Ο πρίγκιπας Κάρολος αναλαμβάνει το ρόλο του Φίλιππου – Τι συμβαίνει με το πρωτόκολλο διαδοχής

 Θα αναλάβει περισσότερα καθήκοντα και θα έχει πιο ενεργό ρόλο στην βασιλική ζωή

Ο πρίγκιπας Κάρολος αναλαμβάνει το ρόλο του Φίλιππου – Τι συμβαίνει με το πρωτόκολλο διαδοχής

Με την περίοδο πένθους της Βασίλισσας να τελειώνει σιγά σιγά και τις δημόσιες εμφανίσεις της να πρέπει να συνεχιστούν, όλοι αναρωτιούνται ποιος θα είναι στο πλευρό της από εδώ και στο εξής μετά και τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου.

Πλέον θεωρείται δεδομένο ότι τον ρόλο αυτό θα αναλάβει οπρώτος στη σειρά διαδοχής, πρίγκιπας Κάρολος, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας The Sun, ο Κάρολος πρόκειται να συνοδεύει την Βασίλισσα σε επερχόμενες εμφανίσεις της, αρχής γενομένης με την εκδήλωση για την Έναρξη του Κοινοβουλίου, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του πατέρα του.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κάρολος αναλαμβάνει πιο ενεργό ρόλο στο Μπάκιγχαμ (το έκανε ήδη από την μέρα της ανακοίνωσης της παύσης των καθηκόντων του Δούκα του Εδιμβούργου το 2016), ωστόσο ο ίδιος θα αναλάβει τον ρόλο ακόμη πιο σοβαρά.

Τέλος, αναφορικά με το θέμα, βασιλικές πηγές αποκαλύπτουν ότι η Βασίλισσα δεν επιθυμεί να αλλάξει το πρωτόκολλο διαδοχής και να δώσει το στέμμα στον Ουίλιαμ, γι’ αυτό θέλει «ο Κάρολος να αναλάβει περισσότερα καθήκοντα στην βασιλική ζωή»..newsbeast.gr