Τρίτη, Απριλίου 6

Συσκευή Rapid tesτ ισραηλινής εταιρίας δίνει αποτελέσματα σε 20 δευτερόλεπτα

Πως λειτουργει

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έλαβε την έγκριση της European Medical Devices Directive

Αρκούν 20” ώστε οι αρχές ενός αεροδρομίου να εντοπίσουν εάν είσαι θετικός στη Covid-19.

H φορητή μηχανή SpectraLIT εξαλείφει την ανάγκη για πολύπλοκο εργαστηριακό εξοπλισμό, χρησιμοποιώντας τη φασματική υπογραφή εκπέμποντας φως μέσω δειγμάτων και δίνοντας άμεσα αποτελέσματα.

Μια ισραηλινή εταιρεία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έλαβε την έγκριση της European Medical Devices Directive για το πιο γρήγορο τεστ κοροναϊού και είναι έτοιμη να βοηθήσει στην έναρξη των διεθνών ταξιδιών.

Αυτό σημαίνει ότι το προσωπικό σε θαλάμους αεροδρομίων που επί του παρόντος είναι επιφορτισμένο με τη συλλογή δειγμάτων δοκιμής και την αποστολή τους σε εργαστήρια, θα έχει απλώς ένα μηχάνημα στο χέρι και θα μπορεί να δίνει αποτελέσματα στους επιβάτες μετά από μόλις 20 δευτερόλεπτα ανάλυσης.

Το σύστημα, το οποίο δοκιμάζεται σε 36 νοσοκομεία παγκοσμίως, έλαβε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας Ιατρικών Συσκευών για μια έκδοση swab της δοκιμής του, η οποία του επιτρέπει να ξεκινήσει την ανάπτυξη σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό αντιπροσωπεύει ένα ρυθμιστικό πράσινο φως για το μεγαλύτερο μέρος της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στο κορυφαίο προϊόν του: μια δοκιμή που μοιάζει με δείγμα στοματικής πλύσης.

Το τεστ αναπτύχθηκε από την εταιρεία Newsight του Eli Assoolin σε συνεργασία με το Sheba Medical Center.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο για γρήγορες δοκιμές», δήλωσε ο Eyal Zimlichman, ανώτερος γιατρός στο Ιατρικό Κέντρο Sheba που βοήθησε στην ανάπτυξη της τεχνολογίας. «Παρά την παγκόσμια εκστρατεία εμβολιασμού, η αντιμετώπιση της COVID-19 χρειάζεται ακόμη γρήγορες διαγνωστικές λύσεις για να γίνουν βήματα πίσω στην ομαλότητα, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών ταξιδιών, και αυτό αποτελεί σημαντικό ορόσημο»

Οι δοκιμές αντιγόνου χειρός καθίστανται ευρύτερα διαθέσιμες, αλλά οι αρχές είναι απρόθυμες να τις αναπτύξουν σε μέρη όπως τα αεροδρόμια λόγω ανησυχιών σχετικά με την ακρίβεια. Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων λέει ότι τέτοιες δοκιμές είναι «λιγότερο ευαίσθητες και λιγότερο συγκεκριμένες από τις τυπικές μοριακές δοκιμές που εκτελούνται σε εργαστήριο».

Ο Zimlichman είπε ότι το SpectraLIT επιτυγχάνει σταθερά σχετικά υψηλή ακρίβεια – 70-80 τοις εκατό – και αποτελεί σημαντική προσθήκη στην αγορά επειδή θα είναι πολύ φθηνό. Είπε ακόμη ότι η ακρίβεια του συστήματος τεχνητής νοημοσύνης είναι πιθανό να αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου.

Αριστερά προς τα δεξιά: Eli Assoolin, Διευθύνων Σύμβουλος του Newsight, καθηγητής Eli Schwartz του Ιατρικού Κέντρου Sheba και Eyal Yatskan, συνιδρυτής του Newsight, με τη μηχανή δοκιμής

Ο Eli Assoolin, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης, είπε ότι αναμένει τώρα ότι η έκδοση swab και gargle της δοκιμής του θα κυκλοφορήσει ευρέως, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων, τους επόμενους μήνες. «Πιστεύουμε ότι το τεστ στοματικής πλύσης σύντομα θα είναι μια λύση που θα χρησιμοποιείται ευρέως σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε, προσθέτοντας ότι η έγκριση δοκιμής μπατονιού (swab) είναι επίσης σημαντική, καθώς επιτρέπει φτηνές και αξιόπιστες δοκιμές με ελάχιστο εξοπλισμό. Αντί να βασίζεται σε χημικές ουσίες και εργαστηριακές διαδικασίες για να κάνει το RNA coronavirus αναγνώσιμο από συσκευές ανίχνευσης, όπως και με τακτικές δοκιμές επιχρίσματος, το μικρό μηχάνημα SpectraLIT φωτίζει το δείγμα και με ένα ειδικό τσιπ μπορεί να προσδιορίσει εάν ένα άτομο είναι θετικό στη COVID.

Μέρος του φωτός απορροφάται και το υπόλοιπο συλλαμβάνεται από τους αισθητήρες. Η διαδικασία είναι γνωστή ως προσδιορισμός της φασματικής υπογραφής του δείγματος: η ύλη αντανακλά διαφορετικές υπογραφές φωτός, ανάλογα με τη σύνθεσή του.

Το τεστ αναπτύχθηκε από την εταιρεία Newsight του Eli Assoolin σε συνεργασία με το Sheba Medical Center με το πρόσφατα διαμορφωμένο Virusight Diagnostic. Η εταιρεία καθυστέρησε την ανάπτυξη στα αεροδρόμια που είχε προγραμματιστεί για τα τέλη του 2020, μετά το ξέσπασμα αρκετών μεταλλαγμένων παραλλαγών COVID-19, αλλά ο Assoolin είπε ότι το λογισμικό έχει πλέον προσαρμοστεί ώστε να καλύπτει όλα τα στελέχη και μπορεί εύκολα να βαθμονομηθεί εκ νέου για να εντοπίσει νέες παραλλαγές.

Πρόσθεσε ότι η πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης μπορεί επίσης να τροποποιηθεί για την ανίχνευση άλλων παθογόνων, πράγμα που σημαίνει ότι πιστεύει ότι είναι μια λύση που θα αναπτυχθεί σε μελλοντικές κρίσεις υγείας. «Η τεχνητή νοημοσύνη του Virusight είναι στην πραγματικότητα μια διαγνωστική πλατφόρμα για πολλές πιθανές περιπτώσεις διάγνωσης παθογόνων, ικανή να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος αντιμετωπίζει τις πανδημίες», είπε.

 https://kourdistoportocali.com/news-desk/i-syskeyi-rapid-test-tis-israilinis-etairias-newsight-dinei-apotelesmata-se-20/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .