Πέμπτη, Απριλίου 15

Nα και κάτι ευχάριστο! Νέα πρωτοποριακή θεραπεία με ρινικό σπρέι προστατεύει από την μόλυνση

κορονοιοςς

Μια εταιρεία βιοτεχνολογίας που αποτελείται από επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ ξεκινά μια κλινική δοκιμή θεραπείας με ρινικό σπρέι για τον κορονοϊό. Η Halo Therapeutics θέλει να εμπορευματοποιήσει την ανακάλυψη ενός μορίου το οποίο, σύμφωνα με την έρευνά τους, αλλάζει το σχήμα της ακίδας πρωτεΐνης του ιού SARS-CoV-2, εμποδίζοντας την είσοδό του στα ανθρώπινα κύτταρα.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Sky News, η εταιρεία υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τις μελέτες της, οι θεραπείες θα λειτουργούν ενάντια σε όλες τις γνωστές παραλλαγές του κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένων των εξαιρετικά μεταδοτικών μεταλλάξεων της Βρετανίας, της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας.
Η προηγούμενη έρευνα των επιστημόνων διαπίστωσε ότι η έκθεση του κορονοϊού σε ένα ελεύθερο λιπαρό οξύ που ονομάζεται «λινελαϊκό οξύ», «κλειδώνει» στην ουσία την πρωτεΐνη ακίδα του SARS-CoV-2 μετατρέποντάς τη σε μια μη μολυσματική μορφή. Το λινελαϊκό οξύ απαντάται φυσικά στον οργανισμό μας, αλλά δεν παράγεται εσωτερικά, απορροφάται μέσω της διατροφής μας.

skynews-halo-drug_5340264.jpg

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science Magazine τον περασμένο Νοέμβριο, και η ομάδα διαπίστωσε ότι όταν το λιπαρό οξύ συμπληρώθηκε με το φάρμακο Remdesivir, ήταν ικανό να καταστείλει την αντιγραφή του ιού. Η εταιρεία στοχεύει τώρα να διεξάγει πολλαπλές, παράλληλες κλινικές δοκιμές Φάσης II για να δοκιμάσει αυτές τις θεραπείες, συμπεριλαμβανομένου ενός ρινικού σπρέι και εισπνευστήρα τύπου άσθματος, για να προσδιορίσει εάν είναι ασφαλείς, αλλά και πόσο αποτελεσματικά λειτουργούν.

Ο καθηγητής Imre Berger, διευθυντής του Max Planck-Bristol Center for Minimal Biology, δήλωσε: «Ο στόχος της θεραπείας μας είναι να μειώσουμε σημαντικά την ποσότητα του ιού που εισέρχεται στο σώμα και να σταματήσουμε τον πολλαπλασιασμό του. Στη συνέχεια, ακόμη και αν οι άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό ή εκτίθενται σε αυτόν, δεν θα αρρωστήσουν, επειδή το αντιικό εμποδίζει τον ιό να εξαπλωθεί στους πνεύμονες. Είναι σημαντικό, επειδή το ιικό φορτίο θα είναι τόσο χαμηλό, και έτσι πιθανότατα να σταματήσει και η μετάδοση», πρόσθεσε ο καθηγητής Berger.

 makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .