Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18

Σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες ηθοποιών - Καταθέτει ο Σπύρος Μπιμπίλας

Σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες ηθοποιών - Καταθέτει ο Σπύρος Μπιμπίλας

Ραγδαίες εξελίξεις ενώπιον πλέον της Δικαιοσύνης αναμένονται μετά τη «βροχή» των καταγγελιών από ηθοποιούς για τα τεκταινόμενα στον καλλιτεχνικό χώρο όταν σβήνουν τα φώτα της παράστασης, στα καμαρίνια ή και στα σπίτια γνωστών θεατρανθρώπων.

Ξεκινά η εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες που έχουν κατατεθεί στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, οι οποίες βάζουν στο «στόχαστρο» συγκεκριμένα πρόσωπα για διάφορες μορφές βίας και

σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος νέων ηθοποιών.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος καλεί ως μάρτυρα, τη Δευτέρα το πρωί, τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρο Μπιμπίλα, λόγω της θεσμικής του ιδιότητας, προκειμένου να καταθέσει όσα στοιχεία έχει στη διάθεσή του για περιπτώσεις ποινικά κολάσιμες στον καλλιτεχνικό χώρο.

Ο κ. Μπιμπίλας θα κληθεί να μιλήσει για τις αναφορές που έχει στα χέρια του σε βάρος γνωστού ηθοποιού-σκηνοθέτη, αλλά και για κάθε άλλη καταγγελία για την οποία έχει ενημερωθεί το Σωματείο των Ηθοποιών σχετικά με αξιόποινες πράξεις, που δεν έχουν παραγραφεί.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αξιοποιηθούν όλα τα στοιχεία που καταδεικνύουν ποινικά αξιοποιήσιμες πράξεις, οι οποίες δηλαδή αφορούν αδικήματα που δεν έχουν ακόμη παραγραφεί.

Ο εισαγγελέας, ο οποίος αναμένεται να καλέσει για να καταθέσουν όλα τα πρόσωπα που έχουν υπάρξει θύματα ανάλογων βίαιων συμπεριφορών, θα  κρίνει αν στοιχειοθετείται η τέλεση κάποιας αξιόποινης πράξης, προκειμένου να προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων.

 https://www.zougla.gr/greece/article/se-ekseliksi-isageliki-erevna-gia-tis-katagelies-i8opion---kata8eti-o-spiros-mpimpilas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .