Τετάρτη, Φεβρουαρίου 24

Κούγιας: «Αυτά που ακούγονται είναι μύθος - Καταθέσαμε αίτηση ακυρότητας»

Κούγιας: «Αυτά που ακούγονται είναι μύθος - Καταθέσαμε αίτηση ακυρότητας»

Video: Νίκος Χριστοφάκης 

Καταθέσαμε αίτηση ακυρότητας, είπε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, κατά την έξοδό του από το ανακριτικό γραφείο όπου πήγε προηγουμένως με τον εντολέα του, Δημήτρη Λιγνάδη. Επισήμανε ότι πήρε προθεσμία για αύριο Πέμπτη προκειμένου να απολογηθεί ο εντολέας του.

Μία δικογραφία μόλις 10 σελίδων είπε πως είναι η δικογραφία και την περιγράφει ως αναξιόπιστη. Ακόμη είπε ότι «μαζί με τον κ. Λιγνάδη εμφανιστήκαμε στον ανακριτή με σκοπό να καταθέσουμε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας γιατί ο εισαγγελέας περιόρισε το υλικό μόνο στην κατάθεση των φερόμενων ως θυμάτων. Μπορεί ο εισαγγελέας να περιοριστεί στο υλικό και να ασκήσει ποινική δίωξη όταν είναι αυτόφωρη διαδικασία ή ο φερόμενος ως δράστης να κινδυνεύει να εξαφανιστεί. Ο πελάτης μου ζήτησε να εξεταστεί ως ύποπτος αφού προηγουμένως λάβει το υλικό για να μελετήσει την υπόθεση. Ο πελάτης μου δήλωσε και την κατοικία του στην οποία μένει τα τελευταία χρόνια. Παρ΄ όλα αυτά ο πελάτης μου συνελήφθη. Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο εντολέας μου είναι δύο και αφορούν μία δικογραφία 10 φύλλων».

Ο κ. Κούγιας είπε ακόμα ότι «οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο εντολέας μου δεν υπάρχουν. Αυτά που ακούγονται περί 41 μαρτύρων είναι μύθος. Δέκα φίλοι με μηνύσεις των μηνυτών. Νομικό ενδιαφέρον έχει μόνο ένας εκ των φερομένων ως παθόντων. Και οι δύο φερόμενοι ως παθόντες είναι Αιγύπτιοι...».

Τέλος ανέφερε ότι ο εντολέας του, όπως αποδεικνύεται από ταξιδιωτικά έγγραφα, την περίοδο για την οποία κατηγορείται βρισκόταν στην Αίγυπτο.

Δείτε τη δήλωση του Αλέξη Κούγια και την έξοδο του Δημήτρη Λιγνάδη από τον ανακριτή

βιντεο https://www.zougla.gr/greece/article/kougias-afta-pou-akougonte-ine-mi8os

 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .