Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18

Η λεγόμενη δυτική δημοκρατία

Πριν λίγες ημέρες ο Τζον Λίγκον αποφυλακίστηκε από τις φυλακές της Πενσυλβάνια μετά από 68 χρόνια φυλακής.

Καταδικάστηκε εν αμφιβόλω σε ηλικία 15 χρονών το 1953 και έκτοτε έζησε μέσα στις φυλακές της πολιτείας εκτίοντας τα ισόβια δεσμά που τους επιβλήθηκαν όταν ήταν ανήλικος.
Στις ΗΠΑ μέχρι πρόσφατα ήταν δυνατόν να φυλακίζονται ισόβια ακόμα και ανήλικοι. Με την αναθεώρηση του Ανώτατου Δικαστηρίου για το θέμα (η ισόβια κάθειρξη για τα παιδιά είναι σκληρή και ασυνήθιστη) για 500 καταδικασμένους στην Πολιτεία αναθεωρήθηκε η ποινή.
Είδε όλες τις κοσμογονικές αλλαγές, πολιτικές και κοινωνικές, μέσα από την φυλακή βλέποντας να περνάνε οι δεκαετίες πίσω από τα δεσμά και την καταπίεση της φυλακής.
Ο δικαστής της πολιτείας που ...εξέδωσε την απόφαση όρισε μέγιστο όριο εκτέλεσης της αποφυλάκισης εντός 90 ημερών, και η υπηρεσία φυλακών της πολιτείας φρόντισε να εξαντλήσει το όριο. Δεν χάρισε στον ηλικιωμένο γέροντα ούτε μία ημέρα ελευθερίας!
Φυσικά, η εκδικητικότητα και η αναλγησία του αμερικάνικου κράτους δεν τελείωσε.
Χωρίς συγγενείς πια, χωρίς το οποιονδήποτε πόρο ζωής, θα χρειαστεί να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του με την φιλανθρωπία και σε απόλυτη στέρηση.
Παροδικά η πολιτεία του έδωσε την δυνατότητα να μείνει σε κοιτώνα για άστεγους (για έναν χρόνο μόνον) και θα κινηθεί η διαδικασία να αποκτήσει κοινωνική ασφάλιση μπας και αποκτήσει πρόσβαση σε λίγη υγεία και κανά δελτίο τροφίμων.
Η λεγόμενη δυτική δημοκρατία και το κράτος δικαίου σταματά έξω από τις ακτές στις ΗΠΑ, ειδικά άμα είσαι μαύρος.

Bardas Dimitrios

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .