Τρίτη, Φεβρουαρίου 16

Ένα αποκαλυπτικό τηλεγράφημα της Πρεσβείας: Ο Μητσοτάκης κάνει σήμερα εκείνο που είχε αρνηθεί στους Αμερικανούς ο Καραμανλής (doc)

Πίσω από το μπροστά το σχέδιο νόμου για τα πανεπιστήμια, κρύβεται ένας διακαής πόθος της αμερικανικής πρεσβείας όχι μόνο για την αστυνομία στα Πανεπιστήμια

Το περιβόητο τηλεγράφημα των WIKILEAKS στις 13 Φεβρουαρίου 2009, που αποκαλύπτει πολλά για το πρόσφατο σχέδιο νόμου που επέβαλλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η κυρία Κεραμέως, σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Olympia.gr. Αποδεικνύεται μάλιστα ότι πίσω από την πρόφαση της αστυνόμευσης, όλη ιστορία έγινε για την εξίσωση των πτυχίων των δημοσίων πανεπιστημίων με τα κολέγια και μάλιστα, τα αμερικανικά! Ό,τι ακριβώς ζητούσε η αμερικανική πρεσβεία επί κυβέρνησης Καραμανλή. Το τηλεγράφημα είναι εξαιρετικά σημαντικό διότι αποκαλύπτει ευθεία παρέμβαση της αμερικανικής πρεσβείας σε ένα θέμα που αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα. Κοινώς άπτεται της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.

Πίσω από το μπροστά το σχέδιο νόμου για τα πανεπιστήμια, κρύβεται ένας διακαής πόθος της αμερικανικής πρεσβείας όχι μόνο για την αστυνομία στα Πανεπιστήμια, όπως αυτό επετεύχθη από το νόμο Κεραμέως για τα ΑΕI, αλλά κυρίως για την εξίσωση των πτυχίων των ελληνικών δημοσίων πανεπιστημίων με τα κολέγια.


Μπορεί αυτό εκ πρώτης να μοιάζει ως θεωρία συνωμοσίας, όμως είναι απόλυτα αληθές και προκύπτει από το τηλεγράφημα του πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Σπέκχαρντ το 2009, το οποίο ήρθε στην επιφάνεια μέσω των Wikileaks!

Το επίμαχο τηλεγράφημα

Το τηλεγράφημα έχει ημερομηνία 13 Φεβρουαρίου 2009 και χρησιμοποιεί ως πρόσχημα τα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008 μετά την δολοφονία Γρηγορόπουλου, ώστε να εισηγηθεί τα σκληρά μέτρα στην τότε κυβέρνηση.

Φαίνεται όμως ότι αυτό είναι απλά μία πρόφαση, κάτι προσχηματικό. Διότι τα επεισόδια του 2008 ήταν αποτέλεσμα παρακρατικής δράσης, όπου οι σπουδαστές χρησιμοποιήθηκαν ως ανθρώπινη ασπίδα από σκοτεινούς κύκλους που επιχείρησαν την αποσταθεροποίηση της Ελλάδας. Όλο το ζουμί είναι το σημείο του τηλεγραφήματος που αποκαλύπτει ότι η πρεσβεία πίεσε την τότε κυβέρνηση για να εξισώσει τα πτυχία των ιδιωτικών κολεγίων, ειδικά των αμερικανικών, με τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια!

Η κυβέρνηση Καραμανλή τότε αρνήθηκε. Όπως διαπιστώνει το Olympia.gr, εάν μελετήσουμε προσεκτικά το σχέδιο νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα στην βουλή, τότε διαπιστώνουμε ότι οι αμερικανικές εντολές εισακούστηκαν, έστω και με πολυετή καθυστέρηση.

Όταν αποκαλύπτεται ευθεία εμπλοκή ξένης πρεσβείας, όπως οι ίδιοι ομολογούν, στα εσωτερικά μίας υποτίθεται κυρίαρχης χώρας, τότε υπάρχει μείζον θέμα εθνικής κυριαρχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .