ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η ΜΕΝΔΩΝΗ! ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΗ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΛΙΓΝΑΔΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΚΟΛΛΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΟΥΛΑ ΤΗΣ – “ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΚΑΝΔΑΛΟ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΙΓΝΑΔΗ, ΗΤΑΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ”

μενδωνη

Η Λίνα Μενδώνη μπορεί την προηγούμενη Πέμπτη να μην βρέθηκε στη Βουλή στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συζήτηση για τον δημόσιο διάλογο, όμως σήμερα έκανε την εμφάνισή της στη Βουλή. Η Υπουργός Πολιτισμού, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον διόρισμό του στο Εθνικό.

«Ήταν δική μου επιλογή. Δική μου επιλογή. Τον επέλεξα αποκλειστικά με καλλιτεχνικά κριτήρια. Ο κ. Λιβαθυνός που εσείς (σ.σ. στον ΣΥΡΙΖΑ) είχατε διορίσει δήλωσε ότι είναι τιμή του που τον διαδέχεται ο κ. Λιγνάδης» είπε η Μενδώνη και συνέχισε: «Το 2018 ο κ. Λιγνάδης ήταν καλεσμένος του προέδρου της Βουλής για εκδήλωση του Νέλσον Μαντέλα. Το δικό σας κόμμα τον κάλεσε στην ευρωβουλή για να μιλήσει για πολιτισμό. Το 2020 έπαιζε σε παράσταση με τον κ. Λιγνάδη η δική σας υπουργός Πολιτισμού κυρία Κονιόρδου. Αν σας ρωτούσαμε αν γνωρίζατε την δράση του κ. Λιγνάδη όταν τον καλούσατε σε αυτές τις εκδηλώσεις τι θα μας λέγατε; Ότι δεν γνωρίζατε και θα έχετε δίκιο. Όπως δεν γνωρίζαμε και εμείς».

Όσον αφορά στην αποπομπή του, η Λίνα Μενδώνη είπε χαρακτηριστικά: «Όταν γνώρισα έπραξα αυτό που έπρεπε. Στις 18:20 δημοσιεύεται η σοκαριστική μαρτυρία του Νίκου Σ. και 5 ώρες μετά είχε φύγει από την θέση του. Για τους επικοινωνιακούς χειρισμούς έχω αναλάβει τις ευθύνες μου. Αυτό λέγεται συγκάλυψη; Η κυβέρνηση αυτή δεν συγκαλύπτει. Το έδειξαν οι χειρισμοί με την κυρία Μπεκατώρου κ.α. Το δείχνουν οι θεσμικές πρωτοβουλίες πρωθυπουργού για το θέμα».

Καταλήγοντας η υπουργός Πολιτισμού σημείωσε πως «η συγκάλυψη είναι βαριά λέξη. Δεν προάγει το δημόσιο βίο και δίνει ώθηση σε βιαιότητες όπως αυτές που είδαμε. Στην πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να υπάρχουν κανόνες. Η χυδαιότητα οι θεωρίες συνομωσίας δεν οδηγούν πουθενά. Δεν θα ήθελα τα θύματα να δουν το δικό τους βίωμα να μπαίνει σε πολιτικές εκμεταλλεύσεις. Όχι πολιτικάντικα παιχνίδια στα τραύματα αθώων ψυχών».makeleio.gr