Σάββατο, Μαρτίου 6

Γιατί ο CEO της Pfizer δεν έχει κάνει το εμβόλιο της εταιρίας του;

 Νερο στο μυλο των αντιεμβολιαστων

Προβληματισμοί και ερωτηματικά μετά την απαγόρευση του Ισραήλ να πετάξει ανεμβολίαστος στη χώρα

Το να ακυρώσει ένα προγραμματισμένο ταξίδι στο Ισραήλ το αφεντικό της Pfizer επειδή δεν έχει εμβολιασθεί τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του-στελέχη της εταιρίας-που θα τον συνόδευαν προκαλεί ερωτηματικά.

Όπως θυμάσθε ο κ. Μπουρλά σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι περίμενε τη σειρά του για να εμβολιασθεί και πως δεν θα ήθελε να πάρει τη σειρά κάποιου άλλου.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Αφού δώσουμε συγχαρητήρια στον κ. Μπουρλά για την ευγένεια και τον αλτρουισμό του έχουμε κάποιες παρατηρήσεις.

Κατ΄αρχήν το να σπεύσει τόσο ο ίδιος όσο και τα στελέχη της εταιρίας του (και σιγά σιγά όλοι οι εργαζόμενοι) να εμβολιασθούν δεν θα μπορούσε κανείς να τους κατηγορήσει για ωφελιμιστικά κίνητρα. Ο ίδιος είναι αναγκασμένος εκ της ιδιοτητός του να ταξιδεύει διαρκώς, να συναντά πολιτικούς ηγέτες, επιχειρηματίες από τη βιομηχανία του φαρμάκου και όχι μόνο. Είναι δηλαδή από τη φύση της δουλειάς του αναγκασμένος σε διαρκή κινητικότητα.

Δεν μιλάμε για τον καφενόβιο τον Μπάμπη, τον φλου, τον Συριζαίο, τον κολλητό του Καρανίκα και της Ακρίτα αλλά για τον άνθρωπο από τον οποίο εξαρτάται η πορεία του εμβολιασμού και η αντιμετώπιση της πανδημίας παγκοσμίως.

Η φύση της θέσης του, ο ρόλος του και η δουλειά του ιδιαίτερα σ΄αυτή τη συγκυρία έπρεπε να τον είχαν οδηγήσει από τη πρώτη στιγμή να κάνει ο ίδιος από τους πρώτους και τις δύο δόσεις των εμβολίων που διακινεί η εταιρία του.

Άλλωστε δεν θα υπήρχε πιο πειστικό επιχείρημα από αυτό, εάν δηλαδή εμβολιάζονταν δημοσίως και όλος ο πλανήτης έβλεπε ότι ο κ. Μπουρλά είναι ο πρώτος που εμπιστεύεται το εμβόλιο της εταιρίας του;

Επειδή λοιπόν εκ των επαφών του βρίσκεται και σε ζώνη υψηλού κινδύνου κανείς δεν θα τον κατηγορούσε για παρτάκια και ότι προσπαθεί να φροντίσει πρώτα τον εαυτό του. Το αντίθετο: Όφειλε για τους παραπάνω λόγους να κάνει ακριβώς αυτό. Να σπεύσει να εμβολιασθεί πρώτος.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ ισραηλινών ΜΜΕ που αναδημοσίευσε το Κουρδιστό Πορτοκάλι ο κ. Μπουρλά και οι συνεργάτες του δεν έγιναν δεκτοί στο Ισραήλ γιατί δεν είχαν εμβολιασθεί-παρά μόνο με τη πρώτη δόση η οποία στη περίπτωση του Μπουρλά δεν έγινε καν δημοσίως.

Μιλάμε για προγραμματισμένο ταξίδι που ακυρώθηκε. Τώρα θα μου πείτε εάν έπρεπε να ορισθεί ημερομηνία ταξιδιού τόσο κοντά στις εκλογές (στις 23 Μαρτίου έχουν εκ νέου εκλογές στο Ισραήλ) μια και η επίσκεψη θα ήταν σαν στήριξη στον Νετανιάχου που είναι και από τους πρώτους πελάτες της Pfizer, αυτό είναι άλλο θέμα. Το ταξίδι όμως είχε προγραμματισθεί.

Ένας Νετανιάχου που έσπευσε να αναδείξει το Ισραήλ παγκόσμιο πρωταθλητή των εμβολιασμών καθώς πρέπει οπωσδήποτε να επανεκλεγεί μια και αντιμετωπίζει δικαστικές περιπέτειες για διαφθορά παρότι τα ποσά για τα οποία τον κατηγορούν και η διαπλοκή με Ισραηλινούς μεγαλομηντιάρχες είναι αστεία και χαρτζιλίκι για τους δικούς μας λαδιάρηδες.

Πάμε παρακάτω. Την ίδια δυστοκία δημόσιου εμβολιασμού εκτός από τον κ. Μπουρλά έχει δείξει και η κορυφαία ευρωπαία ηγέτης Ανγκελα Μέρκελ.

Ως τώρα δεν την είδαμε να σηκώνει το μανίκι ενώ δήλωσε ανοιχτά ότι δεν πρόκειται να κάνει δημοσίως το εμβόλιο της Astra Zeneka.

Εξίσου επιφυλακτικός με τους εμβολιασμούς εμφανίσθηκε, αρχικά τουλάχιστον, τόσο ο Γάλλος ηγέτης Μακρόν όσο και οι Γάλλοι πολίτες στο σύνολό τους.

Ο Νετανιάχου τώρα πρόσφατα έριξε και μία ακόμη βόμβα όταν δήλωσε ότι δεν αρκεί να εμβολιασθούν όλοι οι Ισραηλινοί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου αλλά θα πρέπει να το κάνουν αυτό κάθε 6 μήνες με ένα χρόνο γιατί δεν γνωρίζουμε ακριβώς πόσο κρατάει η κάλυψη του εμβολίου-πάντως όχι πάνω από χρόνο.

Πολύ δύσκολα θα πεισθούν ακόμη και οι Ισραηλινοί (έχουν εμβολιασθεί ως τώρα 3.900.000 με τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer) να ξαναστηθούν εκ νέου στην ουρά μετά από ένα χρόνο για να εμβολιασθούν ξανά με δύο δόσεις του εμβολίου.

Όσο αφορά τα δεδομένα του εμβολίου τώρα. Αυτό που έχουν δείξει οι έρευνες ανάμεσα στους εμβολιασθέντες είναι ότι δεν κινδυνεύουν να πεθάνουν από κοροναιό. Η ότι είναι ελάχιστος ο κίνδυνος να πεθάνουν από κοροναιό εάν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Το εάν οι εμβολιασθέντες μεταδίδουν ή όχι τον ιό αυτό δεν το γνωρίζουμε όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο κ. Μπουρλά σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Τα παραπάνω δεδομένα δεν μπορούν παρά να προκαλούν προβληματισμό και να ενισχύουν την άποψη που έχει εκφράσει εδώ και καιρό το Κουρδιστό Πορτοκάλι και η οποία είναι ότι θα απαλλαγούμε από την πανδημία όταν κάνει το κύκλο της και ο ιός πάψει να είναι τόσο δολοφονικός.

Δυστυχώς και τα εμβόλια για τους παραπάνω λόγους που δημιουργούν ερωτηματικά και προβληματισμό δεν είναι η απόλυτη λύση και η πρεμούρα για το green pass που δείχνουν οι πολιτικοί σε όλο το κόσμο θα πρέπει να λάβει υπόψη της και τα δεδομένα που αναλύσαμε πιο πάνω.

Οσο για τον κ. Μπουρλά τώρα και τη πόρτα που έφαγε από το Ισραήλ αναδημοσιεύουμε στη συνέχεια το σχετικό άρθρο του Κουρδιστού Πορτοκαλιού από το ρεπορτάζ της Jerusalem Post>

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Albert Bourla ακύρωσε την αναμενόμενη επίσκεψή του στο Ισραήλ, αφού αποδείχθηκε ότι δεν εμβολιάστηκε κατά του κοροναϊού, ανέφερε ο Ν12 την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Albert Bourla, καθώς και τα μέλη της αντιπροσωπείας που επρόκειτο να τον συνοδεύσουν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, δεν έλαβαν τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Ως αποτέλεσμα, αποφασίστηκε να καθυστερήσει η επίσκεψη για αρκετές ημέρες, η οποία έθεσε επίσης μια υλικοτεχνική πρόκληση λόγω των επερχόμενων εκλογών του Ισραήλ.

Ο επικεφαλής της Pfizer είχε δηλώσει τον Δεκέμβριο ότι δεν έχει λάβει ακόμη το εμβόλιο, επειδή δεν θέλει να «παρακάμψει την ουρά», και θα περίμενε ώσπου να έλθει η σειρά της ηλικιακής ομάδα του.

Ως εκ τούτου, έχει λάβει την πρώτη δόση (μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας), αλλά όχι τη δεύτερη ακόμη.

Η Pfizer δεν απάντησε στο αίτημα της The Jerusalem Post για σχόλιο.

“Συνεχίζουμε να ενδιαφερόμαστε να επισκεφθούμε το Ισραήλ και να συναντηθούμε με τους υπευθύνους λήψης αποφάσεων”, δήλωσε εκπρόσωπος της Pfizer στο Ν12. “Η επίσκεψη στο Ισραήλ πιθανότατα θα προγραμματιστεί προς το τέλος της άνοιξης.”

Ο Bourla έγινε πρωτοσέλιδο την περασμένη εβδομάδα όταν σε μια συνέντευξη που έδωσε στο NBC News αναφέρθηκε στο Ισραήλ ως «παγκόσμιο εργαστήριο» στη διάθεση εμβολίων κοροναϊού, σημειώνοντας ότι «χρησιμοποιούν μόνο το εμβόλιο μας».

Όταν ρωτήθηκε αν κάποιος θα μπορούσε να μολύνει άλλους μετά τη λήψη δύο δόσεων του εμβολίου, είπε: «Είναι κάτι που πρέπει να επιβεβαιωθεί και τα πραγματικά δεδομένα που λαμβάνουμε από το Ισραήλ και άλλες μελέτες θα μας βοηθήσουν να το κατανοήσουμε καλύτερα. “

https://kourdistoportocali.com/read-this/giati-o-ceo-tis-pfizer-den-echei-kanei-to-emvolio-tis-etairias-toy/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .