Τρίτη, Απριλίου 6

Παραίτηση του καθηγητή Βλαχογιαννόπουλου από τον ΕΟΦ


Επικρίνει επιτροπή του ΕΟΦ για έλλειψη θάρρους επειδή γνωματεύει αρνητικά για τη συσχέτιση εμβολίων και θρομβώσεων.

Σάλο προκαλεί η αιφνιδιαστική παραίτηση του καθηγητή Ανοσολογίας Παναγιώτη Βλαχογιαννόπουλου από την από την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης (Ε.ΦΑ.Ρ) του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Στην επιστολή παραίτησής του, που ανάρτησε στο λογαριασμό του στο Facebook, επισημαίνει ότι μολονότι ο ίδιος είναι ένθερμος υποστηρικτής των εμβολίων, εκτιμά πως η επιτροπή διακρίνεται από

έλλειψη θάρρους σε ό,τι αφορά τα πιθανά προβλήματα των εμβολίων γενικότερα και ειδικά της AstraZeneca. Την επικρίνει δε χαρακτηριστικά διότι γνωματεύτει “πάντοτε αρνητικά” για τη συσχέτιση ποικίλλων φαινομένων θρομβώσεων με το εν λόγω εμβόλιο της AstraZeneca.

Τι δήλωσε ο καθηγητής Ανοσολογίας Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος σε ραδιοφωνικό σταθμό

Εκφράζει δε την οργή του για την περίπτωση ασθενούς που πέθανε μετά τον εμβολιασμό της στο Γενικό Κρατικό Νοκοσοκομείο Αθηνών, τονίζοντας:

“Στην περίπτωση της θανούσης ασθενούς του Γ.Κ.Ν. Αθηνών η απροθυμία της επιτροπής να γνωματεύσει ήταν εξοργιστική: Θυμίζω ότι η ασθενής την 7η ημέρα μετά από τον εμβολιασμό με εμβόλιο Astra-Zeneca ανέπτυξε έντονο πονοκέφαλο και την 9η ημέρα εγκεφαλικό επεισόδιο θρομβωτικής αιτιολογίας, ακολούθως δε θρομβοπενία που ανάγκασε τους γιατρούς να διακόψουν παροδικά την ηπαρίνη και τότε η ασθενής ανέπτυξε θρόμβωση σε κεντρική αρτηρία του ενός κάτω άκρου και υπεβλήθη σε ακρωτηριασμό του εν λόγω άκρου. Η μετέπειτα νοσηλεία υπήρξε εργώδης και επιπεπλεγμένη και τελικώς η ασθενής κατέληξε. Με δική μου προτροπή η επιτροπή αποφάσισε τελικώς να πιθανολογήσει συσχέτιση του εμβολίου με τις θρομβώσεις με την λέξη «possible», ζήτησα δε να καταγραφεί η απόφαση και να ενημερωθεί το Υπουργείο και η Επιτροπή Εμβολιασμών. Αντί αυτού την επομένη Εσείς ανακοινώνετε ότι κανένα περιστατικό θρομβώσεων σχετικών με τον εμβολιασμό δεν έχει παρατηρηθεί στη χώρα μας, ένα ήταν υπό συζήτηση αλλά δεν απεδείχθη συσχέτισή του με το εμβόλιο.”

Επισημαίνει τα σπάνια αλλά υπαρκτά περιστατικά θρομβώσεων με τα εμβόλια της AstraZeneca και της Pfizer και ζητά από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια την άμεση αντικατάστασή του.

https://kosmodromio.gr/2021/04/01/paraithsh-tou-kathhghth-blaxogiannop/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .