Πέμπτη, Απριλίου 1

O Albert Bourla πετάει τους Γερμανούς από το τρένο> Συνεχίζει μόνη της η Pfizer

Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

-Μας αρέσει να συνεργαζόμαστε με την BioNTech, αλλά δεν είναι αναγκαίο πλέον να το κάνουμε

Έντονο παρασκήνιο στις σχέσεις μεταξύ της αμερικάνικης εταιρείας Pfizer και της γερμανικής BioNTech είναι σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα. Μάλιστα, ο αμερικάνικος φαρμακευτικός κολοσσός αφήνει να εννοηθεί ότι είναι ειλημμένη απόφαση να προχωρήσει μόνος του στην δημιουργία εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Ήδη, ο ελληνικής καταγωγής επικεφαλής της Pfizer, Albert Bourla, ισχυρίζεται ότι η εταιρεία έχει εντρυφήσει αρκετά στα εμβόλια mRNA για να προχωρήσει μόνη της, προσθέτοντας ότι «δεν χρειάζεται πλέον να συνεργαστεί με τη BioNTech» έπειτα από το τέλος της συμφωνίας

που έχουν υπογράψει και η οποία λήγει τον Ιούλιο.

Ο Bourla αποκάλυψε επίσης ότι η εταιρεία είχε προσλάβει τουλάχιστον 50 επιστήμονες για να εργαστούν στο νέο εργαστήριο του κολοσσού που εστιάζει στην τεχνολογία του mRNA στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Pfizer έχει επίσης εξασφαλίσει εξειδικευμένες πρώτες ύλες και έχει σχεδιάσει κλινικές δοκιμές έτσι ώστε να μπορεί να κατασκευάζει και να μελετά εμβόλια χωρίς να μοιράζει πλέον τα κέρδη.

Συγκεκριμένα, ο Bourla είπε στην «Wall Street Journal»: «Μας αρέσει να συνεργαζόμαστε με την BioNTech, αλλά δεν είναι αναγκαίο πλέον να το κάνουμε. Έχουμε αναπτύξει τη δική μας εμπειρία», σημείωσε.

Η γερμανική εταιρεία ήταν ο εγκέφαλος πίσω από το εμβόλιο κατά της Covid jab, το οποίο αποδείχθηκε ότι ήταν 95% αποτελεσματικό στο μπλοκάρισμα των συμπτωμάτων Covid και έγινε η πρώτη στον κόσμο που έλαβε έγκριση τον Δεκέμβριο όταν η Βρετανία της έδωσε το πράσινο φως.

Η Pfizer, πιο διάσημη για την εφεύρεση του Viagra, ανέλαβε την παραγωγή, διανομή και εμπορία του εμβολίου. Οι δύο εταιρείες κατανέμουν σήμερα τα κέρδη ομοιόμορφα, με τις πωλήσεις να αναμένεται να αποφέρουν φέτος 17,8 δισ. δολάρια.

Η BioNTech φάνηκε να μην επηρεάζεται από τις εξελίξεις και σε ανακοίνωση ανέφερε ότι χαιρετίζει την «αναγνώριση» της επιτυχημένης τεχνολογίας που ανέπτυξε. Οι αναλυτές της JP Morgan προβλέπουν πωλήσεις άνω των 11,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το εμβόλιο το επόμενο έτος, κάτι που ενδέχεται να αυξηθεί εάν απαιτούνται ετήσιες δόσεις κατά της covid-19.

Η BioNTech αναμένεται να παρέχει ένα δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίου φέτος, στόχος που αυξήθηκε κατά ένα τέταρτο απ’ όταν έλαβε έγκριση για το εργοστάσιό της στο Marburg της Γερμανίας.

Και η Pfizer θα παραδώσει άλλο ένα δισεκατομμύριο, ανεβάζοντας το σύνολο σε δύο δισεκατομμύρια.

Εκπρόσωπος της BioNTech είπε στη «Wall Street Journal»: «Είναι μεγάλη αναγνώριση για την εξέλιξη της τεχνολογίας μας πάνω στο mRNA το γεγονός ότι εταιρείες όπως οι συνεργάτες μας στη Pfizer θα συνεχίσουν στη δημιουργία της δικής τους στρατηγικής αντίστοιχων εμβολίων».

Οι δύο εταιρείες άρχισαν να συνεργάζονται για πρώτη φορά το 2018 με σκοπό τη δημιουργία εμβολίου κατά της γρίπης.

Ωστόσο, αυτή η αρχική συμφωνία λήγει τον Ιούλιο, οπότε η Pfizer θα συνεχίσει να ερευνά, να κατασκευάζει και να πουλάει οποιαδήποτε εμβόλιο αποδεικνύεται ότι λειτουργεί.

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού κατασκευάζεται από πτητικό γενετικό υλικό γνωστό ως mRNA ή messenger RNA, δηλαδή από μικροσκοπικά κομμάτια γενετικού υλικού που μιμούνται τον κορωναϊό, ώστε το ανοσοποιητικό σύστημα να μπορεί να μάθει να τα εντοπίζει και να τα καταστρέφει.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι τα εμβόλια mRNA είναι φθηνότερα και πιο εύκολο να τροποποιηθούν ενόψει νέων παραλλαγών ή ιών. Η διαδικασία ανάπτυξης εμβολίων mRNA είναι επίσης καθαρά συνθετική, που σημαίνει ότι οι ειδικοί δεν χρειάζεται να βασίζονται σε ζωντανά κύτταρα από φυτά ή ζώα.

Η παρασκευή εμβολίων mRNA απαιτεί ειδικό εξοπλισμό και πρώτες ύλες που δεν ήταν συνήθως διαθέσιμα πριν από την επιτυχία κατά της Covid.

Η Pfizer προς το παρόν δεν έχει ανακοινώσει ποιους ιούς θα στοχεύσει στη συνέχεια με την τεχνολογία mRNA. Αλλά είναι πιθανό να απαιτηθούν νέα εμβόλια κατά του κορωνοϊού στο μέλλον καθώς θα εμφανιστούν νέες παραλλαγές. Η παγκόσμια αγορά εμβολιασμού κατά της γρίπης εκτιμάται επίσης σε περίπου 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το χαρτοφυλάκιο εμβολίων της Pfizer περιλαμβάνει ήδη ένα από τα πιο κερδοφόρα εμβόλια στην αγορά, το Prevnar 13 το οποίο είναι κατά της πνευμονίας. Πέρσι απέφερε στην Pfizer σχεδόν 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

 https://kourdistoportocali.com/news-desk/o-albert-bourla-petaei-toys-germanoys-apo-to-treno-gt-synechizei-moni-tis-i-pfizer/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .