Τρίτη, Απριλίου 6

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ! ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΟΥΝ 9 Υπουργεία...

Μάκης Θεοχάρης  
Πρόσφατα η Διοίκηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων ενημέρωσε τα Διευθυντικά στελέχη και τα Σωματεία εργαζομένων των εργοστασίων, για την απόφαση και το σχέδιο μετεγκατάστασης των ΕΑΣ Υμηττού στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας στο Λαύριο.
Το σχέδιο θα υλοποιηθεί με ολική χρηματοδότηση (κόστος νέων εγκαταστάσεων και μετεγκατάσταση) από το Υπουργείο Οικονομικών.
Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι στις σημερινές εγκαταστάσεις της Εταιρείας στον Υμηττό, θα μεταφερθούν 9 Υπουργεία.


Κλείνοντας την εισήγηση του ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Νίκος Κωστόπουλος είπε ότι το όλο σχέδιο έχει εγκριθεί από τον Πρωθυπουργό που σύντομα με επίσκεψή του στα ΕΑΣ θα το εξαγγείλει και θα το εξειδικεύσει ο ίδιος.
Όλοι όσοι εργαζόμαστε στα ΕΑΣ, γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια ότι τα εργοστάσια της πρώην ΠΥΡΚΑΛ, ΕΑΣ Ελευσίνας και ΕΑΣ Υμηττού, βρισκόντουσαν στο επίκεντρο συζητήσεων κλεισίματος και μεταφοράς του παραγωγικού τους έργου για τους παρακάτω λόγους:
Όσον αφορά το εργοστάσιο των ΕΑΣ στην Ελευσίνα, είχε την «ατυχία» να συνορεύει με τα ΕΛ.ΠΕ. του επιχειρηματία Λάτση, που πίεζε συνέχεια με ποικίλους τρόπους για την απομάκρυνση του Κρατικού εργοστασίου πυρομαχικών ώστε να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα λειτουργίας το διυλιστήριο των ΕΛ.ΠΕ. με βάση τη Σύμβαση ΣΕΒΕΖΟ.
Δυστυχώς, το 2017 το εργοστάσιο πυρομαχικών ξεπουλήθηκε στα ΕΛ.ΠΕ. όχι με βάση την πραγματική του αξία και την ανάγκη του αγοραστή, αλλά έναντι εξευτελιστικού τιμήματος, ακόμη χαμηλότερου και από την αντικειμενική του αξία.
Όσον αφορά τις γραμμές παραγωγής που ήταν πολύ σημαντικές για τα ΕΑΣ, κανένα σχέδιο μεταφοράς δεν υπήρξε ούτε από την τότε Διοίκηση των ΕΑΣ, ούτε από παρέμβαση Κυβερνητικών Παραγόντων με οδυνηρή συνέπεια της όλης αυτής κατάστασης, την οριστική απώλεια από την παραγωγική διαδικασία της Εταιρείας σημαντικών πυρομαχικών μικρού, μεσαίου και μεγάλου διαμετρήματος.
Αναφορικά με τις εγκαταστάσεις της Εταιρείας στον Υμηττό, το μόνιμο πρόβλημα ήταν ότι το Εργοστάσιο βρίσκεται εντός αστικού ιστού με διαχρονικά τις εκάστοτε Δημοτικές Αρχές, να πιέζουν προς το κλείσιμο του Εργοστασίου.
Είναι βέβαιο ότι συναισθηματικά η απόφαση για μεταφορά του εργοστασίου του Υμηττού δεν ακούγεται ευχάριστα στα αυτιά των εργαζομένων ενώ προκαλεί αλλαγές στην καθημερινότητά μας, στην προσωπική και οικογενειακή ζωή.
Άλλο τόσο βέβαιο είναι όμως, πως αν τα πράγματα έμεναν ως έχουν, κάποια στιγμή -και δεν ήταν μακριά- το κλείσιμο του Εργοστασίου θα ερχόταν ατάκτως, χωρίς σχέδιο και δυνατότητες να υπάρξει μετεγκατάστασης των γραμμών παραγωγής.
Ως πρόσωπο έχοντας στην Εταιρεία μία μεγάλη διαδρομή, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι συνάδελφοι, πιστεύω ότι εξελίξεις δεν μπορούμε να τις σταματήσουμε, μπορούμε όμως να τις συνδιαμορφώσουμε με σωστές, ρεαλιστικές, αξιόπιστες και έγκαιρες παρεμβάσεις.
Σε κάθε περίπτωση, έχουμε ευθύνη να παραδειγματιζόμαστε και να αποτρέπουμε λάθη του παρελθόντος που στο τέλος τα πληρώσαμε πολύ ακριβά.
Όλοι έχουμε υποχρέωση να ακούσουμε τις δηλώσεις και τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού της Χώρας σχετικά με τη μεταφορά του εργοστασίου, και αναλόγως να πάρουμε θέση.
Εξαρχής έχει θετικό πρόσημο ότι το εργοστάσιο δεν θα ξεπουληθεί για να κάνουν business κάποιοι ιδιότητες.
Εξαρχής φαίνεται ότι υπάρχει σχέδιο με χρηματοδότηση για τη μεταφορά και την μετεγκατάσταση των γραμμών παραγωγής.
Εξαρχής διασφαλίζεται η μεταφορά των εργαζομένων με μισθωμένα μέσα μεταφοράς από την Εταιρεία.
Εξαρχής υπάρχει περιθώριο να συζητήσουμε γενικότερα ζητήματα για το παραγωγικό μέλλον της Εταιρείας αλλά και το εργασιακό μέλλον του προσωπικού.
Απαιτείται σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ξεκάθαρες κουβέντες από όλους μας.
Ανακοινώσεις που «συμφωνούν διαφωνώντας», εμπνευσμένες από το Αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού… μονό κακό κάνουν. Δείχνουν και είναι εκτός πραγματικότητας. Δεν είναι η ώρα για επαναστατική γυμναστική και κούφιες ιδεοληψίες. Δηλαδή συμφωνούν κάποιοι και μάλιστα ανεπιφύλακτα με την μετεγκατάσταση του Εργοστασίου αλλά διαφωνούν, προφανώς μόνο για να διαφωνήσουν, σε δευτερεύοντα ζητήματα... ενώ παράλληλα «υμνούν» και επικαλούνται τον συγχωρεμένο Μποδοσάκη για την ύπαρξη των δύο εργοστασίου στον Υμηττό και στην Ελευσίνα, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καταθέσουν την πρότασή τους για εσφαλμένη απόφαση μεταφοράς του εργοστάσιο Υμηττού στις εγκαταστάσεις του Λαυρίου!
Αν συνάδελφοι την παραπάνω πρόταση την πιστεύετε, καλό θα ήταν να προτείνετε και που θέλετε να γίνει μετεγκατάσταση πριν τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού....
Όταν συνάδελφοι ζητάμε σοβαρότητα από την άλλη πλευρά πρέπει και εμείς να είμαστε προπάντων σοβαροί...

 http://www.press-gr.com/2021/04/9.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .