Δευτέρα, Μαρτίου 8

Ξεφτιλίστηκαν ΒΑΝΑΥΣΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΙΣΧΥOΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ - ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ο Χρυσοχοΐδης μας απέδειξε χθες ότι είναι πιστός οπαδός των Ες Ες του Χίτλερ!
Ξεφτιλίστηκαν

Ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ, σοσιαλιστής γαρ, για να καταλήξει στη Νέα Δημοκρατία και στο ρεύμα Μητσοτάκη.

Μαέστρος στο πολιτικό σλάλομ και ειδικός στις πολιτικές μεταμφιέσεις, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ταύτισε την πολιτική του καριέρα με τη μεταμοντέρνα άποψη περί νόμου και τάξης.

Τον αληθινό του εαυτό τον βρήκε όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης τού εμπιστεύτηκε τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Πεδίον δόξης λαμπρόν.

Ανακάλυψε την Αστυνομία των Πανεπιστημίων, ίδρυσε νέες μονάδες παρέμβασης στους δρόμους, συγκρότησε τη δεύτερη σε ισχύ αστυνομική δύναμη σε χώρα της Ευρώπης. Αυτός είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Τις τελευταίες εβδομάδες, επέδειξε τον αληθινό του εαυτό, ξεπερνώντας ακόμα και τις προσδοκίες του προϊσταμένου του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρεμβαίνοντας παντού και πάντα, ακόμα και εναντίον ομάδων μερικών δεκάδων πολιτών που διαδήλωναν την αντίθεσή τους σε κάποιο ζήτημα. Αστυνομική καταστολή, κάθετα και οριζόντια, σε κάθε εκδοχή κοινωνικής αντίδρασης ή αμφισβήτησης της κυβερνητικής πολιτικής.

Αυτό που συνέβη στη Νέα Σμύρνη το μεσημέρι της Κυριακής ξεπέρασε κάθε όριο. Προφανώς με εντολές των ανωτέρων τους, μια ομάδα αστυνομικών, ενδεχομένως και καθ’ υπέρβαση καθήκοντος, σταμάτησαν μια οικογένεια για να της κόψουν κλήση για παραβίαση των μέτρων περί Covid-19. Mπροστά στην προφανή αδικία, αντέδρασαν αυθόρμητα οι πολίτες που έτυχε να βρίσκονται κοντά στο συμβάν. Οι αστυνομικοί αντέδρασαν βίαια και χτύπησαν έναν νεαρό πολίτη. Αυτή ήταν η θρυαλλίδα που προκάλεσε την έκρηξη.

Η είδηση έκανε τον γύρο της Νέας Σμύρνης και όχι μόνο. Πολλοί πολίτες άρχισαν να συγκεντρώνονται για να διαμαρτυρηθούν. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έστειλε τα ΜΑΤ ως συνήθως. Δεν άργησαν να ξεσπάσουν επεισόδια, τα οποία έγιναν έντονα και βίαια στην πλατεία Νέας Σμύρνης, με χρήση χημικών.

Τα βίντεο είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας για το τι συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής σε αυτό το προάστιο της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί προκάλεσαν δι' ασήμαντον αφορμή μία κοινωνική έκρηξη με τοπική διάσταση, η οποία μια επόμενη φορά θα μπορεί να εξελιχθεί σε μια μείζονος σημασίας σύγκρουση.

Οι αστυνομικοί έδρασαν κατόπιν εντολών. Υπεύθυνος για αυτές τις εντολές είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αντιλαμβάνεται με έναν πολύ επικίνδυνο τρόπο την επιβολή της τάξης. Έχει την εντύπωση πως οι δυνάμεις της αστυνομίας είναι οι μεραρχίες του και πως οι αύρες που εκτοξεύουν νερό είναι τα τεθωρακισμένα του.

Την έχει δει ως ο μαύρος πρίγκιπας των ΜΑΤ και ως αρχιερέας επιβολής της τάξης. Αρκετά πια με αυτούς τους μαθητευόμενους μάγους που διακυβεύουν με την αμετροέπειά τους και τον αυταρχισμό τους την κοινωνική ειρήνη. Αρκετά πια με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος έχει εξασφαλίσει λευκή επιταγή από τον πρωθυπουργό για να εφαρμόζει κατασταλτικές πολιτικές χωρίς να υπάρχει μείζων λόγος και χωρίς να τίθεται ζήτημα διασφάλισης της τάξης. Κάποιος πρέπει να πληρώσει το πολιτικό τίμημα για αυτή την αμετροέπεια και για τη βαναυσότητα με την οποία αντιμετωπίζονται οι πολίτες. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο. Κύριε Χρυσοχοΐδη, είστε απαράδεκτος. Εξίσου απαράδεκτος είναι και ο πρωθυπουργός, που τον ανέχεται και τον καλύπτει.

Δείτε όλα τα βίντεο με τα επεισόδια:

 

 

 

 

 

Το χρονικό της σύγκρουσης

Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Κυριακής όταν ξέσπασαν επεισόδια στην πλατεία της Νέας Σμύρνης μεταξύ πολιτών και αστυνομικών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κάποια άτομα τα οποία βρίσκονταν στην πλατεία φέρεται να επιτέθηκαν εναντίον των ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο επειδή υπήρχαν αναφορές για συνωστισμό και μη τήρηση των μέτρων. Από τη συμπλοκή που ακολούθησε τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός, ενώ έγιναν επτά προσαγωγές.

Ωστόσο πολίτες οι οποίοι τηλεφώνησαν στο zougla.gr ανέφεραν πως «υπήρξε από την πλευρά της αστυνομίας προκλητική συμπεριφορά με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η ένταση».

Άλλοι που -όπως ισχυρίστηκαν-  βρίσκονταν μπροστά στη συμπλοκή είπαν στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα πως «αρχικά πέντε αστυνομικοί έγραψαν μια οικογένεια που καθόταν στην πλατεία. Άλλοι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν. Το αποτέλεσμα ήταν μέσα σε μερικά λεπτά η πλατεία να γεμίσει με αστυνομικούς, ακόμα και με όπλα στα χέρια. Δείρανε και κάτι πιτσιρικάδες».

Άλλες μαρτυρίες που ακολούθησαν στη συνέχεια αναφέρουν πως «αστυνομικοί έκαναν την εμφάνισή τους και αρχίσαν να επιβάλλουν πρόστιμα σε οικογένειες. Όταν κάποιοι αντέδρασαν, οι αστυνομικοί κάλεσαν ενισχύσεις και η πλατεία γέμισε με αστυνομικούς που προχώρησαν και σε προσαγωγές».

Σε ένα από τα βίντεο που έστειλαν αναγνώστες του zougla.gr φαίνεται ένας νεαρός που φωνάζει «πονάω», ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν να τον σέρνουν και να τον χτυπούν. 

https://www.zougla.gr/politiki/article/kseftilistikan

Το κυνηγητό των πολιτών και ο ξυλοδαρμός του πολίτη όμως προκάλεσε μία μία εξέγερση στην πόλη. Εκτός από επτά προσαγωγές, οι αστυνομικές δυνάμεις αυτή την ώρα πυκνώνουν την παρουσία τους στην πόλη, καθώς από κάθε γειτονιά της Νέας Σμύρνης, ξεσηκώνονται κάτοικοι και βγαίνουν στους δρόμους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .