Τρίτη, Φεβρουαρίου 23

Χατζηνικολάου: Kάντε τη χάρη και παραιτηθείτε

Ο Νίκος Χατζηνικολάου σχολίασε το θέμα του Δημήτρη Λιγνάδη αλλά και τη στάση της Λίνας Μενδώνη.

«Ένα θέμα που πλέον έχει αναλάβει η δικαιοσύνη να διεκπεραιώσει, το θέμα του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη και των βαρύτατων σε βάρος του κατηγοριών για βιασμούς και παιδεραστία, είναι στην πρώτη θέση της επικαιρότητας σήμερα.

Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει τις επόμενες ημέρες να υποχωρήσει από εκεί, για τον απλούστατο λόγο ότι όταν κάτι το αναλάβει η δικαιοσύνη πρέπει εκείνη να το διεκπεραιώνει και όχι να κάνουμε λαϊκά δικαστήρια» σχολίασε ο Νίκος Χατζηνικολάου στην εκπομπή του στον Realfm 97,8.

«Επίσης κατά την ταπεινή μου γνώμη, οι πολλές περιγραφές, οι αναλυτικές και σε βάθος περιγραφές δεν ωφελούν ιδιαίτερα ούτε την υπόθεση, ούτε την κοινωνία, ούτε τους νεότερους ανθρώπους που ακούν και φρίττουν.

Και καλό είναι το επόμενο διάστημα να μην συγκαλύψει η υπόθεση Λιγνάδη όλα τα μεγάλα θέματα που μας απασχολούν» πρόσθεσε.

«Θα κάνω μερικά σχόλια για την υπόθεση αυτή, που αφορούν κυρίως τον τρόπο με τον οποίο δημοσιεύεται και τις αντιδράσεις και τις συγκρούσεις που έχει προκαλέσει ως χημικός καταλύτης. Κατ’αρχήν θα σταθώ στην υπουργό Πολιτισμού, την κ. Μενδώνη, για την οποία γίνεται μεγάλη συζήτηση, τις τελευταίες ημέρες.

Θα δεχθώ όλα όσα είπε η ίδια, ότι δεν είχε καμία πρόθεση συγκάλυψης, ότι εξαπατήθηκε από το υποκριτικό ταλέντο του Λιγνάδη και για αυτό υπήρξαν οι καθυστερήσεις στις αντιδράσεις της και στις αντιδράσεις του υπουργείου της.

Διότι υπήρξε σοβαρή καθυστέρηση στις αντιδράσεις του υπουργείου, τα πολιτικά αντανακλαστικά της κ. Μενδώνη αποδείχθηκαν πολύ χαμηλά, πολύ αργά. Ακόμη κι αν δεχθώ πλήρως και λέω το δέχομαι, δέχομαι τις καλές προθέσεις της, δέχομαι ότι δεν υπήρξε ποτέ στην πρόθεσή της η συγκάλυψη, το δέχομαι, και πάλι όμως η κ. Μενδώνη δεν μπορεί να σταθεί πλέον στη θέση που βρίσκεται. Δεν μπορεί να καθίσει άλλο στη θέση της υπουργού Πολιτισμού. Και αυτό για δύο λόγους.

Ο επικεφαλής αυτού του κρίσιμου και ευαίσθητου τομέα πρέπει στοιχειωδώς να έχει τον σεβασμό των ανθρώπων του χώρου, να διατηρεί ακέραιο το κύρος του.

Και εδώ αυτό έχει χαθεί, όταν χιλιάδες άνθρωποι του Πολιτισμού υπογράφουν καλώντας σε να παραιτηθείς, πώς εσύ θα συνεργαστείς στη συνέχεια και θα οργανώσεις μαζί τους την πολιτιστική ζωή της χώρας.

Πώς θα λειτουργήσεις στα καθήκοντά σου όταν δεν έχεις την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του Πολιτισμού; Ο δεύτερος λόγος είναι ότι τα αργά αντανακλαστικά μπορεί να δικαιούται να τα έχει ένας απλός πολίτης, ένας υπουργός οφείλει να έχει γρήγορα αντανακλαστικά, να αντιδρά με δίκαιο και γρήγορο τρόπο.

Και να μην αφήνει τις πληγές ανοιχτές να κακοφορμίσουν όπως έγινε στην περίπτωση της κ. Μενδώνη. Καλημέρα κ. Μενδώνη, κάντε τη χάρη στον εαυτό σας να παραιτηθείτε σύντομα, όσο καθυστερείτε το προσωπικό κόστος που θα πληρώσετε θα είναι μεγαλύτερο.

Είναι δυστυχώς απαράβατος κανόνας αυτός και όποιος έχει παρακολουθήσει την πολιτική ζωή τις τελευταίες δεκαετίες το γνωρίζει αυτό» κατέληξε ο δησμοσιογράφος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .