Τετάρτη, Μαρτίου 17

Ανοίγουν λιανεμπόριο και κομμωτήρια στις 22 Μαρτίου

Αλλαγές έρχονται στα μέτρα για την πανδημία αφού, όλα δείχνουν, ότι ανοίγουν λιανεμπόριο και κομμωτήρια στις 22 Μαρτίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 22 Μαρτίου ανοίγουν τα κομμωτήρια μόνο με ραντεβού και το λιανεμπόριο και τα βιβλιοπωλεία με τη μέθοδο του click away, ενώ από τις 29 Μαρτίου φαίνεται πως θα επιχειρηθεί το click in shop.

Το πρωί της Τετάρτης συνεδριάζει η Υγειονομική Επιτροπή των περίπου 30 λοιμωξιολόγων και λοιπών καθηγητών ιατρικής, προκειμένου να εκτιμήσει την επιδημιολογική κατάσταση που έχει προκαλέσει η νόσος Covid σε ολόκληρη την επικράτεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των ειδικών θα εξετάσει όλα τα ισχύοντα μέτρα και θα εισηγηθεί αλλαγές σε ό,τι χρειάζεται επικαιροποίηση με το λιανεμπόριο και κομμωτήρια να είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επαναλειτουργήσουν την επόμενη εβδομάδα.

Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των πολιτών και ιδίως την κόπωσή τους ύστερα από ένα έτος μάχης με την πανδημία, θα εξετάσει τον ορισμό ενός γενικού χρονικού ορίζοντα σταδιακής επανέναρξης κάποιων δραστηριοτήτων λαμβάνοντας υπόψιν τους υγειονομικούς παράγοντες, αλλά και τη συμβολή κάθε δραστηριότητας στη μετάδοση του ιού, όπως προκύπτει από τα στοιχεία.

Νωρίτερα ο Στέλιος Πέτσας είχε προαναγγείλει σταδιακό άνοιγμα της χώρας από το τέλος Μαρτίου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .