Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή «Ευτυχείτε», η Έλενα Ακρίτα, το πρωί της Πέμτπης απηύθηνε έκκληση στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης να βγουν να μιλήσουν.

Η δημοσιογράφος ρωτήθηκε και κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στον καλλιτεχνικό χώρο.

Η Έλενα Ακρίτα ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο χώρος του θεάτρου είναι μια χαρά αλλά υπάρχουν άνθη του κακού. Υπάρχουν όμως και υπέροχοι άνθρωποι. Το θέατρο δεν θα πάθει απολύτως τίποτα, θα βγει πιο

δυνατό από κάθε άλλη φορά. Με δαιμονοποίησαν γιατί έχω φωτογραφία με τον Λιγνάδη από πρεμιέρα του Εθνικού και από παρουσίαση βιβλίου. Έχω φωτογραφία με τον Φιλιππίδη, τον Κιμούλη, τον Χαϊκάλη, με τον οποίο έχω δουλέψει τόσα χρόνια.

Ο κόσμος για να βγει να μιλήσει πρέπει να βγουν πρώτα τα θύματα. Αν δεν βγουν τα θύματα, δεν μπορείς να βγεις εσύ σαν τρελός να μιλήσεις. Θα φας αγωγή πέντε εκατομμυρίων».

Για την υπερασπιστική γραμμή που ακολουθεί ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας στην υπόθεση Λιγνάδη, η Έλενα Ακρίτα σημείωσε: «Η τακτική που ακολουθεί ο Κούγιας είναι να στοχοποιεί τα θύματα και όλους εμάς που δηλώνουμε επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι. Όλοι οι άνθρωποι αυτή τη στιγμή που έχουν μια ακεραιότητα πρέπει να δηλώνουν επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι. Τόσο καιρό δεν μπήκαν στο σπίτι του, να ανοίξουν τους υπολογιστές τους. Πρέπει να βγουν να μιλήσουν! Τα θύματα έχουν δικαίωμα να μιλήσουν όποτε θέλουν και όποτε γουστάρουν».

TAGS