Χρυσοχοΐδης: «Ο κόσμος χαίρεται την Αστυνομία στις γειτονιές»

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απάντησε στην κριτική που του ασκήθηκε στη βουλή, με κολακείες για την αστυνομία, γιατί «αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει» σύμφωνα με την λαϊκή ρήση.

«Η αστυνομία γίνεται πιο αποτελεσματική και λιγότερο βίαιη» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προσθέτοντας ότι οι αστυνομικοί «προσφέρουν πολύ σημαντικό έργο και στην πατρίδα και στην κοινωνία».

Κι ενώ οι πολίτες παρακολουθούν τους τελευταίους μήνες τους αστυνομικούς να προβαίνουν σε κυνήγι μασκοφόρων στους δρόμους, με μπλοκάκι προστίμων,

ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι «οι αστυνομικοί υπηρετούν εσάς και την ασφάλεια σας» αλλά και ότι «κάθε μέρα αυτά τα παιδιά είναι στις γειτονιές και τα χαίρεται ο κόσμος».

Καθάρισαν τα Εξάρχεια;

Ο υπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «ξεπερασμένο ακτιβισμό» και απάντησε στις καταγγελίες των βουλευτών για αντισυνταγματικές πρακτικές και αστυνομοκρατία: «Στα Εξάρχεια που καθάρισαν υπάρχει αστυνομικό κράτος; Αν αυτό είναι ακραία καταστολή να πάτε να βρείτε τον Μπαμπινιώτη», ενώ πρόσθεσε μάλιστα ότι «οι άνθρωποι κοιμούνται και κινούνται ήσυχα».

 

 https://www.newsbreak.gr/politiki/151905/chrysocho-dis-kosmos-chairetai-astynomia/