ΣΟΚ! ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ για το «τσιμέντωμα» της Ακρόπολης... η εικόνα του Παρθενώνα αλλοιώθηκε σε μεγάλο βαθμό και κάνουν λόγο για «τσιμέντωμα» και «αποκρουστική εικόνα», ακόμα και για «βεβήλωση του μνημείου».


Την Δευτέρα 22 Μαρτίου άνοιξαν έπειτα από αρκετούς μήνες lockdown τις πύλες τους οι αρχαιολογικοί χώροι της χώρας και οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν ξανά την Ακρόπολη.

Οι επισκέπτες στον Ιερό Βράχο είχαν την ευκαιρία να δουν τις αλλαγές και τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει από το υπουργείο Πολιτισμού.

Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση προκάλεσαν οι διάδρομοι ανάμεσα στα αρχαία, οι οποίοι είχαν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και όταν είχαν πρωτο-αποκαλυφθεί στα τέλη Οκτωβρίου, λίγο πριν το ολικό lockdown.

Kαι αυτή τη φορά, οι χρήστες των social media υπογραμμίζουν πως η εικόνα του Παρθενώνα αλλοιώθηκε σε μεγάλο βαθμό και κάνουν λόγο για «τσιμέντωμα» και «αποκρουστική εικόνα», ακόμα και για «βεβήλωση του μνημείου».

Πράγματι, όπως φαίνεται στις εικόνες από όσους επισκέφτηκαν το μνημείο, υπάρχουν λακκούβες σε ορισμένα σημεία του τσιμέντου, ενώ αλλού παρατηρούνται «μπαλώματα» βράχου μέσα από το τσιμέντο.

Είναι απορίας άξιο αν αυτές οι εικόνες θα προβληθούν σε όλο τον κόσμο την 25η Μαρτίου όταν η διεθνώς καταξιωμένη σοπράνο, Αναστασία Ζαννή, τραγουδήσει από την Ακρόπολη τον Εθνικό μας Ύμνο για την επέτειο συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Άνοιξαν οι αρχαιολογικοί χώροι, ανέβηκα επιτέλους στην Ακρόπολη, θα ακολουθήσει κείμενο. Προς το παρόν μου έχουν κοπεί τα πόδια, είμαι σε κατάσταση σοκ, προσπαθώ να το ξεπεράσω. Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω θα ήθελα να μην έχω ανέβει ποτέ να δω αυτό που είδα, γιατί ήταν απλά εφιαλτικό. Ό,τι και να γράψω δεν θα μπορέσει να περιγράψει ποτέ αυτό το πράγμα που αντίκρισα και οι φωτογραφίες είναι απλά ένα χάδι.

Υ. Γ. Το έργο ολοκληρώθηκε, οι φλύκταινες που βλέπετε είναι ο βράχος που έχει γίνει έκθεμα

http://www.press-gr.com/2021/03/blog-post_325.html