Παρασκευή, Απριλίου 9

Κάποιοι βίωσαν την "πανδημία", ως θεόσταλτη ευκαιρία, για οικονομικά και πολιτικά οφέλη...


Συνολικά, 1.600.000 ευρώ διατέθηκαν, μέχρι στιγμής, από τον κρατικό κορβανά, δηλαδή, από λεφτά των σκληρά φορολογούμενων πολιτών, με απ΄ευθείας αναθέσεις. και μόνο από ΜΙΑ υπηρεσία του Δημοσίου. Την υπηρεσία "Αντιεγκληματικής Πολιτικής" με επικεφαλής την κα Σοφία Νικολάου.
Το εκπληκτικό, σ΄αυτές τις αναθέσεις, δεν είναι μόνο το ποσό, αλλά η αιτιολογία και η... επιλογή των εταιριών, που προτιμήθηκαν.
- 500.000 ευρώ, για "υπηρεσίες καθαρισμού", που δόθηκαν, όχι σε συνεργείο καθαρισμού, αλλά σε εταιρία διοργάνωσης Συνεδρίων!! 😂
- 300.000 ευρώ, για αγορά μέσων ατομικής προστασίας στις φυλακές, από εταιρία εμπορίας τροφίμων και ποτών!!! 😂
- Ακόμη 47.000 ευρώ, για προμήθεια υγειονομικού υλικού, στις φυλακές, από εταιρία κατασκευής αμορτισέρ αυτοκινήτων!!! 😂
- Και ξανά 232.000 ευρώ, για μέσα ατομικής προστασίας. (μάλλον τέλειωσαν σύντομα). Η εταιρία συστήθηκε 29 Μαρτίου του ΄20 και κατέθεσε προσφορά την άλλη μέρα, 30 Μαρτίου.
- Και ξανά 229.000 ευρώ, για προμήθεια μασκών (υγειονομικού υλικού) σε εταιρία εμπορίου καρναβαλικών στολών και ειδών διακόσμησης!!! (Είμαστε, για τα καρναβάλια😂).
- 147.000 ευρώ, για γάντια, που το κάθε ένα κόστισε 17,5 ευρώ (8.400 γάντια), όταν άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, αγόρασαν με τα μισά λεφτά (8,85 ευρώ). Μάλλον από χρυσάφι θα ήταν κατασκευασμένα αυτά τα γάντια!!!
- Τελευταίο, 144.000 ευρώ για αγορά απορρυπαντικών, στις φυλακές, από εταιρία, που ιδρύθηκε, πριν από μόλις 3 μήνες!!! 😂
Αυτά είναι στοιχεία από το efsyn.gr και αφορούν στο πάρτυ μίας μόνο υπηρεσίας του Δημοσίου.
Τον νόμο, για τις απ΄ευθείας αναθέσεις, τον ψήφισε το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ και αφορούσε σε ποσά, μέχρι 20.000 ευρώ και σε μεγαλύτερα ποσά, για δημόσια και άλλα έργα. Η ΝΔ τον επέκτεινε, στα 30.000 ευρώ, τον Οκτώβριο του ΄20 και κατήργησε και κάποιες από τις προϋποθέσεις.
Μ΄αυτά και μ΄αυτά, κάποιοι βίωσαν την "πανδημία", ως θεόσταλτη ευκαιρία, για οικονομικά και πολιτικά οφέλη, όσο για κάποιους άλλους "ο ουρανός έπεφτε στα κεφάλια τους", μαζί με το γκλομπ, τα πρόστιμα και τον τρόμο.
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2021/04/blog-post_02.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .