Σάββατο, Μαρτίου 20

Ένα σαφές μήνυμα ότι οι νόμοι δεν ισχύουν για τον ίδιο και το κόμμα του.

Όλα τα προβλήματα στην άδεια που παρουσίασε ο Γεωργιάδης για τη βάφτιση

Ερωτήματα ακόμη και για την εγκυρότητα της βεβαίωσης που παρουσίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, για να δικαιολογήσει ότι συμμετείχε σε βάφτιση παρά τη ρητή, καθολική απαγόρευση, θέτουν εκατοντάδες πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Καταρχήν αρκετοί αναρωτιούνται πως γίνεται η άδεια να μην αναφέρει αριθμό πρωτοκόλλου, με τον οποίο θα μπορούσε να βεβαιωθεί πέραν πάσης αμφιβολίας το πότε εκδόθηκε.

Ο αριθμός θα μας επέτρεπε να συσχετίσουμε την άδεια με το σχετικό αίτημα που έπρεπε να έχει κατατεθεί και το οποίο θα έπρεπε να αναφέρει τους εξαιρετικούς λόγους που επικαλούνται οι αιτούντες.

Η ίδια η βεβαίωση καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του υπουργού ότι η έκδοσή της έγινε για «σοβαρούς λόγους», αφού ως αιτιολογία αναφέρει τα εξής:

«Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός που αφορά στον προγραμματισμό τελετής προ της λήψης των σχετικών αποφάσεων για επιπλέον περιοριστικά μέτρα». Ως αιτιολογία, δηλαδή, αναφέρεται ότι η βάφτιση είχε προγραμματιστεί πριν από την ανακοίνωση των μέτρων. Αυτό όμως είναι προφανές και αφορά όλες τις βαφτίσεις, οι οποίες προγραμματίζονταν μήνες πριν και όχι μια εβδομάδα πριν από την τέλεση του μυστηρίου.

Όπως μας εξήγησαν νομικοί, η βεβαίωση (σε αντίθεση με την αίτηση) δεν οφείλει να αναφέρει ποιοι είναι οι εξαιρετικοί λόγοι. Σε αυτή την περίπτωση όμως δεν γίνεται καν αναφορά σε εξαιρετικούς λόγους αλλά υπάρχει μια αιτιολογία που ανατρέπει κάθε έννοια λογικής.

Ερωτηματικά προκαλεί και το συντακτικό του κειμένου ενώ ακόμη και ο τίτλος φαίνεται να διαφέρει από σχετικά επίσημα έγγραφα. Η τυπική βεβαίωση μετακίνησης λόγου χάρη, έχει τον τίτλο «Βεβαίωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης» ενώ εδώ συναντάμε διαφορετικό γραμματικό τύπο «βεβαίωση κατ’ εξαίρεσης τέλεσης θρησκευτικής τελετής».

Το πρόβλημα βέβαια δεν αφορά τόσο τους τύπους όσο την πολιτική ουσία. Ακόμη και αν δεχθούμε ότι οι λόγοι για τους οποίους ζητήθηκε ειδική άδεια ήταν ιδιαίτερα σοβαροί (αν και δεν μπορούμε να φανταστούμε πως ένα θρησκευτικό μυστήριο μπορεί να έχει μεγαλύτερη σημασία από τις ζωές που τίθενται σε κίνδυνο από την τέλεσή του) το πρόβλημα είναι ότι ένας υπουργός βγαίνει δημόσια και υπερηφανεύεται ότι συμμετείχε σε βάφτιση εν μέσω καθολικής απαγόρευσης. Αν η οικογένεια είχε ειδικούς λόγους, θα ήθελε να κρατήσει χαμηλό προφίλ και όχι να έχει τον νονό να φωνάζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όταν λοιπόν χιλιάδες άνθρωποι δεν μπόρεσαν να πουν το τελευταίο αντίο στα αγαπημένα τους πρόσωπα εξαιτίας της πανδημίας, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάνει κουμπαρίες.

Φυσικά ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν είναι ηλίθιος. Δεν του ξέφυγαν όσα έγραψε στο twitter. Με αυτά θέλησε να στείλει ένα σαφές μήνυμα ότι οι νόμοι δεν ισχύουν για τον ίδιο και το κόμμα του.

Τα περιστατικά όμως στα οποία οι κυβερνώντες συμπεριφέρονται με όρους μαφίας έχουν ξεπεράσει τα όρια που μπορεί να ανεχτεί οποιαδήποτε κοινωνία.

Α.Χ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .