Δευτέρα, Απριλίου 5

Η πανδημία μεταμορφώνει το Dubai> Τι αλλάζει στις θεωρήσεις visa και στη διαμονή

Νεοι νομοι

Διευκολύνει ακόμα περισσότερο την είσοδο στους διεθνείς επισκέπτες προσφέροντας φορολογικά κίνητρα


Καθώς οι παγκόσμιοι επιχειρηματικοί και ταξιδιωτικοί προορισμοί παραμένουν σε μεγάλο βαθμό κλειστοί για τον περισσότερο κόσμο, το Dubai διευκολύνει ακόμα περισσότερο την είσοδο στους διεθνείς επισκέπτες.

Η εντυπωσιακή πόλη, καθώς και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο σύνολό τους, τα τελευταία χρόνια διευκολύνουν όλο και περισσότερο τις διαμονές αλλά και την απόκτηση τουριστικής βίζας, ωστόσο η πανδημία επιτχύνει ακόμα περισσότερο τις αλλαγές.

Τον περασμένο μήνα, η χώρα ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα βίζας για τα ΗΑΕ (παρόμοιο με αυτό που ανακοινώθηκε στο Dubai τον Οκτώβριο), σε μια προσπάθεια να προσελκύσει ακόμα περισσότερους ανθρτώπους που εργάζονται από το σπίτι με ψηφιακά μέσα.

Η βίζα διατίθεται στο εμπόριο ως ευκαιρία για τους ξένους εργαζόμενους ώστε να επωφεληθούν από τους χαμηλούς φόρους της χώρας -τα ΗΑΕ δεν επιβάλλουν φόρο εισοδήματος στους κατοίκους τους- καθώς και τη διαμονή σε μία περιοχή του πλανήτη που έχει όλο το χρόνο ήλιο και ζέστη.

Η κίνηση έρχεται μετά από τη μαζική έξοδο κατοίκων που εγκαταλείπουν για διάφορους λόγους τα ΗΑΕ, όπου οι ξένοι εργαζόμενοι φέρεται πλέον να αποτελούν περίπου το 90% από τα 10 εκατομμύρια ενεργού πληθυσμού. Στην ουσία πάντως, το Ντουμπάι ακολουθεί την ίδια τακτικοί και με άλλους εξωτικούς προορισμούς όπως η Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, τα Μπαρμπέιντος, οι Βερμούδες, και ο Μαυρίκιος.

Παράλληλα με την ανακοίνωση για το νέο καθεστώς βίζας, ο Σεΐχης Μωάμεθ μπιν Ράσιντ Αλ Μακτούμ, κυβερνήτης του Ντουμπάι, ανακοίνωσε την υιοθέτηση τουριστικών θεωρήσεων πολλαπλών εισόδων για όλες τις εθνικότητες. Η πενταετής θεώρηση επιτρέπει στους τουρίστες να εισέρχονται πολλές φορές και να παραμείνουν στη χώρα για 90 ημέρες σε κάθε επίσκεψη, η οποία μπορεί να παραταθεί για άλλες 90 ημέρες.

Είναι η τελευταία σε μια σειρά πρωτοβουλιών που εισήγαγε πρόσφατα το Ντουμπάι για να προσπαθήσει να εδραιωθεί ως μακροπρόθεσμος προορισμός.

Προηγουμένως, οι επισκέπτες δεν μπορούσαν να εισέλθουν στο Ντουμπάι χωρίς προσφορά εργασίας από εργοδότη που εδρεύει στα ΗΑΕ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την παροχή διετούς βίζας, ανανεώσιμης κατοικίας και ιατρικής ασφάλισης. Οι μόνιμες επιλογές, όπως η διαμονή ή η συνταξιοδότηση, δεν ήταν επίσης διαθέσιμες στους ομογενείς.

Το 2019, η χώρα εισήγαγε «χρυσές βίζες». Αυτό σήμαινε ότι υψηλού προφίλ επενδυτές και επιχειρηματίες θα μπορούσαν να υποβάλουν αίτηση για 10ετή και πενταετή θεώρηση. Επεκτάθηκε σε περισσότερους τομείς, όπως οι γιατροί και οι μηχανικοί, το Νοέμβριο του 2020.

Και τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, ίσως η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση όλων, η κυβέρνηση άνοιξε την υπηκοότητα των Εμιράτων στους ομογενείς.

Ο Issam Kazim, διευθύνων σύμβουλος της Τουριστικής Εταιρείας Τουρισμού και Εμπορίου (ΝΤΤΜ) του Ντουμπάι, δήλωσε στο CNN στα τέλη Μαρτίου ότι περίπου 1.700 αιτήσεις για θεώρηση εξ αποστάσεως εργασίας έχουν ληφθεί από τον Οκτώβριο. “Οι περισσότερες” από αυτές τις αιτήσεις έχουν γίνει αποδεκτές και εκδοθεί, λέει.

Τον Ιανουάριο, ο Kazim είπε στο CNN ότι επιπλέον 16.000 αλλοδαποί -πολλοί από αυτούς εργαζόμενοι- επέλεξαν να παραμείνουν στα ΗΑΕ αφού το Ντουμπάι ανακοίνωσε μια δωρεάν παράταση ενός μηνός σε όλες τις τουριστικές βίζες τον Δεκέμβριο λόγω της έναρξης των παγκόσμιων lockdowns.

https://kourdistoportocali.com/news-desk/sok-gia-to-elliniko-kalokairi-to-emvolio-diarkei-mono-6-mines/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .