Κυριακή, Φεβρουαρίου 14

Τί έχουν τα έρμα και μιλάνε;

Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Του Νίκου Καραχάλιου
antinews.gr

«ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ»! Εντολή Μαξίμου στους «Πολυλογάδες» Υπουργούς. Η κακοφωνία και τα λεγόμενα «φάλτσα» επέβαλαν το σιωπητήριο από τον Πρωθυπουργό. Αν αυτό είναι το πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (13-14/2/21) (πιο πολύ δεν τους ταιριάζει αυτό το όνομα, καθώς δεν είναι απλά φιλοκυβερνητικά) τί να γράψουμε εμείς στο antinews;

Πρόσφατα ακούγοντας τους πολυπληθείς αναγνώστες μας θα προτείναμε να επιβληθεί «σιωπητήριο» και στον Πρωθυπουργό, τον οποίο μετά την «ανέμελη ποδηλατάδα» στην Πάρνηθα τον έχει πάρει η κάτω βόλτα και κάνει περισσότερες γκάφες από τους Υπουργούς του. Για την ακρίβεια τους

συμπαρασύρει σε ανόητα ατοπήματα, όπως συνέβη με το Ικαριώτικο «συγχρωτισμένο τραπέζωμα».

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τρία:

1)Γιατί επιβάλλεται από το «Επιτελικό Μαξίμου» σιωπητήριο;

2)Τί σημαίνει για μια δημοκρατία η επιβολή πολιτικής αφωνίας;

3)Τί θα πετύχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν δεν μιλάει κανείς ή έστω μόνο ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, (ο κύριος Ταραντίλης που είτε μιλάει είτε δεν μιλάει, μάλλον είναι το ίδιο και το αυτό);

1)ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ επιβάλλεται για να μαζευτούν τα ασυμμάζευτα. Γιατί οι αντιπαραθέσεις πλέον είναι καθημερινές. Οι Υπουργοί αλληλοδιαψεύδονται εντός 2 ωρών. Στις 12 μ.μ ανακοινώνει κάτι ο Υπουργός Υγείας, στις 2 μ.μ. τον «διορθώνει» ο Υπουργός Ανάπτυξης και στις 6 μ.μ. τους ακυρώνει και τους δύο ο έχων το τελικό πρόσταγμα κ. Χαρδαλιάς.

Οι σκληρές αντιπαραθέσεις λαμβάνουν χώρα ακόμη και μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο, όπως συνέβη πρόσφατα μεταξύ των ομόσταβλων κ.κ. Βορίδη και Γεωργιάδη για το θέμα της ινδικής κάνναβης (ίσως τελικά η νομιμοποίηση της χρήση της να είναι λύση όχι μόνο για την ανάπτυξη, αλλά και για να «χαλαρώσουν» οι λαλίστατοι Υπουργοί. Σκεφθείτε το επόμενο πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ να είναι: ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΜΠΑΦΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!)

2)Δεν υπάρχει πιο αντιδημοκρατική εντολή από το «Σιωπητήριο». Στην Επιτελική Τηλεδημοκρατία ο έλεγχος της κοινής γνώμης γίνεται με 3 τρόπους:

α) Με τα συστημικά ΜΜΕ που ελέγχονται με συνεχές τάισμα 18,5 δισ. € για να σερβίρουν ειδήσεις σανό στα «πρόβατα»…

β) Με τις υποταγμένες εταιρίες δημοσκοπήσεων που εν τω συνόλω βρίσκουν την κυβέρνηση σε ανοδική τροχιά (!), ενώ αντιμετωπίζει 4 εθνικές κρίσεις ταυτόχρονα και η μισή Ελλάδα είναι άνεργη, ενώ η άλλη μισή είναι είτε σε lock down, είτε το παραβιάζει για να διαμαρτυρηθεί…

γ) Με τα fake news, που προσφάτως μετεξελίχθηκαν σε no news, βλέπε σημείωμα ΕΡΤ με SOS/NO-NΟ για φωτογραφίες με Λιγνάδη...

Στη Μεταδημοκρατία μας βιώνουμε το απόλυτο παράδοξο: τα Μέσα να πληρώνονται για να ασκούν έλεγχο στους πολίτες, αντί στην εξουσία!

Με το πρόσχημα της ατομικής ευθύνης «για όλα φταίει ο απείθαρχος λαός» και όχι οι ακατανόμαστοι Υπουργοί. Οι «αμόρφωτοι» Έλληνες δεν έχουν δικαίωμα ούτως ή άλλως στο «ομιλείν» και για να διασφαλίσουν ότι δεν θα ανοίξει κανείς το στόμα του να πετάξει καμία αντικυβερνητική κορώνα, τους φόρεσαν μάσκα η οποία σε λίγο θα γίνει διπλό φίμωτρο, όσο η μετάλλαξη του ιού απειλεί σταθερά το δήθεν διψήφιο προβάδισμα των «Αρίστων».

Τέλος, για όσους νέους σπουδαστές φωνασκούν στα Πανεπιστήμια, ιδρύουμε και την Πανεπιστημιακή Αστυνομία (στο κατάλληλο timing), για να επιβάλει μία νέα μόδα -την «γκλομποεκπαίδευση»- που ασκείται διαλεκτικά από δυνάμεις των ΜΑΤ παράλληλα με την τηλεκπαίδευση.

Αν τα παραπάνω δεν ενοχλούν και δεν προκαλούν, αν δεν συνιστούν αλλοίωση της δημοκρατίας, τότε τί άλλο θα δούμε, όταν το «καθεστώς» των Αρίστων θα αρχίσει να κλυδωνίζεται πιο βίαια;

Θα γίνεται ακόμη πιο αυταρχικό;

Αν υπήρχαν «οφέλη» από το φίμωμα, σε μια κυνική εκδοχή νεοφιλελεύθερης Θατσερικής πολιτικής πρακτικής θα το αντιλαμβανόμουν.

Όμως, ακόμη και αν σιωπήσουν οι Υπουργοί, δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να τιθασεύσει όλους τους «άλλους». Ποιοί είναι αυτοί; Ποιοί είναι τόσο τολμηροί που έχουν τα cojones να παρακούν τον Πρωθυπουργό μας; Ας τους χρησιμοποιήσουμε ως αναφορά σε μια παλιά αγαπημένη ταινία: «και οι 11 ήταν Άτακτοι».

1. Προκόπης Παυλόπουλος (πρ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας). Συνολική η διαφοροποίησή του στα εθνικά θέματα.

2. Αντώνης Σαμαράς (πρ.Πρωθυπουργός, πρ. Πρόεδρος της ΝΔ, Βουλευτής ΝΔ). Κόκκινες γραμμές για Πρέσπες, Χάγη, Ελληνοτουρκικό διάλογο.

3. Ντόρα Μπακογιάννη (πρ. Υπουργός, Βουλευτής ΝΔ). Συμφωνεί με τον Αλέξη Τσίπρα στο Συμβούλιο της Ευρώπης για το εμβόλιο ως κοινωνικό αγαθό!

4. Ο ίδιος ο ΥΠΕΞ κ. Νίκος Δένδιας, χαράζει διακριτικά μια λιγότερο υποχωρητική γραμμή στις Ελληνοτουρκικές «διαβουλεύσεις».

5. Ο Νικήτας Κακλαμάνης (πρ. Πρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής ΝΔ) αφού διαφοροποιήθηκε πέρυσι για την επιλογή της κυρίας Σακελλαροπούλου,, γκρινιάζει πλέον συστηματικά για τις κυβερνητικές δυσλειτουργίες.

6. Ο Γιώργος Σουφλιάς (πρ. Υπουργός) διαφοροποιήθηκε μαζί με μία Τριάδα των πρώην Υπουργών Χρ. Ζώη, Α. Σπηλιωτόπουλου, Βαγγέλη Αντώναρου για το θέμα της Αστυνόμευσης στα ΑΕΙ.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο πρ. Πρύτανης και Υπουργός Θ. Φορτσάκης.

7. Ο Ευρωβουλευτής Γ. Κύρτσος καταφέρεται συστηματικά εναντίον του Επιτελικού Κράτους. Έδωσε συνέντευξη ακόμη και στο απαγορευμένο από το Μέγαρο Μαξίμου Documento.

8. Ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης Δ. Βαρτζόπουλος εκφράστηκε πολύ σκληρά για τα εθνικά θέματα.

Ο Βουλευτής Νότιου Τομέα Αθηνών Κ. Κυρανάκης διαχωρίζει τη θέση του συνεχώς από την κεντρική κομματική γραμμή.

9. Οι κ.κ. Φαήλος Κρανιδιώτης και Θάνος Τζήμερος συμπράττουν και ακολουθούν πλέον κοινή πορεία.

10. Οι πρώην λοχαγοί του Κ. Καραμανλή και του Α.Σαμαρά βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα στο χώρο του Κέντρου.

11. Ο Γιώργος Τράγκας ανακοινώνει την ίδρυση κόμματος, τους «Ελεύθερους Ανθρώπους».

Και το τελικό ερώτημα είναι απλό: θα μπορέσει ο Πρωθυπουργός να τιθασεύσει τους «Άτακτους 11»; Χλωμό το βλέπω…

Νίκος Καραχάλιος

Πρόεδρος FORUM2020.GR

 https://www.antinews.gr/action.read/politiki/ti-exoun-ta-erma-kai-milane-/2.149036

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .