer μέχρι τον Νοέμβριο, ενώ η Βρετανία και οι ΗΠΑ είχαν πετύχει συμφωνίες από τον περασμένο Ιούλιο. Η Κυριακίδου βρέθηκε στο στόχαστρο και του Γερμανού υπουργού Υγείας Γενς Σπαν, με την Bild να αναφέρει ότι η Επίτροπος δυσκολευόταν να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με στελέχη της Pfizer, ενώ ο Σπαν μιλούσε απευθείας στον επικεφαλής.

Τι απαντά η Επίτροπος

Από την πλευρά της, η Στέλλα Κυριακίδου, απαντώντας στην κριτική που δέχεται, μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΛΚ, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι σύντομα θα υπάρξουν περισσότερα εμβόλια πέρα των τριών που, ήδη, έχουν εγκριθεί. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, σχετικά με τις επιθέσεις εναντίον της Κομισιόν για αργούς ρυθμούς σε σύγκριση με το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, η κ. Κυριακίδου σημείωσε ότι κατά την παραγωγή ενός νέου εμβολίου δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι οι κίνδυνοι, επομένως, η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια είναι εξαιρετικά σημαντικά στοιχεία, τονίζοντας επίσης ότι η ΕΕ διαπραγματεύτηκε καλύτερη τιμή.

Και στο βάθος... Ρωσία

Οι χειρισμοί της Κομισιόν, οι αστοχίες με τις παραδόσεις εμβολίων και ο εκτροχιασμός των προγραμμάτων εμβολιασμού, φαίνεται ότι επιταχύνουν την πρόσδεση της Ευρώπης -προεξάρχουσης της Γερμανίας- στη Ρωσία και το εμβόλιο Sputnik-V. Ήδη, η Μέρκελ δήλωσε αυτήν την εβδομάδα ότι «όλα τα εμβόλια είναι ευπρόσδεκτα στην ΕΕ», προσθέτοντας ότι ήδη έχει μιλήσει με τον Βλαντίμιρ Πούτιν για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, ενώ έχουν ήδη γίνει προσεγγίσεις για συνδρομή στην παραγωγή.

από protothema, μέσω topontiki

 http://teleytaiaexodos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .