Πέμπτη, Απριλίου 15

Έρευνα: Δύο γνωστά φάρμακα σε συνδυασμό με το Remdesivir καταπολεμούν τον Covid-19

Έρευνα: Δύο γνωστά φάρμακα σε συνδυασμό με το Remdesivir καταπολεμούν τον Covid-19

Mια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο Muenster της Γερμανίας σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Ελσίνκι και δημοσιεύτηκε στο British Journal of Pharmacology, ισχυρίζεται  ότι ο συνδυασμός του αντιιικού Remdesivir με την αντιμυκητιασική ιτρακοναζόλη (Sporanox) και με το αντικαταθλιπτικό φλουοξετίνη (Prozac) μπορούν να μειώσουν κατά 90% την αναπαραγωγή του Covid-19 ,όπως αναφέρει η εφημερίδα Messaggero.

Στο άρθρο ημειώνεται ότι «η έρευνα συνεχίζει να αναζητά απαντήσεις για την καταπολέμηση της πανδημίας. Δοκιμές που διεξήχθησαν σε κυτταρικές καλλιέργειες, έδειξαν ότι ο συνδυασμός των παραπάνω φαρμάκων μειώνει την αναπαραγωγή του ιού. Επομένως εάν υπάρξει επιβεβαίωση και σε κλινικές μελέτες θα μπορούσε η ανακάλυψη αυτή  να οδηγήσει σε μια θεραπεία πολύ αποτελεσματική. Την έρευνα συντονίζει η καθηγήτρια Ursula Rescher.»

Το Remdesivir, σχεδιάστηκε ως αντιικό κατά του ιού Ebola και ήταν ένα από τα πρώτα φάρμακα που δοκιμάστηκαν και εγκρίθηκαν από τον FDA για την καταπολέμηση του Covid-19 παρά τα αμφίβολα αποτελέσματα. Η ιτρακοναζόλη και η φλουοξετίνη είχαν επίσης δείξει κάποιες αντιιικές ιδιότητες από προηγούμενες μελέτες, οπότε η ομάδα με επικεφαλής την καθηγήτρια ήθελε να εξακριβώσει εάν αυτά τα δύο φάρμακα σε συνδυασμό θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις επιδράσεις του Remdesivir.

«Ο προληπτικός εμβολιασμός και οι θεραπευτικές αγωγές ενάντια στον κορωνοϊό εκτιμάται πως μπορούν αποτελεσμάτικα να δράσουν ενάντια στις πανδημίες που προκαλούνται από ζωονοσογόνους ιούς όπως ο SARS-CoV-2» αναφέρει σχετικά η συγγραφέας της έρευνας Ursula Rescher από το Πανεπιστήμιο του Muenster στη Γερμανία.

 zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .