Παρασκευή, Φεβρουαρίου 12

Κορονοϊός: «Βόμβα» από Παγώνη – «Το εμβόλιο έχει παρενέργειες, ειδικά η δεύτερη δόση»

Με αφορμή το περιστατικό στην Κέρκυρα και τις παρενέργειες σε νοσηλεύτρια, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών αποκάλυψε πως όντως τα εμβόλια μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα!

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Στράτος Στυλιανίδης και πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, για την πορεία της πανδημίας, αλλά και το περιστατικό της γυναίκας στην Κέρκυρα, η οποία παρέλυσε μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου.

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη, οι μετρήσεις στα λύματα μετά την εκτίναξη του ιικού φορτίου που σημειώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, δείχνουν μια σταθεροποίηση. Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα από τις δύο τελευταίες μέρες, τα οποία και θα αποσταλούν στην επιτροπή για αξιολόγηση. Η δειγματοληψία αφορά μόνο τη Θεσσαλονίκη και γίνεται τρεις φορές την εβδομάδα.

Για το περιστατικό στην Κέρκυρα, η κυρία Παγώνη υποστήριξε πως υπάρχει ομάδα γιατρών που την παρακολουθούν και ξέρουν το ιστορικό της. Ακόμα δεν υπάρχουν νεότερα για τους λόγους της παράλυσης και αν αυτή οφείλεται στο εμβόλιο. «Ας το διαχειριστούν οι γιατροί», τόνισε.

Όπως υποστήριξε, το εμβόλιο έχει παρενέργειες, ωστόσο για το συγκεκριμένο περιστατικό, καθώς ακόμα δεν έχει βγει διάγνωση, «θα πρέπει να αφήσουμε την ιατρική ομάδα να κάνει τη δουλειά της». Και πρόσθεσε πως η δεύτερη δόση δεν είναι σαν την πρώτη, καθώς μπορεί να προκαλέσει πιο εύκολα πονοκεφάλους, τάση για εμετό κλπ.

Ακόμα, μίλησε για τον εμβολιασμό των ατόμων που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 60-65 με το εμβόλιο της AstraZeneca λέγοντας πως έχει γίνει εισήγηση να ενταχθούν στο πρόγραμμα και οι ευπαθείς ομάδες.

Από την πλευρά του ο κ. Γιαννακός τόνισε πως είναι υπέρ του εμβολίου και πως και ο ίδιος έχει εμβολιαστεί. «Ο κόσμος θα πρέπει να εμβολιαστεί», είπε χαρακτηριστικά.

Για το περιστατικό με τη γυναίκα στην Κέρκυρα, υποστήριξε πως οι θεράποντες ιατροί του νοσοκομείου δεν αποκλείουν να συνδέεται με τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Ωστόσο κάτι τέτοιο αναμένεται να αποδειχθεί.

«Ο κόσμος όμως πρέπει να συνεχίσει τους εμβολιασμούς», κατέληξε.

Πηγή

 https://24wro.com.gr/2262000/koronoios-bomba-apo-pagoni-to-embolio-echei-parenergeies_-eidika-i-deuteri-dosi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .