Τετάρτη, Φεβρουαρίου 24

Έχουμε τρελαθεί;; --Ο Κούγιας, επιτίθεται στα θύματα!

Εμπρηστικός ο Αλέξης Κούγιας, επιτίθεται στα θύματα!

Να πλήξει το κύρος μηνυτών και μαρτύρων επιδιώκει ο γνωστός ποινικολόγος, ο οποίος ανέλαβε την υπεράσπιση του Λιγνάδη

Ενώπιον της ανακρίτριας θα βρεθεί σήμερα ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης, ωστόσο αναμένεται να λάβει νέα εικοσιτετράωρη προθεσμία μετά την πλήρη ανατροπή στην υπεράσπισή του, την οποία ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας. Με εμπρηστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον μηνυτών και μαρτύρων, ο ποινικολόγος έθεσε σε νέα βάση την άρνηση Λιγνάδη απέναντι στην κατηγορία των βιασμών κατά συρροή. Η έλευση Κούγια φαίνεται ότι προκάλεσε την παραίτηση του έως χθες συνηγόρου του ηθοποιού Νίκου Γεωργουλέα.

Αμέσως μετά την πρώτη συνάντησή του με τη 19η τακτική ανακρίτρια, ο Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε τη δικογραφία «τηλεγράφημα», λέγοντας: «Περίμενα να έχω στα χέρια μου μια δικογραφία γεμάτη από στοιχεία, καταθέσεις μαρτύρων, θυμάτων. Πραγματικά, είναι μια δυσάρεστη έκπληξη για μένα, γιατί αυτά που άκουγα αυτές τις ημέρες, περί υπάρξεως μαρτύρων, είναι μόνο φήμη». Αρχικά ο ποινικολόγος εμφανίστηκε φειδωλός ως προς το αν θα αναλάβει τελικά την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη… Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα όχι μόνο την ανέλαβε, αλλά εξαπέλυσε επίθεση εναντίον «θυμάτων» και μαρτύρων με μια μακροσκελή ανακοίνωση! Το πρώτο που αμφισβήτησε ο Αλέξης Κούγιας ήταν το ένταλμα σύλληψης του ηθοποιού, υποστηρίζοντας ότι τα στοιχεία στη δικογραφία δεν ήταν αρκετά για να ενεργοποιήσουν τη διαδικασία της σύλληψης.

Στη συνέχεια αμφισβήτησε τις μαρτυρίες των δύο ανθρώπων που έχουν καταγγείλει τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό. «Ο ένας μηνυτής ζει μόνιμα στη Σουηδία και ο άλλος δηλώνει ότι ήταν μοντέλο, οι οποίοι, μάλιστα, στην ουσία δεν περιγράφουν τίποτε εις βάρος του κυρίου Λιγνάδη και, μόλις διαβάσεις αυτά που περιγράφουν, αντιλαμβάνεσαι ότι είναι χοντροκομμένα ψέματα από αναξιόπιστες προσωπικότητες» υποστήριξε ο Αλέξης Κούγιας.

Μετά τους μηνυτές, επιτέθηκε και στους μάρτυρες, τους οποίους χαρακτήρισε «επαγγελματίες ομοφυλόφιλους, οι οποίοι ως επάγγελμα έχουν την επ’ αμοιβή συνύπαρξή τους με αντίστοιχους ομοφυλόφιλους»! Ο ποινικολόγος ισχυρίζεται ότι παραβιάστηκε το τεκμήριο αθωότητας του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Όλοι οι δήθεν παθόντες και δήθεν βιασθέντες που καταθέτουν πριν την οιαδήποτε πράξη, την οποία δήθεν ονομάζουν βιασμό, είχαν δήθεν ερωτικές σχέσεις με τον κύριο Λιγνάδη επί μακρό χρονικό διάστημα» υποστήριξε. Στη συνέχεια ο Αλέξης Κούγιας επιχείρησε να προσδώσει πολιτική διάσταση στην πολύκροτη υπόθεση. «Αυτή η υπόθεση με αυτή τη νομική βαρβαρότητα εις βάρος Ελληνα πολίτη έχει στόχο την κυρία Μενδώνη, η οποία είναι η μόνη αρμόδια υπουργός για την απεμπλοκή της τεράστιας επενδύσεως στο Ελληνικό, ώστε να ξεπεραστούν οι σκόπελοι των δήθεν αρχαιολογικών ευρημάτων και να ολοκληρωθεί, επιτέλους, αυτή η τεράστια επένδυση» επισήμανε.

Η απάντηση στον Αλέξη Κούγια ήρθε από τον Γιάννη Βλάχο, συνήγορο ενός εκ των ανθρώπων που καταγγέλλουν τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό.

«Ο ισχυρισμός ότι ο εντολέας μου, Σουηδός πολίτης, έχει πολιτικά κίνητρα προσβάλλει τη νοημοσύνη και τη Δικαιοσύνη, που ενήργησε με αποφασιστικότητα για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, ενώ επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να αποθαρρύνει θύματα και μάρτυρες» τόνισε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε «ένδεια υπερασπιστικών επιχειρημάτων» και κάλεσε το πολιτικό σύστημα «να αποδείξει ότι δεν επιδέχεται κανενός είδους σκοπιμότητες και άμεσους ή έμμεσους εκβιασμούς από κατηγορουμένους για βαρύτατα εγκλήματα».

 https://www.dimokratianews.gr/ellada/empristikos-o-alexis-k

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .