Πέμπτη, Απριλίου 22

Έρχονται μάσκες υψηλής τεχνολογίας που σκοτώνουν τους ιούς!

Τα καλά νέα

Οι επιστήμονες υλικών, οι χημικοί, οι βιολόγοι και οι μηχανικοί δουλεύουν στο φουλ

Η μάσκα προσώπου λαμβάνει αναβάθμιση υψηλής τεχνολογίας.

Τα μοντέλα που βρίσκονται τώρα σε δοκιμές δεν προσφέρουν απλά ένα φυσικό εμπόδιο μεταξύ του χρήστη και των πιθανών ιών.

Οι επιστήμονες υλικών, οι χημικοί, οι βιολόγοι και οι μηχανικοί έχουν δημιουργήσει λειτουργικά πρότυπα μάσκας που περιλαμβάνουν διαγνωστικά, αισθητήρες και ακόμη και την ικανότητα να σκοτώνουν ιούς.

Στο εγγύς μέλλον, εάν βρίσκεστε σε αεροπλάνο και το άτομο δίπλα σας φτερνίζεται, θα μπορούσατε να φοράτε μια μάσκα που αποστειρώνει τον αέρα πριν τον αναπνέετε.

Μερικές από αυτές τις νέες μάσκες έχουν σχεδιαστεί για εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, ενώ άλλες θα διατίθενται στην αγορά τόσο στους εργαζομένους όσο και στους καταναλωτές.

Οι μάσκες και οι αναπνευστικές συσκευές που διατίθενται στο εμπόριο ως ιατροτεχνολογικά προϊόντα ή ως προστασία των εργαζομένων πρέπει να εγκριθούν προς πώληση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ή το Εθνικό Ινστιτούτο για την Ασφάλεια και την Υγεία της Εργασίας ή από την Niosh.

(Οι αναπνευστικές συσκευές είναι μάσκες που παρέχουν στενή σφράγιση στο πρόσωπο, όπως το N95, και πρέπει να είναι κατάλληλα για να παρέχουν την ιδανική προστασία τους.)

«Είμαι ενθουσιασμένος από την προσοχή που δίνεται στις μάσκες», λέει ο Christopher Sulmonte, διαχειριστής έργου για τη μονάδα βιοσυγκράτησης της Johns Hopkins Medicine.

Οι νέες ιδέες «έχουν κάποια επιστημονική αυστηρότητα», λέει. «Μόλις δούμε πώς λειτουργούν, θα αρχίσουμε να βλέπουμε ποια εργαλεία έχουν τη μεγαλύτερη σημασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .