Πάνω από 80 νέα εμβόλια στα σκαριά. GlaxoSmithKline και Vir Biotechnology παρουσίασαν θεραπεία με μονοκλωνικό αντίσωμα

Τι αναφερει το Bloomberg

Μόνο 122 χώρες έχουν αρχίσει να εμβολιάζουν τους πολίτες τους

Νέα εμβόλια Covid-19, συμπεριλαμβανομένων αυτών που δεν χρειάζονται ένεση και μπορούν να αποθηκευτούν σε θερμοκρασία δωματίου, μπορεί να είναι έτοιμα για χρήση αργότερα εντός του έτους ή τον επόμενο χρόνο σύμφωνα.

Aπό την Ιόλη Πιερίδη

Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερες ανοσοποιήσεις, ειδικά καθώς η συνεχής κυκλοφορία του ιού γεννά επικίνδυνες νέες παραλλαγές και οι φαρμακοβιομηχανίες αγωνίζονται

να ανταποκριθούν στις παραγγελίες. Μόνο 122 χώρες έχουν αρχίσει να εμβολιάζουν τους πολίτες τους, σύμφωνα με στοιχεία που συλλέγει το Bloomberg.

Η τρέχουσα καλλιέργεια πειραματικών εμβολίων χρησιμοποιεί εναλλακτικές τεχνολογίες και συστήματα χορήγησης, και περιλαμβάνει περισσότερους εμβολιασμούς μίας δόσης και εμβόλια που χορηγούνται από το στόμα, μέσω ρινικού σπρέι και μέσω του δέρματος χρησιμοποιώντας έναν τύπο “μπαλώματος”.

Αυτά θα μπορούσαν να φέρουν ανοσοποιήσεις που ταιριάζουν καλύτερα σε συγκεκριμένες ομάδες, όπως οι έγκυες γυναίκες.

Περισσότερα από 80 υποψήφια εμβόλια μελετώνται σε άτομα, αν και μερικά βρίσκονται ακόμη στα αρχικά στάδια της δοκιμής και μπορεί να μην είναι επιτυχημένα. Εταιρείες με εμβόλια Covid-19 που χρησιμοποιούνται ήδη έχουν αρχίσει επίσης να δοκιμάζουν ενημερωμένες εκδόσεις που έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέψουν παραλλαγές του κοροναϊού που έχουν εμφανιστεί τους τελευταίους μήνες.

Στο μεταξύ μία νέα θεραπεία βιοτεχνολογίας για τη Covid-19 μειώνει τον κίνδυνο θανάτου. Η μελέτη δείχνει σημαντική μείωση της νοσηλείας και του θνησιμότητας.

Οι GlaxoSmithKline Plc και Vir Biotechnology Inc. δήλωσαν ότι η θεραπεία με αντισώματα Covid-19 έδειξε σημαντική μείωση της νοσηλείας και του θανάτου για ασθενείς σε κίνδυνο σε μια δοκιμή σε προχωρημένο στάδιο που εξελίχθηκε ταχύτερα από το αναμενόμενο. Οι εταιρείες δήλωσαν την Πέμπτη ότι θα ζητήσουν αμέσως άδεια έκτακτης ανάγκης στις Η.Π.Α. μετά την ολοκλήρωση μιας μελέτης στο τελικό στάδιο.

Η θεραπεία, VIR-7831, μείωσε τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύτηκαν ή πέθαναν κατά 85% σε σύγκριση με ένα εικονικό φάρμακο, ανέφεραν οι εταιρείες. Οι μετοχές της Vir Biotechnology αυξήθηκαν κατά 41% στις συναλλαγές πριν από την αγορά. Η δοκιμή επικεντρώθηκε στην έγκαιρη θεραπεία μη νοσοκομειακών ασθενών Covid-19 με υψηλό κίνδυνο εισαγωγής και είναι μια από τις μελέτες που διεξάγουν οι Glaxo και Vir χρησιμοποιώντας αυτό το μονοκλωνικό αντίσωμα.

Τα μονοκλωνικά αντισώματα μπορούν να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στην προστασία ατόμων που δεν ανταποκρίνονται  στα εμβόλια ή δεν μπορούν να εμβολιαστούν κατά του SARS-CoV-2, όπως ασθενείς με καρκίνο που έχουν περισσότερο κατασταλμένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Οι θεραπείες αντισωμάτων από τους Eli Lilly and Co. και Regeneron Pharmaceuticals Inc. έλαβαν και οι δύο εξουσιοδοτήσεις έκτακτης ανάγκης από τις ΗΠΑ τον Νοέμβριο. Ως η τρίτη θεραπεία αντισωμάτων που δείχνει επιτυχία, οι Glaxo και Vir ενδέχεται να έχουν περιορισμένο δυναμικό πωλήσεων φέτος, σύμφωνα με τον αναλυτή του Bloomberg Intelligence, Sam Fazeli.

Η Glaxo αντιμετώπισε ορισμένες δυσκολίες στην προσέγγισή της για την αντιμετώπιση του Covid-19. Ο βρετανικός φαρμακευτικός γίγαντας επέλεξε να συνεργαστεί με αρκετές εταιρείες που χρησιμοποιούν την επικουρική τεχνολογία για τη δημιουργία εμβολίου. Η συνεργασία με τη Sanofi αντιμετώπισε καθυστερήσεις μετά από σφάλμα δοσολογίας πέρυσι, ενώ έληξε η συνεργασία με τη Sichuan Clover Biopharmaceuticals Inc.

Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία συμφώνησε να συνεργαστεί με το CureVac NV για να ενισχύσει την παραγωγή του πειραματικού εμβολίου της γερμανικής εταιρείας και να βελτιώσει τη λήψη για να βοηθήσει στην προστασία από πολλές παραλλαγές.

Οι Glaxo και Vir παρουσίασαν επίσης στοιχεία την Πέμπτη που δείχνουν ότι η θεραπεία με αντισώματα είναι ενεργή έναντι παραλλαγών που έχουν προέλθει στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία. Οι εταιρείες εξετάζουν επίσης διαφορετικές μεθόδους χορήγησης του αντισώματος και είναι έτοιμες να ξεκινήσουν μια άλλη δοκιμή το δεύτερο τρίμηνο εξετάζοντας εάν το φάρμακο μπορεί να αποτρέψει τη Covid-19 σε μη μολυσμένους ενήλικες υψηλού κινδύνου.

 https://kourdistoportocali.com/news-desk/pano-apo-80-nea-emvolia-sta-skaria-glaxosmithkline-kai-vir-biotechnology-paroysiasan-therapeia-me-monokloniko-antisoma/