Σάββατο, Απριλίου 3

Βόμβες Βλαχογιαννόπουλος: Το γράμμα της Astra Zeneca σχετικά με τη θρόμβωση και τον ακρωτηριασμό


Η ανακάλυψη-βόμβα έγινε από τον καθηγητή παθολογίας – ανοσολογίας EKPA και μέλος της Επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνησης Παναγιώτης Βλαχογιανάπουλος σε σχέση με την περίπτωση ενός ασθενούς που υπέστη ακρωτηριασμό των άκρων λόγω θρόμβωσης, λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό Astra στο Z, αλλά και για την ύπαρξη εταιρικής επιστολής. μιλά για την πιθανότητα θρομβοεμβολικών επεισοδίων ή θρομβοκυτταροπενίας.

“Κάποιος μας λαμβάνει υπόψη;”
;

Σύμφωνα με το neakriti.gr, στην πρώτη περίπτωση ο ασθενής εμβολιάστηκε με το εμβόλιο Astra Zeneca τις προηγούμενες ημέρες και ενώ το περιστατικό, σύμφωνα με την Εποπτική Επιτροπή του AEO, εκτιμήθηκε ως δυνατόν (πιθανό) σε σχέση με το εμβόλιο, ” Ο Υπουργός Υγείας πρόσφατα ανέφερε ότι «δεν παρατηρήσαμε θρόμβωση Οι γιατροί συζήτησαν το περιστατικό και τελικά απέκλεισαν την ένωση. “

“Μήπως κάποιος μας λαμβάνει τελικά υπόψη ή όχι;” εκπλήσσεται με την επιστολή του που έστειλε ο κ. Βλαχογιιανάπουλος σε άλλο μέλος της Επιτροπής, το οποίο διάβασε ως έχει κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του με τον ραδιοφωνικό σταθμό 9.84


Καθηγητής Παναγιώτης Ουλαχογιαναπόπουλος (φωτογραφία neakriti.gr)

Ο κ. Ουλαχογιανάπουλος είναι υποστηρικτής των εμβολιασμών και στην πραγματικότητα στη συνέντευξή του ήταν πολύ υπέρ των εμβολιασμών, τονίζοντας την ανάγκη συνέχισής τους.

Ταυτόχρονα, ωστόσο, τόνισε ότι το σύστημα φαρμακολογικής παρακολούθησης πρέπει να βελτιωθεί και ότι οι γιατροί πρέπει να ενθαρρυνθούν να παρακολουθούν συστηματικά τα εμβολιασμένα άτομα και να καταγράφουν τυχόν συμπτώματα που μπορεί να έχουν, καθώς πρόκειται για ένα νέο εμβόλιο που χρησιμοποιείται για για μεγάλο χρονικό διάστημα για πρώτη φορά (περιοχή μάζας) μεταξύ του πληθυσμού.

Έστειλε μια επιστολή

Σε αυτό το στάδιο, είπε επίσης ότι η ίδια η εταιρεία έστειλε μια επιστολή, η οποία αργότερα αναφέρθηκε στο ιατρικό προσωπικό που είναι υπεύθυνο για εμβολιασμούς.

Αρνήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο της επιστολής, αναφέροντας νομικά εμπόδια.

Αλλά όταν ενημερώθηκε για τις πρόσφατες συστάσεις των καναδικών υπηρεσιών υγείας, οι οποίες ενημερώθηκαν μετά από μια σαφώς παρόμοια επιστολή από την Astra-Zeneca προς τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας και το κοινό, δεν είπε ότι ήταν εντελώς διαφορετικό θέμα.

Τα ακόλουθα είναι τα κύρια σημεία από το κείμενο αυτών των οδηγιών στον Καναδά:

Καλύτερες στιγμές

1ο: Οι επαγγελματίες υγείας πρέπει να παρακολουθούν για σημεία και συμπτώματα θρομβοεμβολικών επεισοδίων ή θρομβοκυτταροπενίας.

Οι ασθενείς πρέπει να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια αμέσως εάν παρουσιάσουν τα ακόλουθα συμπτώματα: δύσπνοια, πόνο στο στήθος, πρήξιμο στα πόδια ή κοιλιακό άλγος μετά τη λήψη του εμβολίου AstraZeneca.

Οι ασθενείς θα πρέπει επίσης να αναζητήσουν άμεση ιατρική φροντίδα εάν παρουσιάσουν τα ακόλουθα: ξαφνική εμφάνιση σοβαρών ή επίμονων πονοκεφάλων που επιδεινώνουν ή επιδεινώνουν την όραση λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό ή εάν παρουσιάσουν μώλωπες ή μικρή κυκλική ερυθρότητα (σε περιοχές εκτός από μέρος λίγων ημερών ή περισσότερα μετά τον εμβολιασμό.

Στις οδηγίες στον Καναδά, πρόσθεσαν τελικά:

Το κύριο πρόβλημα

“Αν και αυτές οι περιπτώσεις είναι σπάνιες, τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πρέπει να παρακολουθούνται για ορισμένα κλινικά σημεία και συμπτώματα που απαιτούν άμεση ιατρική φροντίδα.”

Η μη αποκάλυψη της επιστολής είναι ένα μείζον πρόβλημα, καθώς τόσο οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας όσο και οι εμβολιασμένοι άνθρωποι δεν γνωρίζουν εντελώς τα δεδομένα και εκτίθενται σε παραπληροφόρηση, η οποία εκτός από τους κινδύνους για την υγεία τους μπορεί να αποτελέσει σοβαρό πλήγμα και να διαταράξει την ομαλή λειτουργία του πρόγραμμα εμβολιασμού λόγω της σύγχυσης που προκαλεί στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τον κ. Βλαχογιιανάπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .