Σάββατο, Απριλίου 3

Η Μεγάλη Ανοησία της "Μεγάλης Επανεκκίνησης" 

 

The Great Nonsense of “The Great Reset”

March 27, 2021

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση ("The Great Reset" )  είναι ο τελευταίος παραπλανητικός ευφημισμός για τον ολοκληρωτικό σοσιαλισμό που προωθείται από μια ακόμη ομάδα πλούσιων εταιρικών ελιτιστών που πιστεύουν ότι μπορούν να σχεδιάσουν κεντρικά ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία. 

Αυτοί είναι ουσιαστικά οι ιδεολογικοί κληρονόμοι του Φρέντερικ Ένγκελς και της διανοητικής του μαριονέτας, Καρλ Μαρξ. Το «The Great Reset» ακολουθεί τα ρητορικά βήματα τέτοιων ευφημισμών για τον σοσιαλισμό όπως «οικονομική δημοκρατία», «κοινωνική δικαιοσύνη», «θεολογική απελευθέρωση»«προοδευτισμός», «σοσιαλισμός της αγοράς» (ένα οξύμωρον, όπως «γαρίδες jumbo» ή «στρατιωτική νοημοσύνη»),  «περιβαλλοντισμός»«καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής»«αειφόρος ανάπτυξη» και «πράσινη νέα συμφωνία», για ν' αναφέρουμε μόνο μερικά.

Η κεντρική μορφή αυτού του κινήματος είναι ο πάμπλουτος Γερμανός μηχανικός Klaus Schwab, ιδρυτής του «Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ», ο οποίος υπερασπίζεται αυτό που αποκαλεί «τρανσουμανισμό», την ενσωμάτωση της νανοτεχνολογίας στο ανθρώπινο σώμα, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να ελέγχονται εξ αποστάσεως από το κράτος. [1] Όπως έχει σημειώσει ο Ron Paul, «Περιλαμβανόμενη στην πρόταση του Schwab για παρακολούθηση [κάθε πολίτη] είναι η ιδέα του να χρησιμοποιήσει εγκεφαλικές τομογραφίες και νανοτεχνολογία για να προβλέψει και, εάν είναι αναγκαίο, να αποτρέψει τη μελλοντική συμπεριφορά των ατόμων. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε πολίτης του οποίου ο εγκέφαλος "σκαναρίστηκε"  θα μπορούσε να έχει τα [συνταγματικά] δικαιώματά του παραβιασμένα επειδή ένας κυβερνητικός γραφειοκράτης καθορίζει ότι το άτομο πρόκειται να διαπράξει έγκλημα». [2]

Στα χέρια των πολιτικών, αυτό θα δημιουργούσε ένα επίπεδο ολοκληρωτισμού που θα μπορούσαν να έχουν ονειρευτεί μόνο οι Σοβιετικοί. Με άλλα λόγια, ο Schwab θυμίζει εκείνο τον διάσημο Γερμανό του 20ου αιώνα, ο οποίος επίσης φαντασιωνόταν να δημιουργήσει μια ανώτερη φυλή και να κυβερνήσει τον κόσμο.

Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο, επισημαίνει ο Antony Mueller, καθώς η ευγονική, η οποία ήταν η μανία ανάμεσα σε τόσους πολλούς ελιτιστές της κυβερνώσας τάξης στις αρχές του εικοστού αιώνα «τώρα ονομάζεται τρανσουμανισμός». [3] Μεταξύ των πιο διακεκριμένων ευγονιστών στα τέλη του 19ου και του εικοστού αιώνα ήταν οι HG Wells, George Bernard Shaw, ο γιος του Charles Darwin, Leonard, οι John Maynard Keynes, Irving Fisher, Winston Churchill, Bill Gates Sr. και ο Bill Gates Jr. ο οποίος είναι μια ενθουσιώδης χρηματοδοτική πηγή έρευνας για τον «τρανσουμανισμό» και, όπως και ο πατέρας του, λατρεύει τον ευγονισμό. (...) 

Ο Keynes ήταν ταμίας της Cambridge University Eugenics Society και διευθυντής της Eugenics Society του Λονδίνου. Αποκάλεσε τον ευγονισμό «πιο σπουδαίο και σημαντικό κλάδο της κοινωνιολογίας» [Αρχείο Ευγονικής]. Ο Irving Fisher, σύμβολο της Σχολής Οικονομικών του Σικάγου, έγραψε λέξη προς λέξη το βιβλίο για το θέμα, με τίτλο Eugenics.

Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, όταν ήταν Βρετανός Υπουργός Εσωτερικών (1910-1911), υποστήριξε «τον περιορισμό, τον διαχωρισμό και την στείρωση» μιας κατηγορίας ατόμων που στην εποχή του περιγράφονταν ως "αδύναμα μυαλά" ("feeble minded"). [International Churchill Society]. Ο δηλωμένος στόχος του ήταν «η βελτίωση της βρετανικής φυλής». Κατά συνέπεια, υποστήριξε την «υποχρεωτική κράτηση των ψυχικά ανεπαρκών»,  την «στείρωση των ακατάλληλων» και «κατάλληλες αποικίες εργασίας» για «άστεγους και αχαΐρευτους».

Παγκόσμια Κυβέρνηση, Κανείς;

Ο Antony Mueller έγραψε επίσης για το πώς η πρώτη προσπάθεια δημιουργίας ενός είδους παγκόσμιου κυβερνητικού θεσμού για τον παγκόσμιο κεντρικό σχεδιασμό ήταν η Ένωση των Εθνών (League of Nations)  το 1920, ακολουθούμενη από τα Ηνωμένα Έθνη το 1945, υπό την ηγεσία του Stalin, του Franklin D. Roosevelt και του Churchill. [ 5] Παρόλο που στον Churchill άρεσε να αναφέρεται στον F.A. Hayek, ειδικά στο The Road to Serfdom, ο F. Roosevelt ήταν ουσιαστικά ένας φασιστής του οποίου οι εγχώριες πολιτικές διέφεραν πολύ λίγο από τη φασιστική Ιταλία και τη Γερμανία, και φυσικά ο Stalin ήταν μαζικός-δολοφόνος κομμουνιστής.

Ο Churchill ψηφίστηκε εκτός εξουσίας και αντικαταστάθηκε από τον Clement Atlee του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, το 1945. Στη συνέχεια, οι τρεις «συμμαχικές δυνάμεις» του Β' Παγκοσμίου Πολέμου είχαν επικεφαλής δύο σοσιαλιστές και τον πολιτικό κληρονόμο του οικονομικού φασισμού του Roosevelt,  Harry Truman.

Ο ΟΗΕ δημιούργησε αμέσως την UNESCO (Εκπαιδευτικός, Επιστημονικός και Πολιτιστικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), των οποίων ο δεδηλωμένος στόχος ήταν να «χειραγωγήσουν την ανθρώπινη ανάπτυξη». Ο ευγονιστής Julian Huxley ήταν ο πρώτος διευθυντής της UNESCO που θρηνούσε διότι η προσπάθεια του μαρξισμού να δημιουργήσει έναν νέο τύπο ανθρώπου («σοσιαλιστικός άνθρωπος») είχε ήδη αποτύχει επειδή δεν είχε ένα «βιολογικό συστατικό» ("biological component").

Νεο-Μαλθουσιανισμός και η γέννηση του «Περιβαλλοντισμού»

«[Σοσιαλισμός]... είναι... η κοινωνία που πρέπει να αναδυθεί ώστε η ανθρωπότητα να αντιμετωπίσει... το οικολογικό βάρος που προξενεί η οικονομική ανάπτυξη στο περιβάλλον... [Ο Καπιταλισμός] πρέπει να εποπτεύεται, να ρυθμίζεται και να περιορίζεται σε τέτοιο βαθμό που θα ήταν δύσκολο να ονομάσουμε καπιταλισμό το τελικό κοινωνικό σύστημα». - Robert Heilbroner, «After Capitalism», The New Yorker, 10 Σεπτεμβρίου 1990

Η παραπάνω αναφορά του σοσιαλιστή οικονομολόγου, του εκλιπόντος Robert Heilbroner, γράφτηκε στο πλαίσιο ενός άρθρου που θρήνησε και πένθησε την παγκόσμια κατάρρευση του σοσιαλισμού στη Σοβιετική Ένωση στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Ο μεγάλος διάλογος ανάμεσα στον καπιταλισμό και τον σοσιαλισμό τελείωσε, είπε, και ο Ludwig von Mises  είχε πάντα δίκιο για τον σοσιαλισμό. Αυτά δήλωσε ένας άνθρωπος που είχε διαθέσει τον τελευταίο μισό αιώνα για την προώθηση του σοσιαλισμού στη διδασκαλία του, τις ομιλίες και τα κείμενά του. Αλλά μην απελπίζεστε, είπε στους συναδέλφους του σοσιαλιστές, γιατί υπάρχει ένας ακόμη άσσος στα μανίκια μας, δηλαδή, ο Δούρειος Ίππος για την επίτευξη του Σοσιαλισμού κάτω από το μανδύα του «Περιβαλλοντισμού».

Η βασική στρατηγική ήταν λοιπόν, όπως είναι και τώρα, να τρομάζουμε συνεχώς το ευκολόπιστο κοινό με προβλέψεις για το Τέλος του Κόσμου  από περιβαλλοντική καταστροφή, εκτός εάν εγκαταλείψουμε τον καπιταλισμό και υιοθετήσουμε τον σοσιαλιστικό κεντρικό σχεδιασμό. Αυτό ήταν πάντα το σταθερό θέμα του περιβαλλοντικού κινήματος από τη δεκαετία του 1960. - (Να μην συγχέεται με το κίνημα συντήρησης - conservation movement - που ενδιαφέρεται πραγματικά για την υγεία του πλανήτη και των ανθρώπων που το καταλαμβάνουν). Παραβλέπεται το γεγονός ότι οι σοσιαλιστικές χώρες του 20ού αιώνα, όπως η Σοβιετική Ένωση και η Κίνα, είχαν μακράν τα χειρότερα περιβαλλοντικά προβλήματα στον πλανήτη, τάξεις μεγέθους χειρότερες από ό, τι στις καπιταλιστικές χώρες. (...) 

Η Υστερία της Εποχής των Παγετώνων του '70

Η  ψύξη του πλανήτη που θα δημιουργούσε μια νέα εποχή παγετώνων ήταν η επόμενη τακτική τρόμου.  Σε ένα άρθρο της 18ης Απριλίου 1970 στο Boston Globe , ο «ειδικός ρύπανσης»  James P. Lodge, Jr.  ανέφερε ότι «η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να εξαλείψει τον ήλιο και να προκαλέσει μια νέα εποχή παγετώνων στο πρώτο τρίτο του επόμενου αιώνα».

Ο Ehrlich τσίμπησε φυσικά. Ένα άρθρο στις 6 Οκτωβρίου 1970, Redlands, CA Daily Facts, τον ανέφερε να προβλέπει πως «οι ωκεανοί θα είναι... νεκροί.... σε λιγότερο από μια δεκαετία» λόγω της ρύπανσης που προκαλείται από τον καπιταλισμό. Και θα παγώσουν εντελώς. Ένα άρθρο της Washington Post στις 9 Ιουλίου 1971 ανέφερε έναν Dr. S.I. Rasool της NASA και το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, ο οποίος είπε ότι η ρύπανση θα προκαλέσει μια μέση πτώση θερμοκρασίας έως και δέκα βαθμούς που «θα μπορούσε να είναι αρκετή για να προκαλέσει μια εποχή παγετώνων!» (...)

Απότομη εναλλαγή: Υστερία Υπερθέρμανσης του Πλανήτη

Κατά το 1988, αφού οι προειδοποιήσεις πάνω από μια δεκαετία για μια νέα εποχή των παγετώνων - εκτός εάν ο καπιταλισμός καταστρεφόταν - δεν απέδωσε το επιθυμητό αποτέλεσμα, πολλοί από αυτούς τους ίδιους «επιστήμονες» και γραφειοκράτες άρχισαν ξαφνικά να προειδοποιούν για μια επίγεια αποκάλυψη που προκαλείται από την υπερθέρμανση του πλανήτη. Το «φαινόμενο του θερμοκηπίου» της ρύπανσης ανακαλύφθηκε/επινοήθηκε με εθνικές προειδοποιήσεις όπως αυτές στις 24 Ιουνίου στο Miami News  που δήλωναν,«Το '88 καθ' οδόν για να είναι το πιο ζεστό  έτος που υπήρξε ποτέ, καθώς η θερμοκρασία του πλανήτη αυξάνεται απότομα». 

Ο James Hansen από τη NASA προειδοποίησε στο Lansing State Journal στις 12 Δεκεμβρίου 1988 ότι η Ουάσιγκτον DC θα «πάει από τις τρέχουσες 35 ημέρες το χρόνο με πάνω από 90 βαθμούς Fahrenheit σε 85 ημέρες το χρόνο» και«το επίπεδο του ωκεανού θα υψωθεί»  έως και έξι πόδια. «Οι ανερχόμενες θάλασσες θα μπορούσαν να εξαλείψουν έθνη»,  ενημέρωσε  ένας  αξιωματούχος  του ΟΗΕ στο Associated Press στις 30 Ιουνίου 1989. Η πραγματικότητα, όπως επισημαίνει η CEI, είναι ότι ο αριθμός των ημερών με θερμοκρασία 90+  στην Ουάσιγκτον D.C. έφτασε στο υψηλότερο σημείο το 1911 και συνεχίζει να μειώνεται

Μέχρι το 2000, το μάντρα των υστερικών υπερθέρμανσης του πλανήτη περιλάμβανε προβλέψεις ότι «οι χιονοπτώσεις είναι τώρα απλά ένα πράγμα του παρελθόντος» και «τα παιδιά δεν πρόκειται να ξέρουν τι είναι το χιόνι», ανακοίνωσε ο Independent, στις 12 Σεπτεμβρίου 2015,  παραθέτοντας τα λόγια ενός άλλου περιβαλλοντολόγου «ειδικού» από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας (East Anglia).

Μέχρι το 2013 «η Αρκτική θα είναι απαλλαγμένη από θαλάσσιο πάγο» προέβλεψε ο James Hansen το 2008, όπως αναφέρεται από το The Argus Free Press of Owosso, Michigan. Την ίδια χρονιά ο Al Gore μας ενημέρωσε ότι «το παγοκάλυμμα του Βορείου Πόλου θα είχε φύγει», όπως ανέφερε το Associated Press στις 24 Ιουνίου 2008. Για τέτοιες προβλέψεις ο γερουσιαστής της Μασαχουσέτης, Edward Markey, χαρακτήρισε τον Hansen ως «προφήτη του κλίματος».

Ο διάσημος ατμοσφαιρικός "επιστήμονας" Πρίγκιπας Κάρολος είπε στο The Independent στις 9 Ιουλίου 2009 ότι «το τίμημα του καπιταλισμού και του καταναλωτισμού είναι πολύ υψηλό». Ο πλανήτης θα καταστραφεί έως το 2017, εάν ο καπιταλισμός δεν καταστραφεί ουσιαστικά αμέσως, δήλωσε ο ζάπλουτος πρίγκιπας του οποίου η προτιμώμενη μέθοδος ταξιδιού είναι η Rolls Royce και το ιδιωτικό τζετ.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Gordon Brown ξεπέρασε τον πρίγκιπα ενημερώνοντας το The Independent στις 20 Οκτωβρίου 2009 ότι «έχουμε λιγότερες από πενήντα ημέρες για να σώσουμε τον πλανήτη μας από καταστροφή». Όταν η Γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Alexandria Ocasio-Cortez ανακοίνωσε δημόσια το 2019 με απόλυτη βεβαιότητα ότι ο κόσμος θα τελειώσει σε δώδεκα χρόνια, αναφερόταν σε μια «μελέτη» των Ηνωμένων Εθνών του 2018 για την «κλιματική αλλαγή» που είπε το ίδιο πράγμα. [7] Ο κόσμος πιθανότατα θα τελειώσει σε δώδεκα χρόνια, ανέφεραν οι γραφειοκράτες του Ηνωμένου Βασιλείου, εκτός εάν δοθεί νέα τεράστια κυβερνητική εξουσία σε όλες τις χώρες του κόσμου και τεράστια ποσά πρόσθετων φορολογικών εσόδων.

ΚΑΜΙΑ από αυτές τις ευρέως διαδεδομένες και διάσημες προβλέψεις δεν έγινε πραγματικότητα. Τα πουλιά δεν εξαφανίστηκαν καν από τον πλανήτη, όπως είχε προβλεφθεί στο Silent Spring. Ο καπιταλισμός δεν αντικαταστάθηκε από τον παγκόσμιο κεντρικό σοσιαλιστικό σχεδιασμό. Έτσι οι περιβαλλοντικοί «επιστήμονες»  έκαναν απότομη εναλλαγή για μια ακόμη φορά και υιοθέτησαν τη γλώσσα της κλιματικής αλλαγής. Δεν έχει σημασία αν η θερμοκρασία του κλίματος αυξάνεται ή μειώνεται. Και τα δύο θα προκαλέσουν μια «καταστροφή» που μπορεί να αποφευχθεί μόνο αντικαθιστώντας όσα απομένουν από τον καπιταλισμό με κάποιο είδος παγκόσμιου σοσιαλιστικού κεντρικού σχεδιασμού, μας πληροφορούν.

Ένα τέταρτο ενός αιώνα υστερίας «κλιματικής αλλαγής» δεν έχει οδηγήσει ακόμη στο επιθυμητό αποτέλεσμα.  Γι' αυτό το επόμενο βήμα σε αυτήν την πάνω από έναν αιώνα πολιτική σταυροφορία για τον παγκόσμιο σοσιαλισμό είναι το «The Great Reset».

Η Μεγάλη Ανοησία της "Μεγάλης Επανεκκίνησης"

Ο Klaus Schwab είναι κάτοχος διδακτορικών τίτλων στη μηχανική και τα οικονομικά, παρόλο που φαίνεται να αγνοεί τις πιο στοιχειώδεις οικονομικές έννοιες όταν υποστηρίζει ότι ολόκληρη η παγκόσμια οικονομία μπορεί κάπως να σταματήσει με ένα θεϊκό χέρι, στυλ πιεστικού διακόπτη και να "επανεκκινήσει" και "να χτιστεί καλύτερα"  - ένα από τα αγαπημένα του συνθήματα. Είναι ο ιδρυτής του «Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ», που πλασάρεται ως ένας Οργανισμός που προωθεί τη «Συνεργασία Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα». Όπως είπε κάποτε η Ayn Rand, ωστόσο, όποτε ο ιδιωτικός τομέας «συνεργάζεται» με την κυβέρνηση, η κυβέρνηση είναι πάντα ο ανώτερος και έχων τον έλεγχο εταίρος.

Ο Schwab φαίνεται ότι αγνοεί εντελώς το πώς τα θεσμικά όργανα του καπιταλισμού εξελίχθηκαν κατά τη διάρκεια των αιώνων με την ευφυΐα και τις προσπάθειες εκατομμυρίων και δεν ρυθμίστηκαν μαγικά ούτε επαναρρυθμίστηκαν από κανένα άτομο ή κυβερνητική επιτροπή. [8] Τα χρήματα εξελίχθηκαν στην ελεύθερη αγορά και δεν προέρχονταν από κυβερνητικές τροποποιήσεις. [9] Ακόμη και η γλώσσα εξελίχθηκε και δεν εφευρέθηκε από καμία κυβερνητική γραφειοκρατία. 

Δεν υπάρχει καθόλου διαπίστωση σε κανένα από τα βιβλία του Schwab ότι νοιάζεται ή κατανοεί τίποτα για την αυθόρμητη τάξη των αγορών, τη σημασία της ιδιωτικής ιδιοκτησίας και των τιμών της ελεύθερης αγοράς, τις επιπτώσεις της κυβερνητικής γραφειοκρατίας στο πνίξιμο της οικονομίας ή τους οικονομικούς λόγους για τις αναπόφευκτες αποτυχίες του σοσιαλισμού. Όπως και όλοι οι άλλοι σοσιαλιστές ιδεολόγοι, δεν ασχολείται καν με τους επικριτές του σοσιαλισμού καθώς παρουσιάζει τυφλά την άποψή του για τον παγκόσμιο σοσιαλισμό. Μπορεί  να λειτουργήσει, επιμένει, αν μόνο αυτός και οι εταιρικοί ελιτιστές σύντροφοί του θα μπορούσαν να είναι επικεφαλής.

Η «λογική» της Μεγάλης Επανεκκίνησης μπορεί να δηλωθεί με έναν συλλογισμό: 

1. Ο σοσιαλισμός έχει αποτύχει καταστροφικά παντού όπου έχει εφαρμοστεί. 

2) Όλοι το γνωρίζουν αυτό. 

3) Επομένως, αυτό που χρειάζεται ο κόσμος είναι περισσότερος σοσιαλισμός στη μεγαλύτερη κλίμακα που υπήρξε ποτέ.

Ο Schwab είναι μηχανικός και πιστεύει ότι η παγκόσμια κοινωνία μπορεί να «κατασκευαστεί» κοινωνικά από εταιρικούς ελιτιστές όπως ο ίδιος. Οι Σοβιετικοί θα χαρακτήριζαν αυτό το είδος σκέψης «επιστημονικό σοσιαλισμό».

Καταστροφισμός

Όπως όλοι οι σοσιαλιστές ιδεολόγοι, η αφετηρία του Schwab είναι αυτό που ο Ludwig von Mises ονόμασε «Καταστροφισμό». Όλοι οι σοσιαλιστές, είπε ο Mises, υποστήριξαν την καταστροφή των υπαρχόντων θεσμών της κοινωνίας, ιδίως του καπιταλισμού, της οικογένειας και της θρησκείας, τα οποία αποτελούν ένα εμπόδιο μεταξύ του ατόμου και των ελεγκτικών υπαγορεύσεων του κράτους. Μόνο τότε μπορεί η κοινωνία να «επανεκκινήσει» για να δημιουργήσει μια σοσιαλιστική ουτοπία. Διότι «Ο σοσιαλισμός είναι... ο μαστροχαλαστής αυτού που έχει δημιουργήσει ο πολιτισμός χιλιάδων ετών. Δεν χτίζει. Καταστρέφει. Διότι ο καταστροφισμός είναι η ουσία αυτού... κάθε βήμα που οδηγεί προς τον σοσιαλισμό πρέπει να εξαντλήσει τον εαυτό του στην καταστροφή όσων υπάρχουν ήδη». [10]

Αυτός είναι ο λόγος που οι Schwab, Gates, Biden και άλλοι υποστηρικτές της «μεγάλης επανεκκίνησης» γιορτάζουν με ενθουσιασμό τα lockdown που επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της λεγόμενης πανδημίας του 2020 και δηλώνουν ότι είναι καιρός να «επανοικοδομήσουμε καλύτερα». Καταστρέψτε ό,τι υπάρχει, μας λένε, και, στη συνέχεια, εμπιστευτείτε τους να «χτίσουν» ολόκληρο τον πλανήτη «καλύτερα». Στην πραγματικότητα, πιάστηκαν σε βίντεο, στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στις αρχές του 2021, πανηγυρίζοντας με άδειους δρόμους της πόλης και κλειστές επιχειρήσεις που προκλήθηκαν από τις κυβερνητικές καραντίνες που βύθισαν κυριολεκτικά εκατομμύρια σε φτώχεια παγκοσμίως. Οι καραντίνες «βελτιώνουν πόλεις σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Schwab. [11] Μπορούν ακόμη και να μετριάσουν την «κλιματική αλλαγή», φώναζε θριαμβευτικά. Οι άνεργοι και οι φτωχοί κάτοικοι αυτών των κατεστραμμένων πόλεων θα διαφωνούσαν προφανώς με αυτό το ρόδινο σενάριο. 

Μια «ομάδα ερευνητών» στο Πανεπιστήμιο της East Anglia, ένα ίδρυμα που είναι διάσημο για τις «μελέτες» του σχετικά με την υστερία του φαινομένου του θερμοκηπίου / ψύξης / κλιματικής αλλαγής, πετάχτηκε επίσης για να υποστηρίξει έναν «παγκόσμιο εγκλεισμό» κάθε δύο χρόνια για να μειώσει, υποτίθεται, τις  εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, όπως απαιτείται από την «Σύμβαση του Παρισιού για το Κλίμα». [12] 

Αυτοί οι εγκλεισμοί δεν θα σχετίζονται με κανέναν ιό, αλλά απλώς θα σχεδιαστούν για να καταστρέψουν σκόπιμα μεγάλο μέρος της παγκόσμιας οικονομίας, αφήνοντας εκατομμύρια σε απόλυτη φτώχεια, προκαλώντας ανείπωτες ασθένειες και θάνατο, για χάρη της «καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής» και, φυσικά, για την επίτευξη του πραγματικού τους στόχου να καταστρέψουν τον καπιταλισμό και να υιοθετήσουν μια έκδοση του παγκόσμιου σοσιαλιστικού κεντρικού σχεδιασμού.

Κατάργηση της ιδιωτικής ιδιοκτησίας

Οι σοσιαλιστές του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (Word Economic Forum- WEF) αποκαλύπτονται ως κλασικοί μαρξιστές με την έννοια ότι πολλοί από αυτούς ζητούν την κατάργηση της ιδιωτικής ιδιοκτησίας που, συμπτωματικά, ήταν η πρώτη αρχή από τις δέκα αρχές του Κομμουνιστικού Μανιφέστο από τους Μαρξ και Ένγκελς.  Στην πρώην υπουργό Περιβάλλοντος της Δανίας Ida Auken δόθηκε το βήμα σε μια εκδήλωση του WEF για να εξηγήσει τον ορισμό «μιας καλής ζωής» που συνεπάγεται η κατάργηση της ιδιωτικής ιδιοκτησίας:

«Καλώς ήλθατε στο έτος 2030... Δεν έχω τίποτα, δεν έχω αυτοκίνητο. Δεν έχω σπίτι. Δεν έχω συσκευές ή ρούχα... κάποιος άλλος χρησιμοποιεί το σπίτι [μας] όποτε δεν το χρειαζόμαστε... Δεν έχω πραγματική ιδιωτικότητα... ό,τι κάνω... καταγράφεται [από το κράτος]. Συνολικά, είναι μια καλή ζωή. "[13]

Η Auken εδώ προφανώς ονειρεύεται μια «καλή ζωή» όπου οι κυβερνήσεις κατέχουν όλα τα ακίνητα και νοικιάζουν ή εκμισθώνουν τα πάντα στους υπαλλήλους τους. Φυσικά, αυτό σημαίνει ότι οι πολιτικοί θα αποφασίζουν για εσάς τι χρειάζεστε. Δεν θα υπάρχει πλέον η κυριαρχία των καταναλωτών παρά εκείνη που υπήρχε στη Σοβιετική Ένωση (εκτός από τις μαύρες αγορές). Και όπως είπε εντυπωσιακά η Auken, σε ένα τέτοιο σύστημα η μόνη δύναμη που αξίζει να έχεις είναι η πολιτική δύναμη. Η δωροδοκία, η διαφθορά και η αναζήτηση μισθώματος θα ήταν διάχυτη σε οποιαδήποτε τέτοια κοινωνία.

Θέλουν να κατασκοπεύουν κάθε σας κίνηση, χρησιμοποιώντας την τελευταία νανοτεχνολογία που πιθανώς σημαίνει εμφύτευση συσκευών στο σώμα σας. Δεν θα υπάρχει απόρρητο, και αυτό είναι καλό για την Ida Auken και τους συναδέλφους της στο WEF.

Η Auken μιλά με πάθος για το πώς, αν δεν «χρησιμοποιούσε» ένα δωμάτιο του σπιτιού της, θα ήταν εντάξει για τους ξένους να το καταλάβουν κατά την απουσία της. Φυσικά, ξένοι εγκεκριμένοι από την κυβέρνηση. Αυτό θυμίζει τρομερά το πώς οι Σοβιετικοί κοινωνικοποίησαν τη στέγαση και ανάγκασαν τους ξένους να ζουν σε εξαιρετικά περιορισμένους χώρους σε κοινόχρηστα καταλύματα. Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς ένα στρατό της Auken να κάνει το ίδιο στο όνομα της «βιωσιμότητας».

Αφού δέχτηκε κριτική για αυτήν την εξωφρενική άποψη, η Auken προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους και να συγκαλύψει τις πραγματικές της πεποιθήσεις, λέγοντας ότι ένας τέτοιος κόσμος δεν ήταν στην πραγματικότητα η «ουτοπία» της, αλλά μόνο αυτό που πιστεύει ότι είναι το αναπόφευκτο. Αυτό είναι ένα άλλο παλιό σοσιαλιστικό τέχνασμα - ο ισχυρισμός ότι ο σοσιαλισμός είναι αναπόφευκτος, και επομένως είναι μάταιο να τον αντιταχθούμε. Το επιχείρημά της ότι απλώς εξηγούσε ένα αναπόφευκτο μέλλον δεν είναι πιστευτό.

Στην πραγματικότητα, το τέχνασμα του αναπόφευκτου είναι η κεντρική ιδέα όλων των βιβλίων του Schwab για το θέμα. Τείνουν να πηγαίνουν σε βασανιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την ψηφιοποίηση της ζωής, τη νανοτεχνολογία, κ.λπ., τα απεικονίζουν όλα ως «αναπόφευκτα», και στη συνέχεια δίνουν έμφαση στο γιατί υποτίθεται ότι ο κεντρικός πολιτικός έλεγχος όλων των κοινωνιών είναι αναγκαίος.

Ωστόσο, ισχύει ακριβώς το αντίθετο... Όσο πιο περίπλοκη γίνεται η κοινωνία, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη να στηριχθούμε στον εθελοντισμό, την ιδιωτική ιδιοκτησία και τις ελεύθερες αγορές, τα μόνα γνωστά μέσα για την επίτευξη αποτελεσματικής χρήσης της γνώσης στην κοινωνία. Η πολυπλοκότητα απαιτεί τη χρήση πολλών μυαλών (και σωμάτων) για την αποτελεσματική χρήση ολοένα και πιο περίπλοκων γνώσεων προκειμένου να προχωρήσει. Όχι μόνο πολλά μυαλά, αλλά πολλά μυαλά σε ένα καθεστώς οικονομικής ελευθερίας είναι απαραίτητα - και εδώ έχουμε το εκ διαμέτρου αντίθετο της ιδεολογίας της «Μεγάλης Επανεκκίνησης».

Η Σοβιετική Ένωση είχε πολλούς λαμπρούς ανθρώπους, αλλά τους απαγορευόταν σε μεγάλο βαθμό να εφαρμόσουν τα ταλέντα τους με τρόπο που θα βελτίωνε τις ζωές των συμπολιτών τους. Αντιμετωπίστηκαν από το κράτος ως εργαλεία για την γιγάντωση του κράτους και όχι για την εξυπηρέτηση του πολίτη. Το να αρνηθείς αυτό είναι να εμπλακείς σ' εκείνο που η Hayek αποκαλούσε «θανατηφόρα αλαζονεία». [14]

(...) (...) (...)

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση ως σούπερ Φασισμός

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ισχυρίζεται ότι υφίσταται προκειμένου να προωθήσει την ενοποίηση της ιδιωτικής επιχείρησης και του κράτους. Αυτός είναι ένας τέλειος ορισμός του οικονομικού φασισμού. [16] Ο οικονομικός φασισμός στην Ιταλία του Μουσολίνι και στη ναζιστική Γερμανία επέτρεψε φαινομενικά ιδιωτικές επιχειρήσεις (σε αντίθεση με τους Ρώσους σοσιαλιστές), αλλά μόνο εάν υπόκεινταν σε ένα ολοκληρωτικό ρυθμιστικό καθεστώς που ανάγκαζε όλη την παραγωγή να εξυπηρετήσει το «κοινό καλό», όπως ορίζεται από την πολιτική κυβερνητική τάξη, όχι τους κυβερνώμενους. Η κυριαρχία των καταναλωτών δεν τους προβλημάτιζε καθόλου. Ο Schwab χρησιμοποιεί την ίδια γλώσσα του «κοινού καλού» για να περιγράψει την ατζέντα του «great reset».

Είναι βασικά μια έκκληση να μετατρέψουμε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία σε μια εκδοχή του Κινεζικού φασισμού. Τις τελευταίες δεκαετίες, η Κινεζική κομμουνιστική κυβέρνηση επέτρεπε την ύπαρξη όλο και περισσότερων ιδιωτικών επιχειρήσεων, αλλά όλες αυτές εξακολουθούν να ρυθμίζονται, να συντάσσονται και να ελέγχονται σε μεγάλο βαθμό από το κράτος. Φυσικά, το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για την οικονομία των ΗΠΑ. Είναι όλα θέμα βαθμού. Όπως είπε ο Robert Higgs, το αμερικανικό οικονομικό σύστημα είναι ένα σύστημα «συμμετοχικού φασισμού», με το οποίο εννοούσε έναν συνδυασμό οικονομικού φασισμού και δημοκρατίας αντί της δικτατορίας.

Αφού ισχυρίστηκε ότι η «Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση» με τη μορφή της «ψηφιοποίησης» σχεδόν όλων είναι αναπόφευκτη και υποστηρίζοντας ότι αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ανάγκη για την πιο συγκεντρωτική διακυβέρνηση που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος, ο Κλάους και οι συνεργάτες του έσυραν έξω τις ίδιες ταλαιπωρημένες, παλιές σοσιαλιστικές κοινοτοπίες που οι αριστεροί προωθούν για γενιές ως τις φερόμενες απαντήσεις σε όλα τα προβλήματα της κοινωνίας. 

Υποστηρίζουν το κλείσιμο όλο και περισσότερο της παγκόσμιας οικονομίας:

Με περισσότερους εγκλεισμούς (Καταστροφισμός)
Με μια τεράστια επέκταση του καταστροφικά αποτυχημένου κράτους πρόνοιας, 
Με την απεριόριστη εκτύπωση χρημάτων από τις κεντρικές τράπεζες, προκειμένου να μοιραστεί «καθολικό βασικό εισόδημα» σε όλους, 
Με την τελική κατάργηση του βοείου κρέατος για την καταπολέμηση της «κλιματικής αλλαγής» που φέρεται να προκαλείται από αέρια των αγελάδων, 
Με την κατάργηση σχεδόν όλων των άλλων ειδών κρέατος, αντικατάστασή του με γρασίδι και έντομα ως μέρος της μέσης διατροφής (πιθανότατα όχι της δικής τους διατροφής, ωστόσο), 
Με την κατάργηση των ενεργειακών βιομηχανιών και την αντικατάστασή τους με ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά πάνελ, 
Με κοινόχρηστη στέγαση, σοβιετικού στυλ,
Με «ισοπέδωση» των μισθολογικών διαφορών καθιστώντας τις αγορές εργασίας ουσιαστικά άκυρες, πράγμα που θα δημιουργούσε κομμουνιστικό χάος, και
Με την αποτελεσματική κρατικοποίηση όσων απομένουν από την ιδιωτική κοινωνία με αύξηση της φορολογίας κατά 400% (για αρχή).

Υποτίθεται ότι δεν υπάρχει αντίθεση σε αυτήν τη συνταγή για ολοκληρωτική ουτοπία επειδή όλα γίνονται στο όνομα της «δικαιοσύνης και της ενσωμάτωσης» (το  κάλεσμα για αδελφοσύνη των απανταχού αριστερών), της «βιωσιμότητας» και «του κοινού καλού». Επομένως, η αντίθεση σε αυτή την τελευταία πρόταση για μια απολυταρχική παγκόσμια τάξη είναι εχθρός της κοινωνίας. Παρεμπιπτόντως, το «κοινό καλό πάνω από το ατομικό καλό» ήταν επίσης η ρητά αναφερόμενη αρχή της πλατφόρμας του κόμματος των Ναζί του 1920. [17] Σύμφωνα με το κοινό του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, αυτή είναι η «νέα» ιδεολογία που υποτίθεται ότι θα μας οδηγήσει όλους στην «Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση» του 21ου αιώνα.

----------------

Μετάφραση από τη Μαρία Σεφέρου (Έχουν παραλειφθεί κάποια αποσπάσματα χάριν συντομίας)

--------------------------

Παραπομπές:

[1] Klaus Schwab, The Fourth Industrial Revolution (New York: Currency, 2016); Klaus Schwab and Thierry Malleret, COVID-19: The Great Reset (Geneva: World Economic Forum, 2020).
[2] Ron Paul, “The Great Reset is about Expanding Government Power and Suppressing Liberty” (https://www.lewrockwell.com/2021/01/ron-paul-the-great-reset-is-about-expanding-government-power-and-suppresing-libety/).
[3] Antony Mueller, “The United Nations and the Origins of ‘The Great Reset’” (https://www.lewrockwell.com/2020/11/antony-mueller-/the-united-nations-and-the-origins-of-the-great-reset/).
[4] Gary D. Barnett, “Eugenics is Alive and Well, and the ‘COVID-19’ Scam is the Engine for Accomplishing Depopulation” (https://www.lewrockwell.com/2021/02/gary-d-barnett/eugenics-is-alive-and-well-and-the-covid-19-scam-is-the-engine-for-accomplishing-depopulation/).
[5] Antony Mueller, “The United Nations and the Origins of ‘The Great Reset’”.
[6] Myron Ebell and Steven Milloy, “Wrong Again: 50 Years of Failed Eco-Pocalyptic Predictions,” (https://www.cei.org/wong-again-50-years-of-failed-eco-population-predictions/).
[7] Alexandria Ocasio-Cortez, “The World is Going to End in Twelve Years if We Don’t Address Climate Change” (https://www.usatoday.com/story/news/politics/onpolitics/2019/01/22/ocasio-cortez-climate-change-alarm/264281002/).
[8] Nathan Rosenberg and L.E. Birdzell, Jr., How the West Grew Rich: The Economic Transformation of the Industrial World (New York: Basic Books, 1987).
[9] Carl Menger, “On the Origins of Money” (https://mises.org/library/origins-money-0).
[10] Ludwig von Mises, Socialism (New Haven: Yale University Press, 1951), p. 457.
[11] Jim Holt, “World Economic Forum Deletes Latest Video After Cheering Global Lockdowns that Pushed 100 Million Humans into Extreme Poverty” (https://www.thegatewaypundit.com/2021/02/world-economic-forum-deletes-latest-video-after-cheering-global-lockdowns-that-pushed-100-millio-humans-into-extreme-poverty/).
[12] Helen Buyniski, “Global Lockdown Every Two Years Needed to Meet Paris CO2 Goals” (https://www.rt.com/news/517146-climate-lockdowns-every-two-years/).
[13] Ida Auken, “Welcome to 2030: I Own Nothing, Have No Privacy and Life Has Never Been Better” (https://www.forbes.com/sites/worldeconomicforum/2016/11/10/shopping-i-cant-really-remember-what-that-is-or-how-differetly-we-live-in-2030/?sh=3d95793e1735).
[14] F.A. Hayek, The Fatal Conceit: The Errors of Socialism (Chicago: University of Chicago Press, 1991).
[15] See George Reisman, “Shareholders Not Stakeholders” (https://misesorg/wire/shareholders-not-stakeholders); and Gary Galles, “Why Shareholders are Better Than Corporate ‘Stakeholders’”(https://mises.org/library/why-shareholders-are-better-corporte-stakeholders).(https://mises.org/library/why-shareholders-are-better-corporte-stakeholders).
[16] Lew Rockwell, Fascism versus Capitalism (Auburn, Alabama: Mises Institute, 2013).
[17] https://historyplace.com/worldwar2/riseofhitler/25points.htm.

-----------------------------

Διαβάστε κι εδώ: https://thejewishvoice.com/2020/12/the-great-reset-and-klaus-schwab/ 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .