Παρασκευή, Μαρτίου 5

Ποινική δίωξη για βιασμό σε βάρος του Νίκου Στραβοπόδη

Ποινική δίωξη για βιασμό σε βάρος του Νίκου Στραβοπόδη

Ποινική δίωξη για βιασμό ασκήθηκε σε βάρος του ηθοποιού Νικόλα Στραβοπόδη.

Η συγκεκριμένη υπόθεση μπήκε στο εισαγγελικό μικροσκόπιο έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του ηθοποιού ο 38χρονος Δημήτρης Άνθης. Σύμφωνα με τον μηνυτή, το αδίκημα του βιασμού είχε τελεστεί σε βάρος του το 2006.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε, μετά τη μήνυση του 38χρονου, ο γνωστός ηθοποιός κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση στην οποία φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται κάνοντας λόγο για «ερωτική επαφή μεταξύ ενηλίκων με απόλυτη συναίνεση». 

Οι εισαγγελικές αρχές έδωσαν έναν αγώνα δρόμου και κινήθηκαν με ταχύτατους ρυθμούς, καθώς, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, υπάρχουν θέματα παραγραφής. 

Κατά τον μηνυτή, η συνέντευξη του Νίκου Σ., που με τη μαρτυρία του άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, ήταν αυτή που τον οδήγησε να αναγνωρίσει τον ηθοποιό. Ο καταγγέλλων ακούγοντας τις περιγραφές για βιασμό από γνωστό σκηνοθέτη παρουσία τρίτου ατόμου αναγνώρισε, όπως είπε, στο τρίτο πρόσωπο τον δικό του κακοποιητή. «Ορμώμενος από τη συνέντευξη του Νίκου Σ. ήρθα σε επαφή με τον δικηγόρο του, διότι ήθελα να κάνω μία ταυτοποίηση γιατί αναφερόταν σε δύο ανθρώπους που του έκαναν αυτά κι ο ένας από τους δύο παρουσιάστηκε ως θύμα. Ήθελα να ταυτοποιήσω ότι ήταν το ίδιο πρόσωπο για να μην κατηγορήσω λάθος ανθρώπους. Ήθελα να είμαι απόλυτα σίγουρος. Από τις περιγραφές κατάλαβα ότι είναι το ίδιο άτομο» ανέφερε σε συνέντευξή του ο μηνυτής.

Να σημειωθεί πως για τη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ορατός ο κίνδυνος της παραγραφής, καθώς το αδίκημα τελέστηκε το 2006. Έτσι παραγράφεται τον Μάιο του 2021. 

 zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .