Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18

Σε πόσα θύματα on camera επεμβαίνει ο Εισαγγελέας;--Και πόσες μαρτυρίες on camera πρέπει να παρακολουθήσουμε ακόμα για να επέμβει ο εισαγγελέας, να «κουνηθεί» η υπουργός Πολιτισμού,

Γραφει η Αντιγονη Τζοβαρα

-Πόσο πιο ακριβή είναι η τιμή και η υπόληψη του παιδεραστή θεατράνθρωπου από αυτή των ανήλικων θυμάτων του;

Βοά ο τόπος εδώ κι ένα μήνα με το ελληνικό #metoo να λαμβάνει φρικαλέες διαστάσεις, καθώς, μετά τις καταγγελίες για βιασμούς και παντός είδους κακοποιήσεις μεταξύ ενηλίκων, κάποιοι μιλούν πλέον ανοιχτά και ξεκάθαρα για παιδεραστία.

Αλήθεια πόσο πιο ακριβή είναι η τιμή και η υπόληψη του παιδεραστή θεατράνθρωπου από αυτή των ανήλικων θυμάτων του;

Και πόσες μαρτυρίες on camera πρέπει να παρακολουθήσουμε ακόμα για να επέμβει ο εισαγγελέας, να «κουνηθεί» η υπουργός Πολιτισμού, να χαλάσει ο κόσμος τελοσπάντων, γιατί τέτοιος που είναι, μόνο αν χαλάσει, μπορεί να ξαναφτιάξει κάποτε.

Γράφει η Αντιγόνη Τζοβάρα

Η χθεσινοβραδινή συνέντευξη του Βασίλη στα «Μεσάνυχτα» της Ελεονώρας Μελέτη δεν ήταν η πρώτη, αλλά ίσως θα έπρεπε να είναι η τελευταία για να δούμε επιτέλους μια κάποιου είδους κινητικότητα ή κινητοποίηση. Για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα του ελληνικού #metoo είδαμε μια συνέντευξη με αρχή μέση και τέλος, με καίριες δημοσιογραφικές ερωτήσεις και σφαιρική κάλυψη που δεν άφησε την παραμικρή αμφιβολία για την εγκυρότητα των όσων καταγγέλθηκαν.

Εξάλλου, ο άνθρωπος αυτός που εκτέθηκε δημόσια χθες στο πανελλήνιο είναι εκείνος που κατέθεσε την πρώτη μηνυτήρια αναφορά εναντίον του θεατράνθρωπου, το όνομα του οποίου ο κόσμος το έχει τούμπανο κι ακόμη κανείς δεν τον κατονομάζει στα ίσα, ενώ ήδη έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός συγκάλυψης και ξεπλύματος. Όσο, όμως, δουλεύουν τα υψηλά πλυντήρια, τόσο περισσότερα άπλυτα βγαίνουν στη φόρα.

Πολλά ακούσαμε χθες το βράδυ που άλλα τα ξέραμε ήδη -από προηγούμενες συνεντεύξεις θυμάτων- κι άλλα ειπώθηκαν για πρώτη φορά. Και για μια ακόμη φορά, όλα όσα ακούστηκαν ήταν συγκλονιστικά. Ακούσαμε ότι δεν ήξεραν μόνο οι φίλοι και οι του σιναφιού τις αγριότητες του θεατράνθρωπου -που τον έτρεχαν κιόλας στα νοσοκομεία εξαιτίας των «περιπετειών» του. Τα ήξερε και η μάνα του!

Ακούσαμε για οντισιόν ανηλίκων, ακούσαμε για μαθητές ιδιωτικού σχολείου, ακούσαμε για άλλους δυο νέους που κατήγγειλαν ανάλογα περιστατικά τα οποία συνέβησαν το 2014, το 2015 και το 2017 –άρα δεν έχουν παραγραφεί. Ακούσαμε σημεία και τέρατα. Εμείς οι ξάγρυπνοι στην Αθήνα. Ο εισαγγελέας μάλλον βρίσκεται στο Σιάτλ ή κοιμάται νωρίς τα βράδια. Άραγε με τι συνείδηση…

Τελικά, πόσους θέλουμε ακόμη; Πόσο πιο πολύ περιμένουμε να εκτεθούν στις τηλεοράσεις και να αναβιώσουν διά των αφηγήσεών τους τις κακοποιήσεις που υπέστησαν;

«Τον παιδεραστή μου δεν τον φοβάμαι πια, αυτός πρέπει να με φοβάται», είπε χθες το βράδυ ο Βασίλης. Και μακάρι να έχει δίκιο.

 https://kourdistoportocali.com/news-desk/se-posa-thymata-on-camera-epemvainei-o-eisaggeleas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .