Κυριακή, Φεβρουαρίου 28

O Κουφοντίνας σε Απεργία και Δίψας, το Facebook σε Λογοκρισία. Να εφαρμοστεί ο Νόμος.

Το Facebook διαγράφει σχόλια και μπλοκάρει λογαριασμούς χρηστών που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, σχετικά με την υπόθεση Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο κρατούμενος έπρεπε να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι στον Δομοκό, όπου μεταφέρθηκε. Αίτημά του είναι να επιστρέψει στο υπόγειο κελί των Φυλακών Κορυδαλλού, όπου έχει ήδη περάσει 16 χρόνια.

«Ας πρυτανεύσει, επιτέλους, η λογική»

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου απευθύνει εκ νέου έκκληση προς την Κυβέρνηση να πράξει ό,τι είναι αναγκαίο για να δοθεί άμεσα τέλος στην απεργία πείνας του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα, πριν αυτή οδηγήσει σε απώλεια ζωής ή μη αναστρέψιμη βλάβη της υγείας του.


Ιδιαίτερα κρίσιμες είναι οι τελευταίες ώρες για τον κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος ζήτησε από τους γιατρούς να του αφαιρέσουν τον ορό ενυδάτωσης. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας και διανύει την 47η ημέρα απεργία πείνας. 

Αυτό που διεκδικεί είναι να εφαρμοστεί ο ...

νόμος που ψηφίστηκε  προκειμένου να απομακρυνθεί από τις Αγροτικές Φυλακές της Κασσαβέτειας Βόλου.

«Η δημοκρατία θα πρέπει να επιβεβαιώσει ότι αναγνωρίζει ως ύψιστη αξία την ανθρώπινη ζωή, ακόμη και ενός ανθρώπου που την υποτίμησε τόσο ασυγχώρητα. Ο θάνατος απεργού πείνας θα είναι μια βαθιά πληγή για την Ελληνική δημοκρατία. Ας πρυτανεύσει, επιτέλους, η λογική και το κράτος δικαίου».

Μπακογιάννη: «Ο νόμος πρέπει να ισχύει για όλους»

Υπενθυμίζεται ότι σε μία αμφίσημη δήλωση, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ:

«Σε αντίθεση με τους τρομοκράτες που πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, εμείς οι δημοκράτες πιστεύουμε στον απόλυτο σεβασμό του κράτους δικαίου. Τι σημαίνει αυτό; Απόλυτος σεβασμός του κράτους δικαίου σημαίνει ότι η εφαρμογή του νόμου θα ισχύσει για όλους. Και όταν λέμε για όλους, εννοούμε όλους» είπε η ίδια για να προσθέσει σε αυτό πως θεωρεί ότι «αυτό γίνεται σήμερα στην ελληνική πολιτεία και αυτό εύχομαι να συνεχίσει να γίνεται».

Λογοκρισία στο Facebook

Θυμίζοντας πρακτικές που εφαρμόζονται στην Τουρκία του Ερντογάν, τις τελευταίες ώρες το Facebook διαγράφει σχόλια και μπλοκάρει λογαριασμούς χρηστών -ανάμεσά τους και δημοσιογράφων- οι οποίοι ασκούν κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με την υπόθεση Κουφοντίνα ή εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον απεργό πείνας. Έτσι, αρκετοί χρήστες έχουν καταφύγει σε αναγραμματισμό του ονόματος του Δημήτρη Κουφοντίνα προκειμένου να δημοσιεύουν τις αναρτήσεις τους.

πηγή

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .