Δευτέρα, Μαρτίου 29

Γιατί οι διακοπές απομόνωσης σημειώνουν ιδιαίτερη ζήτηση

Γιατί οι διακοπές απομόνωσης σημειώνουν ιδιαίτερη ζήτηση

Όταν το ταξίδι βρει και πάλι τους ρυθμούς του, υπό τις απαραίτητες υγειονομικές προϋποθέσεις, είναι δεδομένο ότι οι πολυσύχναστοι προορισμοί και τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα θα την «πληρώσουν» περισσότερο, μετά την τραυματική εμπειρία της πανδημίας.

Με την Covid-19, ακόμη και τώρα που η ελπίδα του εμβολίου είναι πιο υπαρκτή και πραγματική, να έχει αφήσει τα κατάλοιπά της σε κάθε μορφή ζωής το ταξίδι για τους πάντες μπήκε σε δεύτερη μοίρα. Όταν, λοιπόν, συνθηκών επιτρέποντος, επανέλθει και πάλι στο προσκήνιο

οι προτιμήσεις του κοινού σίγουρα θα είναι διαφορετικές. Μία από τις αλλαγές που θα επέλθουν στον τρόπο που θα ταξιδεύουμε αλλά και τις διακοπές που θα επιλέγουμε λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με το Conde Nast Traveller, θα είναι και η μεγαλύτερη ζήτηση διακοπών απομόνωσης, με τους περισσότερους ταξιδιώτες ανά τον κόσμο να ονειρεύονται, πια, διακοπές μακριά από τα πλήθη.

Η απομόνωση και η ιδιωτικότητα που προσφέρουν οι ιδιωτικές βίλες, οι ευρύχωρες παραθαλάσσιες εξοχικές κατοικίες, τα μπουτίκ ξενοδοχεία, οι απομακρυσμένες ορεινές και αγροτικές τοποθεσίες συναντώνται ψηλά στη λίστα των επιθυμιών των ταξιδιωτών ανά τον κόσμο, για να μην αναφερθούμε, φυσικά, και στις μεταφορές με ιδιωτικά μέσα (ελικόπτερα ή αεροπλάνα) ή τις διακοπές σε ιδιωτικά νησιά, για όσους φυσικά διαθέτουν το αντίστοιχο χρηματικό ποσό αυτής της πολυτέλειας.

Ο «αγώνας», λοιπόν, παρατηρείται στην εξασφάλιση ενός τέτοιου καταλύματος, που γίνεται περισσότερο προτιμητέο όταν παρέχει τα πάντα στους επισκέπτες του. Η αποφυγή ανάμειξης με αγνώστους θα είναι ιδιαίτερα ελκυστική τόσο για τους επισκέπτες που ανήκουν στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες, όσο και σε εκείνους με προβλήματα υγείας.

Αυτό που συμπεραίνει κανείς, λοιπόν, είναι ότι οι αξιόπιστες αλυσίδες πολυτελών ξενοδοχείων που είναι γνωστό ότι ακολουθούν και εφαρμόζουν αυστηρά τα υψηλότερα πρότυπα υγείας και ασφάλειας θα είναι ακόμη πιο ελκυστικές για το κοινό, ακόμη και αν χρειαστεί να πληρώσουν ένα υψηλότερο αντίτιμο, καθώς το ζητούμενο πια είναι η υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .