Παρασκευή, Απριλίου 23

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ LOCKDOWN ΕΧΕΙ 1.113 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟ (ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ) COVID-19 ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ» ΣΟΥΗΔΙΑ! – ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

ΑΠΛΑ ΤΟ ΛΕΜΕ: ΕΓΙΝΕ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΕΠΕΜΒΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ!

ΒΙΝΤΕΟ

Από 30 Οκτωβρίου το 2020 έως και 19 Απριλίου του 2021
Αποκαλυπτικοί είναι οι αριθμοί για τον λανθασμένο τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την πανδημία του κορωναϊού η Ελλάδα, αλλά και οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν χρειάζεται άλλωστε κάτι το ιδιαίτερο για να το διαπιστώσει κάποιος, μία μικρή σύγκριση με το τι γίνεται στην Σουηδία είναι αρκετή. 

Την ώρα που η Ελλάδα παραμένει εδώ και τόσους μήνες σε lockdown και η κυβέρνηση θέλει να μην ανοίξουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα η σκανδιναβική χώρα έχει επιλέξει από την αρχή της πανδημίας μία πιο «ελεύθερη» διαχείριση του προβλήματος.


 

Τα πάντα είναι ανοιχτά – δεν έκλεισαν ποτέ – οι μάσκες δεν είναι υποχρεωτικές και απλά υπάρχουν συστάσεις προς τους πολίτες να αποφεύγουν τους χώρους υψηλού συνωστισμού, όπως τα ΜΜΕ, αλλά και να φορούν μάσκες όταν βρίσκονται σε κλειστούς χώρους.

Δηλαδή κάνουν αυτό που λένε οι επιστήμονες, προσπαθούν να περιορίσουν τη διάδοση του ιού στους εσωτερικούς χώρους, καθώς εκεί μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα. Αντίθετα με την Ελλάδα η οποία κάνει ακριβώς το αντίθετο, δεν επιτρέπει στους πολίτες να βγουν από τα σπίτια τους και έτσι έχουν εκτοξευθεί τα κρούσματα.



Τι δείχνουν όμως οι αριθμοί;

Όπως δείχνουν οι επίσημοι πίνακες, τους οποίους δημοσιεύει ο γιατρός Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, από 30 Οκτωβρίου του 2020 έως και 19 Απριλίου του 2021 (δηλαδή από τότε που ξεκίνησε περίπου το 2ο lockdown μέχρι και σήμερα) στην Ελλάδα έχουν χάσει τη ζωή τους 8920 άτομα με Covid-19, ενώ στη Σουηδία 7807.

Δηλαδή η Σουηδία καταγράφει εδώ και πολλούς μήνες λιγότερους νεκρούς από την Ελλάδα, παρόλο που δεν έχει επιβάλει αυστηρά μέτρα!

Συνολικά η Σουηδία έχει 13.789 νεκρούς, ενώ η Ελλάδα 9540, η διαφορά οφείλεται στα όσα έγιναν στην αρχή της πανδημίας, εκεί που η χώρα μας μέτρησε μόλις 620 νεκρούς, εξαιτίας του μηδενικού πανδημικού κύματος, ενώ η Σουηδία κατέγραψε 5982 θανάτους.

«Η Σουηδία είχε επιδημικό κύμα και την Άνοιξη του 2020, ενώ η Ελλάδα δεν είχε», τονίζει χαρακτηριστικά ο Κ. Φαρσαλινός. Ενώ προσθέτει πως «η Σουηδία έχει πολλαπλάσιο αριθμό κρεβατιών σε οίκους ευγηρίας (όπου η θνητότητα από τον ιό είναι πολλαπλάσια) σε σχέση με την Ελλάδα».

Στη συνέχεια ο γιατρός τονίζει πως «για όσους πανηγυρίζουν για την πετυχημένη διαχείριση με την οποία αποφύγαμε να γίνουμε δολοφόνοι σαν τους Σουηδούς, είναι ώρα να αντιληφθούν ότι έχουμε ήδη γίνει Σουηδία. Επιπλέον της Σουηδίας όμως, έχουμε καταστρέψει και αρκετούς από αυτούς που δεν κινδύνευαν σοβαρά από τον ιό.

Όπως είχα πει λίγους μήνες πριν, στο τέλος θα καταλήξουμε να έχουμε καταστρέψει πολλούς (που δεν κινδύνευαν σοβαρά από τον ιό) και να είναι αμφίβολο αν έχουμε σώσει κάποιους».

Την ίδια ώρα ο ερευνητής (Οίμος: ;;;) Παυλάκης δηλώνει πως στην Ελλάδα θα έχουμε και 4ο κύμα, το οποίο θα έρθει μέσα στο καλοκαίρι, (Οίμος: Τί ερευνητης είναι που δεν ξέρει ότι η κάψα των κορωναϊών διαλύεται σε θερμοκρασίες άνω των 26 βαθμών;;;) κάτι που δείχνει πως τα μέτρα και το lockdown δύσκολα θα αρθούν στη χώρα μας, παρόλο που όλα δείχνουν πως έχουν αποτύχει (Οίμος: Μα ακριβώς γι αυτό και οι δηλώσεις του δι-ερευνητι-κού λαγού, διότι σκοπεύουν να μας κρατάνε μέσα!).

Το ερώτημα παραμένει ίδιο. Γιατί ακόμα η κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει πως έχει κάνει λάθος και δεν αλλάζει στρατηγική;


Δείτε τους πίνακες






pronews.gr











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .