Μετά το βαθύ κόκκινο έρχεται το… μαύρο!!!


Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο γραφικότητας... αλλά ας οψόμεθα....

Γράφει ο Ελευθέριος Ανδρώνης

Ο …Υπουργός Υγείας πάσχισε για άλλη μια φορά να πείσει τη κοινή γνώμη πως η κυβέρνηση έχει πράξει τα… δέοντα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, όπως πάσχιζε και πριν ένα χρόνο να πείσει τον λαό μέσω ενός ιστορικού -πλέον- tweet (όταν εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα), πως δεν υπήρχε λόγος πανικού και πως η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο…

Αυτή τη φορά μας παρουσίασαν τα λεγόμενα… «έξυπνα» μέτρα.

Και ποια ήταν αυτά;

Ο κωδικός 6 να χρησιμοποιείται από τους πολίτες μόνο με πεζή (ή με ποδήλατο) μετακίνηση.

Επίσης ο κωδικός 2 για μετακίνηση προμήθειας βασικών αγαθών, αλλά και ο κωδικός 3 για μετακίνηση σε τράπεζα, να πραγματοποιούνται μόνο εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση ως 2 χιλιόμετρα.

Την ώρα που πολιτείες της Αμερικής, η Αγγλία, άλλα και μεγάλο ποσοστό Ευρωπαϊκών χωρών ανοίγουν με γοργούς ρυθμούς τις οικονομίες τους, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει να κρατά τη χώρα δέσμια, σε έναν καταστρεπτικό φαύλο κύκλο σκληρών lockdown που συντηρούν την ενδοοικογενειακή μετάδοση και σπρώχνουν την ύφεση της πανδημίας όλο και πιο μακριά.

Επιμένουν προκλητικά να κωφεύουν προς τις ολοένα και αυξανόμενες φωνές που προειδοποιούν πως η αυστηροποίηση του εγκλεισμού, το μόνο που καταφέρνει είναι να κλείνει τον ιό στα σπίτια.

Η κυρία Λινού δήλωσε ρητά και ξεκάθαρα, πως :

«με τον εγκλεισμό υπάρχει συσσώρευση ενδοοικογενειακή», υπογραμμίζοντας πώς ακόμη και η εστίαση θα μπορούσε, υπό όρους, να ανοίξει.

Ζήτησε να υπάρχει η δυνατότητα να κάθεται ο κόσμος έξω, με θερμαντικά σώματα, να τηρούνται αυστηρά οι αποστάσεις, να δοθεί από τους δήμους περισσότερος χώρος στα πεζοδρόμια για να είναι εφικτή η αραίωση των τραπεζιών.

Και τόνισε πως: «Με την πίεση να είμαστε συνεχώς μέσα αυξάνονται τα προβλήματα ψυχικής υγείας αλλά και χρόνιων νοσημάτων».

Aκόμα και η κ. Παγώνη που από την αρχή της πανδημίας εξαπολύει συστηματικά… ποταμούς υγειονομικής τρομοκρατίας και ηττοπάθειας στον λαό, άλλαξε ξαφνικά το… τροπάριο και ξεκίνησε να υποστηρίζει πως δεν έχει νόημα το lockdown και πως πρέπει να ανοίξουν σχολεία, καταστήματα και εστίαση!

O κ. Χαρδαλιάς εμφανίστηκε… αναστατωμένος από την αυξανόμενη εμφάνιση μεταλλάξεων και προσπάθησε έτσι να αναζωπυρώσει λίγο ακόμα το γαϊτανάκι του φόβου, επιχειρώντας να μεταφέρει στους πολίτες μια (υπό τις παρούσες συνθήκες) άνευ λόγου και αιτίας ανησυχία.

Κορυφαίοι επιστήμονες έχουν τοποθετηθεί για το θέμα των μεταλλάξεων, λέγοντας πως καμία από τις μεταλλάξεις που υπάρχουν ως τώρα, δεν φαίνεται να παρουσιάζει σημαντικές διαφορές στην επικινδυνότητα του ιού, αλλά ενδέχεται (και αυτό μελετάται ακόμα) να υπάρχουν κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις στη μεταδοτικότητα του.

Ενώ αναγκάζουν τον κόσμο να περιοριστεί ακόμα περισσότερο σε κλειστούς χώρους, ευνοώντας την μετάδοση του ιού στις οικογένειες, μιλούν για …«έξυπνα» μέτρα!

Ενώ βλέπουν πως η συνταγή που ακολουθούν δεν οδηγεί πουθενά, συνεχίζουν να ακολουθούν την εύκολη λύση.

Ρίχνουν όλη την ευθύνη στους Έλληνες και αποφασίζουν ολοένα και σκληρότερα lockdown.

Ενώ καταδικάζουν τον λαό για ακόμα δύο εβδομάδες ψυχοκτόνου εγκλεισμού, μιλούν για το «τέλος του τούνελ».

Για ένα τούνελ που ουσιαστικά το μεγαλώνουν συνεχώς οι ίδιοι βδομάδα με τη βδομάδα, λόγω της ανικανότητας τους!

Λόγω της άρνησης τους να κοιτάξουν κατάματα τα δεδομένα και να παραδεχθούν τα εγκληματικά λάθη τους!

Πόσο …«έξυπνο» αποδείχθηκε το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 τα σαββατοκύριακα και πόσο ακόμα πιο… «έξυπνο» είναι πως «κατάλαβαν» ότι δεν αποδίδει και σήμερα έκαναν το 6… 7!

Πραγματικά, ποιοί προτείνουν τέτοιες απαράδεκτες ανοησίες;

Τι νόημα έχει να περιορίζεις τις ώρες που μπορεί ο κόσμος να κάνει τις δουλειές του έξω, όταν η μετάδοση γίνεται κυρίως σε κλειστούς χώρους και όταν με αυτό το μέτρο προκαλείς συνωστισμούς και ουρές στα super markets;

Ποια «αριστούχα» ιδιοφυία σκέφτηκε πως αν δώσει μια ώρα ακόμα στο…  πόπολο, θα αλλάξει το οτιδήποτε;

Τι πάει να πει κωδικός 6 μόνο με πεζή μετακίνηση και πως τολμούν να ζητούν τέλη κυκλοφορίας μετά από κάτι τέτοιο;

Με τι πολιτική τσίπα ζητούν φόρους για μια χρονιά που τα αμάξια έμειναν σε ακινησία και τώρα ακόμα περισσότερο;

Τι πάει να πει μετακίνηση με χιλιομετρικό περιορισμό;

Πόσο ακόμα θα ασυλοποιούν τις ζωές των πολιτών;

Για πόσο θα τους συμπεριφέρονται σαν να είναι φυλακισμένοι που τους επιτρέπουν χατιρικά να… προαυλίζονται ως τα όρια ενός αόρατου φράχτη;

Μίλησαν για κόκκινες και για… έντονα κόκκινες περιοχές. 

Έχουν επικαλεστεί όλες τις αποχρώσεις του κόκκινου στον χάρτη της Ελλάδας.

Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο γραφικότητας.

Καταστρέφουν την Ελλάδα.

Μάλλον ξεχνούν όμως, πως μετά το έντονο κόκκινο, έρχεται το… μαύρο.

ΠΗΓΗ