Πέμπτη, Μαρτίου 11

Η φωτογραφία της ημέρας

Η φωτογραφία δείχνει πρόβατα μαντρωμένα σεπεριοχή της Ηπείρου. Και αναρωτόμαστε μήπως και εμείς, με όλη αυτή την κατάσταση, που ζούμε,  είμαστε μαντρωμένοι, ψυχικά; Μαντρωμένοι σαν πρόβατα;

Αλλά, αφού επιβάλλεται για υγειονομικούς λόγους, να κινούμαστε περιορισμένα, ας φροντίσουμε να έχουμε ζωή. Αυτό δεν έχει σχέση με το κλείσιμο. Έχει με το μέσα μας. Αν λέμε ότι τώρα, που κλειστήκαμε στο σπίτι δεν έχουμε ζωή, μάλλον ούτε πριν είχαμε...

Να βγούμε, λοιπόν έξω, αν και κλειστοί στα σπίτια μας. Όχι σωματικά... Με άλλο τρόπο, να σπάσουμε την απομόνωση... Δεν θα μετακινηθούμε, ούτε θα στείλουμε sms μετακίνησης. 

Απλά θα σηκώσουμε το ακουστικό ή το κινητό. Και θα ενδιαφερθούμε και για άλλους, γνωστούς και φίλους. 

Το έχουμε ανάγκη. Για να σπάσει το μάντρωμά μας. Να ξεφύγει η σκέψη μας, να φωτιστεί η διάθεσή μας. Να ξεφύγουμε από τις  αναφορές για νεκρούς, διασωληνωμένους, εντατικές, υποκείμενα νοσήματα, απομόνωση. Και αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε γνωστό μας, ας προσπαθήσουμε να τον βοηθήσουμε. 

Ας κάνουμε την απλή αυτή κίνηση. Δεν θα ανακουφιστούν μόνο οι γύρω μας, αλλά και εμείς. Θα νιώσουμε όμορφα με μια απλή επικοινωνία. Θα ζεσταθούν και πάλι οι καρδιές μας. 

https://katoci.blogspot.com

 http://romiazirou.blogspot.com/2021/03/832021.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .