Πέμπτη, Μαρτίου 11

Ισραήλ>H θαυματουργή Ασπιρίνη θωρακίζει τον οργανισμό κατά της Covid-19

Εκτακτη Είδηση

Η μελέτη επικεντρώθηκε σε άτομα που λαμβάνουν ασπιρίνη για την πρωτογενή πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων

Η θαυματουργή Ασπιρίνη, ένα από τα παλαιότερα και πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα φάρμακα, αποτρέπει τις μολύνσεις COVID-19, υποστηρίζουν Ισραηλινοί επιστήμονες οι οποίοι κάνουν λόγο για «συναρπαστικά» ευρήματα.

Στην έρευνα από ομοτίμους καθηγητές, διαπιστώθηκε ότι σε ένα δείγμα δοκιμών PCR του Ισραήλ, οι ασθενείς που έλαβαν μικρές δόσεις ασπιρίνης είχαν 29% λιγότερες πιθανότητες να βρεθούν θετικοί στον ιό.

Η έρευνα-σύμφωνα με τους Τhe Times of Israel- βασίσθηκε σε ιατρικά αρχεία 10.477 ασθενών οι οποίοι ελάμβαναν προληπτικά φάρμακα.

«Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που βλέπουμε μια μεγάλη μείωση ποσοστού των ατόμων που εξετάσαμε και αυτό δίνει μια πολλά υποσχόμενη ένδειξη ότι η ασπιρίνη, ένα τόσο γνωστό και φθηνό φάρμακο, μπορεί να είναι χρήσιμη για την καταπολέμηση της πανδημίας», δήλωσε η Milana Frenkel-Morgenstern-photo κάτω.

Εκτός από το συμπέρασμα ότι τα άτομα που παίρνουν ασπιρίνη (η οποία ανακαλύφθηκε πριν από περισσότερα από 120 χρόνια), είναι λιγότερο πιθανό να διαγνωστούν με τον ιό, η Milana Frenkel-Morgenster ανέδειξε ένα άλλο «σημαντικό» εύρημα: Οι χρήστες ασπιρίνης που έχουν διαγνωστεί με COVID-19 είναι πολύ πιθανό να έχουν μικρότερη διάρκεια ασθένειας – περίπου δύο ημέρες – και λιγότερο πιθανό να υποφέρει από τις επιπτώσεις του κοροναϊού.

«Αυτό το εύρημα σε σχέση με το Σύνδρομο του μακράς διάρκειας COVID-19», ένα φαινόμενο που αποτελεί πραγματική ανησυχία, είναι πολύ σημαντικό», δήλωσε  η Morgenstern.

Η μελέτη της ασπιρίνης επικεντρώθηκε σε άτομα που παίρνουν mini δόσεις 75 mg του φαρμάκου για την πρωτογενή πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων, αλλά δεν έχουν ήδη τέτοιες ασθένειες.

Τα αποτελέσματα προσαρμόστηκαν για να ληφθεί υπόψη η ηλικία και οι συν-νοσηρότητες.

Η έρευνα διεξήχθη σε συνεργασία του ερευνητικού Πανεπιστημίου Bar-Ilan, του ισραηλινού οργανισμού Ασφάλισης Υγείας Leumit Health Services και του Barzilai Medical Center, ενώ τα ευρήματά της έχουν δημοσιευτεί στο επιστημονικό περιοδικό FEBS. Ο επικεφαλής συγγραφέας του Barzilai, Eli Magen, δήλωσε: «Αυτή η παρατήρηση της πιθανής ευεργετικής επίδρασης των χαμηλών δόσεων ασπιρίνης στη μόλυνση με COVID-19 είναι προκαταρκτική, αλλά φαίνεται πολύ ελπιδοφόρα».

Η Milana Frenkel-Morgenster είπε ότι ο μηχανισμός μέσω του οποίου η ασπιρίνη μειώνει προφανώς τον κίνδυνο μόλυνσης είναι άγνωστος, αλλά πιστεύει ότι μειώνει τη διάρκεια της νόσου λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων της.

Ο Δρ Eugene Merzon,  που εργάστηκε στη μελέτη, δήλωσε ότι παρά τους περιορισμούς μιας μελέτης παρατήρησης, σε αντίθεση με μια πλήρη κλινική μελέτη, τα ποσοστά μόλυνσης μπορούν να θεωρηθούν ως ένδειξη ότι η ασπιρίνη μπορεί να είναι δυνητικά σημαντική καταπολέμηση της πανδημίας. Συμπλήρωσε δε, ότι οι ξεχωριστοί υπολογισμοί σχετικά με τη διάρκεια της ασθένειας φαίνεται να υποστηρίζουν την υπόθεση. «Το γεγονός ότι η μείωση της πιθανότητας μόλυνσης αλλά και η μείωση της διάρκεια της νόσου δείχνει τα οφέλη-από βιολογική άποψη- από τη λήψη ασπιρίνης».

Η Frenkel-Morgenstern τόνισε ότι πρόκειται για πρώιμη έρευνα, η οποία θα οδηγήσει σε περαιτέρω μελέτη, και υπογράμμισε ότι δεν συνιστά στους ανθρώπους να συνταγογραφούν την ασπιρίνη.

 https://kourdistoportocali.com/news-desk/israil-gt-h-thaymatoyrgi-aspirini-thorakizei-ton-organismo-kata-tis-covid-19/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .