Σάββατο, Απριλίου 17

Κηδεύεται ο Πρίγκιπας Φίλιππος

Κηδεύεται ο Πρίγκιπας Φίλιππος

Στις 5 το απόγευμα ξεκινά η τελετή της κηδείας του Δούκα του Εδιμβούργου, πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος πέθανε την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 99 ετών.

Η βασιλική οικογένεια και το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχαιρετήσουν στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ, τον επί 73 χρόνια σύζυγο της Βασίλισσας Ελισάβετ, σε μία τελετή σε μία τελετή, στην οποία θα δώσουν το παρών μόνο 30 άτομα.

Πριν από λίγες ώρες το τάγμα των Γρεναδιέρων μετέφερε το φέρετρο, το οποίο ήταν καλυμμένο με τη σημαία του, ένα στεφάνι, το ναυτικό καπέλο και το σπαθί του, από το Ιδιωτικό Παρεκκλήσι, στον Πύργο του Ουίνδσορ στην Εσωτερική Αίθουσα του κάστρου.

Η τελετή θα αρχίσει με σιγή ενός λεπτού που θα τηρηθεί σε όλη τη Βρετανία, ενώ η τελετή θα μεταδοθεί ζωντανά από όλα τα βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα, αλλά και από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του πλανήτη. Σημειώνεται πως η τελετή έχει σχεδιαστεί με βάση τις προσωπικές επιθυμίες του ίδιου του πρίγκιπα Φίλιππου. Την έναρξη, όπως και τη λήξη της τελετής θα σημάνει ένας πυροβολισμός από τον ανατολικό κήπο.

Παρόντες στην τελετή θα είναι η βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος, η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, ο δούκας του Κέιμπριτζ, Γουίλιαμ, η δούκισσα του Κέιμπριτζ, Κέιτ, ο δούκας του Σάσεξ, Χάρι, ο δούκας της Υόρκης, ξ πριγκίπισσα Βεατρίκη, ο Εντοάρντο Μαπέλι Μότζι, η πριγκίπισσα Ευγενία, ο Τζακ Μπρούκσμπανκ, ο κόμης του Ουέσεξ, η κόμισσα του Ουέσεξ, η λαίδη Λουίζα Ουίνδσορ, ο Ιάκωβος, υποκόμης του Σέβερν, η πριγκίπισσα Αννα, ο Τίμοθι Λόρενς, ο Πίτερ Φίλιπς, η Ζάρα Φίλιπς, ο Μάικ Τίνταλ, ο κόμης του Σνόουντον, η λαίδη Σάρα Τσάτο, ο Ντάνιελ Τσάτο, ο δούκας του Γκλόστερ, ο Εδουάρδος του Κεντ, η  πριγκίπισσα Αλεξάνδρα, ο Βερνάρδος του Μπάντεν, ο πρίγκιπας Δονάτος, μέγας δούκας της Έσσης, ο Φίλιππος του Χοενλόε‑Λάνγκενμπουργκ και η κόμισσα Μαουντμπάντεν της Βιρμανίας

Δείτε ζωντανά την τελετή

 

https://www.zougla.gr/kosmos/article/kidevete-o-prigipas-filipos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .