Εξαφάνιση ράπερ Lamanif: Η μαρτυρία του οδηγού ταξί, οι κάμερες ασφαλείας και πού επικεντρώνονται οι έρευνεςΣε οπτικό υλικό από κάμερες του της περιοχής του κέντρου αλλά και των σταθμών του ΚΤΕΛ και του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη έχουν ρίξει πλέον το βάρος των ερευνών τους οι αστυνομικές αρχές και τα εθελοντικά σωματεία προκειμένου να εντοπίσουν τα ίχνη του 24χρονου ράπερ που αγνοείται από τις απογευματινές ώρες της περασμένης Δευτέρας. Ο χρόνος κυλάει πλέον βασανιστικά για την οικογένεια και τους συγγενείς του Lamanif ή Λάμπρου Μανιφάβα ο οποίος μετά τις ερωτικές του στιγμές που διέρρευσαν στο διαδίκτυο, με ένα βίντεο διάρκεια τριών λεπτών και είκοσι δευτερολέπτων γνωστοποίησε την πρόθεση του να αυτοκτονήσει και εξαφανίστηκε από το σπίτι του χωρίς να πει το παραμικρό στα οικεία του πρόσωπα. 

Η γιαγιά του το πρωί της 9ης Φεβρουαρίου δήλωσε την εξαφάνιση του στο Αστυνομικού Τμήμα Θερμαϊκού και αμέσως σήμανε συναγερμός για τον εντοπισμό του. Στις έρευνες των αστυνομικών δυνάμεων γρήγορα έσπευσαν να συνδράμουν εθελοντικά σωματεία τα οποία ακόμα και με drones “χτενίζουν” ολόκληρες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Η ενεργοποίηση του κοινωνικού συναγερμού “Silver alert” της “Γραμμής Ζωής” τις τελευταίες ώρες έφερε νέες πληροφορίες, καθώς υπάρχουν κάποιες μαρτυρίες κατοίκων της συμπρωτεύουσας οι οποίες μπορεί να έχουν σχέση με την εξαφάνιση και να συμβάλουν στον εντοπισμό του ράπερ.

Ένας οδηγός ταξί ανέφερε ότι μεταξύ του χρονικού διαστήματος από τις έντεκα το πρωί έως στη μια το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης επιβιβάστηκε στο όχημα του ένα άτομο το οποίο έμοιαζε με τον Lamanif. 

O νεαρός που φορούσε σκουρόχρωμη μπλούζα με κουκούλα σταμάτησε το ταξί στην οδό 25ης Μαρτίου. Όπως ανέφερε ο αυτοκινητιστής στη “Γραμμή Ζωής”, δεν θυμάται αν ο νεαρός αποβιβάστηκε τελικά στο κέντρο της πόλης ή στα ΚΤΕΛ που βρίσκονται στην περιοχή της Μενεμένης.

 “ Είχαμε μια μαρτυρία ενός οδηγού ταξί ο οποίος μας είπε ότι ένα νεαρό άτομο που είχε πολλά τατουάζ κι έμοιαζε με τον 24χρονο επιβιβάστηκε στο όχημα του το πρωί της περασμένης Τρίτης” λέει στο newsit.gr, o υπεύθυνος της “Γραμμής Ζωής”, Γεράσιμος Κουρούκλης. Click4More: Θεσσαλονίκη: «Βόμβα» για τον αγνοούμενο ράπερ – «Πολύ δύσκολα θα τον βρούμε ζωντανό» (βίντεo) Έτσι οι εθελοντές της “Γραμμής Ζωής” ξεκίνησαν να ερευνούν και τα δύο σημεία. Ωστόσο πολύτιμη βοήθεια στις έρευνες θα δοθεί από το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν τόσο στην οδό Τσιμισκή όσο και στο χώρο των ΚΤΕΛ, όπου φαίνεται να είναι μεταξύ των δύο τελικών προορισμών του νεαρού που επιβιβάστηκε στο ταξί και μοιάζει σύμφωνα με τη μαρτυρία του οδηγού στον Lamanif. Εκτός όμως από τα δύο παραπάνω σημεία οι αστυνομικοί ερευνούν πλέον και τον σταθμό του ΟΣΕ. Κι αυτό γιατί δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο ο ράπερ να έφυγε εκτός Θεσσαλονίκης. Έτσι τις επόμενες ώρες το υλικό από τα κλειστά κυκλώματα ασφαλείας των σταθμών του ΟΣΕ και των ΚΤΕΛ αλλά και οι κάμερες από την οδό Τσιμισκή, κοντά στα γραφεία του Εθνικού Κτηματολογίου, θα ελεγχθούν καρέ – καρέ από τους αστυνομικούς. Την ίδια ώρα οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος του Θερμαϊκού παίρνουν καταθέσεις από κοντινά πρόσωπα του 24χρονου μουσικού. “ Είμαι στο τμήμα και περιμένω να δώσω κατάθεση¨είπε στο newsit.gr, ο μάνατζερ του ράπερ αναφέροντας ταυτόχρονα ότι μετά τη γιαγιά του έχουν κληθεί πολλά άτομα που γνωρίζουν τον ράπερ να πουν στους αστυνομικούς όσα γνωρίζουν για την υπόθεση.

Θανάσης Γερασιμίδης