Σάββατο, Μαρτίου 20

Nokia: Προχωρά σε 10.000 απολύσεις παρά τα κέρδη εν μέσω πανδημίας!

Η φινλανδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Nokia ανακοίνωσε την Τρίτη ότι σκοπεύει να απολύσει από 5.000 έως 10.000 εργαζόμενους μέσα στα επόμενα δύο χρόνια για να μειώσει το κόστος.

Η Nokia αναμένει ότι η αναδιάρθρωση θα τις επιφέρει έσοδα περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ έως το τέλος του 2023. Οι μισές από τις απολύσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν το 2021.

Τα κεφάλαια από τις απολύσεις των εργαζόμενων θα χρησιμοποιηθούν για αυξημένες επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη προκειμένου να φέρουν νέα κέρδη στα αφεντικά του μονοπωλιακού ομίλου.

Η Νokia ήταν μια από τις ετιαρείες που εν μέσω πανδημία παρουσίασαν αύξηση κερδών το 2020 από τον εξοπλισμό του 5G που πούλησε!

Η τακτική της Nokia αποτελεί άλλο ένα τρανό παράδειγμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης που φέρνει δυστυχία στους εργάτες και αυξημένα κέρδη για τους μετόχους…

 imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .