Τετάρτη, Απριλίου 28

Πασχαλινά κουλουράκι​α, Από το Α ως το Ω

α.  Αμμωνία:
αν θέλετε αντικαταστήστε με 1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ.
Η διαφορά που κάνει η αμμωνία είναι ότι τα κουλουράκια γίνονται πολύ αφράτα και τριφτά!.
β.  Βούτυρο:
το χτύπημα του βουτύρου με τη ζάχαρη, συντελεί στο να γίνουν τα κουλουράκια τριφτά. Το βούτυρο πρέπει να έχει θερμοκρασία δωματίου και να μην είναι ζεστό ή λιωμένο. Προτιμήστε το σκληρό βούτυρο, κανόνας που ισχύει για όλα τα μπισκότα.
γ.  Γλουτένη στο αλεύρι...
....όση περισσότερη έχει, τόσο πιο "δυνατό" είναι το αλεύρι!
Ανάλογα με το πόσο "δυνατό" είναι το αλεύρι, θα εξαρτηθεί και η ποσότητα που θα "σηκώσει" η ζύμη. Γι αυτό θα πρέπει να το προσθέσετε σε δόσεις εναλλάξ με το γάλα, 3 κούπες αλεύρι εναλλάξ με 1/3 κούπας γάλα. Τις τελευταίες δύο κούπες αλεύρι θα τις προσθέσετε σε δόσεις, σταματώντας το μίξερ και δοκιμάζοντας με το χέρι σας να δείτε αν η ζύμη δεν κολλάει, ώστε να μπορείτε να πλάσετε τα κουλουράκια.
δ.  Δόση:
προσοχή στις δόσεις των υλικών και ιδιαίτερα της αμμωνίας! Η φρέσκια αμμωνία που έχει κι ιδιαίτερη οσμή, φουσκώνει πολύ τα κουλουράκια, κι αυτά θα χάσουν το όμορφο σχήμα τους, εάν βάλετε περισσότερη απ όση πρέπει.
ε.  Εναλλάξ:
προσθέτουμε το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι, προσέχοντας η ζύμη να μην είναι μαλακιά, αλλά ούτε τόσο σφιχτή που να μην πλάθεται!
ζ.  Ζάχαρη:
προσοχή, όταν αυξάνετε αυθαίρετα την ποσότητα ζάχαρης, τα κουλουράκια απλώνουν κατά το ψήσιμο. Μπορείτε όμως να την μειώσετε, για πιο άγλυκα κουλουράκια.
η.  Ημερολόγιο:
παραδοσιακά το Πασχαλινά κουλουράκια ετοιμάζονται στα σπίτια τη Μεγάλη Τετάρτη. Την Μεγάλη Πέμπτη θα βάψετε τα αυγά και θα φτιάξετε τα τσουρέκια.
θ.  Θερμοκρασία:
η προετοιμασία της ζύμης πρέπει να γίνεται σε σωστή θερμοκρασία. Η ζέστη όπως και το ζύμωμα ευνοούν τους δεσμούς που αναπτύσσει η γλουτένη με το γάλα και θα σφίξουν τα κουλουράκια.
realfood

Φτιάξετε κουλουράκια ΕΔΩ συνταγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .