Σάββατο, Φεβρουαρίου 20

Η κραυγή των ηθοποιών για τη Λίνα Μενδώνη : Παραιτήσου!


Τεράστιες αντιδράσεις ανάμεσα στους ηθοποιούς, έχει δημιουργήσει η στάση της Λίνας Μενδώνη. Τι αναφέρουν και το hashtag «#Μενδώνη_παραιτήσου».

Η Λίνα Μενδώνη βρίσκεται στο «στόχαστρο» των Ελλήνων ηθοποιών τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος καλεί την υπουργό Πολιτισμού να υποβάλει την παραίτηση της, ιδιαίτερα μετά την συνέντευξη Τύπου, που έδωσε την Παρασκευή.

Ακολουθούν ορισμένες χαρακτηριστικές αντιδράσεις από τους Έλληνες ηθοποιούς:

Αντώνης Καφετζόπουλος

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ως «ειδικός της εξαπάτησης» -όπως αναφέρει ο ίδιος, θυμίζοντας λίγο από τον ρόλο του «Ακάλυπτου»- τονίζει ότι η υπουργός Πολιτισμού έπεσε σε απάτη και πως δεν εξαπατήθηκε. Μεταξύ άλλω, επισημαίνει πως «αφήνετε να εννοηθεί ότι μια και γνωρίσατε τον επικίνδυνο 3 μέρες πριν το διορισμό του, κάποιος άλλος, ίσως υψηλότερα ιστάμενος, έλαβε την απόφαση που έχει την υπογραφή σας; Ντροπή».

Επιπλέον, τονίζει ότι «έχετε αναδειχτεί σε πολλαπλά βλαβερή παράμετρο για το σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό. Έτσι δεν μπορώ παρά να συνταχθώ αυτούς που ζητούν να αποχωρήσετε. Αν με την ευκαιρία αυτή, του εξοστρακισμού 5-6 τοξικών ανθρώπων στις τέχνες ξεφορτωθούμε κι εσάς το όφελος θα είναι διπλό».

ena ithopoioi kata Linas Mendwnh Dhmhtrh Lignadh

Κλέλια Ρένεση

Η Κλέλια Ρένεση τονίζει πως «μια κυβέρνηση προπαγάνδας, έχει κάνει ολο το Έθνος τσιφλίκι της, διορίζοντας ολους τους δικους τους σε θέσεις κλειδιά, κ δεν έχει καν την «τσίπα» να υποδυθεί την δημοκρατική της υπόσταση. Ευθαρσώς επιβάλει τον ενα νόμο μετα τον άλλο, κ δεν ιδρώνει τ αφτι τους. Όσο για την απάντηση «επικοινωνιακό τρικ» του πρωθυπουργού στην Ζέτα Δούκα @zetadouka είδαμε όλοι πόσο σοβαρά έλαβε υπόψη τα αιτήματα της-μας. Δεν έχουν κάνει την παραμικρή ενέργεια για να διευκολύνουν τον αγωνα των θυματων, μια εισαγγελία σε πλήρη υπνωση, μια ομιχλη κ σιγη απο το Μαξιμου, κ το καζανι βραζει. Η Μενδωνη ειναι απλα το περιτύλιγμα. Μεσα ειναι η φωλια με τα σκουλικια. Μην με παρεξηγείτε. Κατανοώ την χρησιμοτητα των σκουλικιων στον κυκλο της ζωης . Αλλα θα γινω τροφη τους μετα θανατον».

duo ithopoioi kata Linas Mendwnh Dhmhtrh Lignadh

Ζέτα Δούκα

Η Ζέτα Δούκα αναφέρει πως «η σημερινή ημέρα μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί “Παγκόσμια ημέρα κωλοτούμπας”. Για να δούμε πόσο ακόμα θα τραβήξει η παρωδία».

tria ithopoioi kata Linas Mendwnh Dhmhtrh Lignadh

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, έγραψε το ακόλουθο post:

«Εάν φύγει η Μενδώνη θα φύγει το ανάχωμα που εμποδίζει την λάσπη να πάει πιο πάνω... Δεν συμφέρει..».

tessera ithopoioi kata Linas Mendwnh Dhmhtrh Lignadh

Τάσος Νούσιας

Ο Τάσος Νούσιας με ανάρτηση σχολίασε το εξής: «Εξαπατημένη νυν Υπουργός Πολιτισμού για παιδεραστή – βιαστή, γνωστό ηθοποιό, σκηνοθέτη και πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. “Δεν με ξέρεις, δεν σε ξέρω. Υποφέρεις και υποφέρω”. Δυστυχώς, όμως, πρόκειται για τα παιδιά μας και δεν μπορούμε να γελάσουμε, μας κόβεται η ανάσα και μας περισσεύει η οργή».

pente ithopoioi kata Linas Mendwnh Dhmhtrh Lignadh

Μάριος Αθανασίου

Ο Μάριος Αθανασίου σημειώνει: «Κ. Μενδώνη επειδή οι άνθρωποι που εργάζονται στον Πολιτισμό – τομέα που τυγχάνει να έχετε την ευθύνη- έχουν παιδεία, έναν εσωτερικό τρόπο αντίδρασης και μια εκπαιδευμένη ανοχή, δεν αντέδρασαν που δεν βγάλατε κανένα σχέδιο στήριξης, ούτε όταν είπατε ότι εξαντλήθηκε η υπομονή σας (!), ούτε όταν είπατε ότι δεν μπορούν να πάρουν βοήθεια γιατί βγάζουν μαύρα χρήματα, ούτε όταν ανοίξατε χωρίς σχέδιο το καλοκαίρι, ούτε όταν “μαύρισαν λίγο” οι Μυκήνες, ούτε όταν τσιμεντώθηκε η Ακρόπολη.

Μετά την αναφορά σας όμως στο “τοξικό κλίμα ” και τις “αντοχές του ανθρώπου” (μιλώντας για τον Διευθυντή του Εθνικού θεάτρου, επιλογή του πρωθυπουργού) δείχνετε ότι δεν έχετε καταλάβει τι συμβαίνει, σε ποιο χώρο βρίσκεστε και τι ρόλο παίζει αυτήν τη στιγμή για την κοινωνία».

eski ithopoioi kata Linas Mendwnh Dhmhtrh Lignadh

Χρανιώτης

Ο Γιώργος Χρανιώτης ζητά να παραιτηθεί η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και έγραψε σε story στο Instagram:

«Κυρία Μενδώνη, τίποτα πιο τοξικό από την εντύπωση που έχετε για τον χώρο του πολιτισμού και του θεάματος. Παραιτηθείτε παρακαλώ! Εγώ και χιλιάδες συνάδελφοι, σας παρακαλούμε».

Λίγο αργότερα ανέβασε ένα σκίτσο με τη Λίνα Μενδώνη να λέει:

«Φαγωθήκατε να παραιτηθώ! Σας πληροφορώ ότι μου υπέβαλα την παραίτησή μου αλλά δεν μου την έκανα δεκτή!»

efta ithopoioi kata Linas Mendwnh Dhmhtrh Lignadh


 https://www.ieidiseis.gr/eidiseis/politismos/item/81195-i-kravgi-ton-ithopoion-gia-ti-lina-mendoni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .