Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10

Το απύθμενο μίσος του Τσιόδρα προς τους Έλληνες που οδηγεί στην τιμωρία των πολιτών με ειδεχθές lockdown

τσιοδρας

Μέσα σε λίγα 24ωρα τα στοιχεία επιδεινώθηκαν γεγονός που οδήγησε τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα να αλλάξει άρδην την έκθεση που είχε καταθέσει την περασμένη Παρασκευή. Κόκκινος συναγερμός για τα νοσοκομεία της Αττικής. Σε λίγο η έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο, μετά την έκτακτη επιδημιολογική αναφορά που κατέθεσε μόλις την Δευτέρα (8/2) στο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.


Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές του newsit.gr, η νέα έκθεση Τσιόδρα για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, είχε σημαντικές διαφοροποιήσεις από τελευταία που κατέθεσε ο επιστήμονας την Παρασκευή, στην οποία δεν εντοπιζόταν τόσο μεγάλη επιβάρυνση στα νοσοκομεία της Αττικής.

Ωστόσο, από την Παρασκευή και μέσα στο Σαββατοκύριακο η έκθεση εντόπιζε σημαντική αύξηση στις εισαγωγές στα μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς της πρωτεύουσας και αύξηση τους ασθενείς που βρίσκονται σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής (διασωληνωμένοι).
Click4More Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορονοϊό με Κικίλια, Χαρδαλιά, Τσιόδρα
Αμέσως σήμανε “κόκκινος” συναγερμός στους αξιωματούχους της κυβέρνησης και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Όλα πλέον δείχνουν σκληρό lockdown στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας, την Αθήνα.
Πολλά θα κριθούν από τη σημερινή εικόνα των νέων μολύνσεων, όπως τόνισε και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος έριξε τη “βόμβα” του καθολικού lockdown στην Αττική, μιλώντας το πρωί σε εκπομπή του OPEN.
Εάν επιβεβαιωθούν οι επιστήμονες, που μέσα από τα επιδημιολογικά μαθηματικά μοντέλα που παρακολουθούν, προαναγγέλλουν αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική σε άνω των 1.400 κρουσμάτων μέχρι τα μέσα της εβδομάδας, τότε το “κλείσιμο” της πρωτεύουσας είναι μονόδρομος.

Ποια στοιχεία ανησύχησαν την κυβέρνηση
Σύμφωνα με την έκθεση Τσιόδρα η πληρότητα σε κλίνες ΜΕΘ στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής ανέρχεται πλέον στο 70% και εντοπίζεται μεγάλη αύξηση στις εισαγωγές σε απλές κλίνες ΜΕΘ στα μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας, όπως στο “Σωτηρία”, τον “Ευαγγελισμό” και το Γενικό Κρατικό Αθηνών “Γ.Γεννηματάς”.

Αύξηση της τάξης του 11% υπάρχει και στα κρούσματα ηλικιών έως 9 ετών, γεγονός το οποίο θα σημάνει πιθανότατα την επιστροφή των Δημοτικών στην τηλεκπαίδευση.

Στα στοιχεία που παρέθεσε ο υπουργός υγείας, Β. Κικίλιας το πρωί ανέφερε: «Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, 7/2 245, 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα».

Σε ερώτηση αν το καθολικό lockdown στην Αττική θα φέρει νέο «λουκέτο» στα σχολεία, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι τα στοιχεία δείχνουν μια αύξηση της τάξης του 11% στα κρούσματα ηλικιών έως 9 ετών αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν ξανά τα σχολεία.

 https://www.makeleio.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .