Πέμπτη, Απριλίου 29

Παραμένει στη ζωή μας το SMS

Παραμένει στη ζωή μας το SMS

Δεν καταργείται τελικά το SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά την Τετάρτη 28 Απριλίου. Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε πως παρόλο που ανοίγει η εστίαση τη Δευτέρα του Πάσχα, στις 3 Μαΐου, οι πολίτες θα πρέπει να συνεχίζουν να στέλνουν το καθιερωμένο πλέον μήνυμα για να έχουν το δικαίωμα μετακίνησης. 

Τα γραπτά μηνύματα στο 13033 θα παραμείνουν έως την άρση των υπερτοπικών μετακινήσεων (δηλαδή μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων), μέχρι τις 15 Μαΐου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς. Η μετακίνηση για μετάβαση σε κατάστημα εστίασης θα συνοδεύεται από την αποστολή SMS με τον κωδικό 6 στο 13033, ανακοίνωσε ο υφυπουργός. Ο περιορισμός στις διαδημοτικές μετακινήσεις πάντως καταργείται από αύριο το πρωί και έτσι οι πολίτες θα μπορούν να μεταβαίνουν και σε άλλους δήμους εντός της περιφερειακής τους ενότητας καθημερινά, εκτός του Σαββατοκύριακου, καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. 

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα του Πάσχα διευρύνεται και το ωράριο της κυκλοφορίας για μία εβδομάδα, καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίζει στις 11 το βράδυ. Τα καταστήματα εστίασης θα κλείνουν το αργότερο στις 11 παρά τέταρτο το βράδυ. «Σε κάθε περίπτωση, όλοι θα πρέπει να βρισκόμαστε στα σπίτια μας στις 11», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς. Επίσης, ο υφυπουργός ανακοίνωσε πως δεν θα επιτρέπεται η μουσική καθ' όλη τη διάρκεια της λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, των καφέ και μπαρ. Υπενθυμίζεται πως η εστίαση θα λειτουργεί σε υπαίθριους και μόνον χώρους και μόνο για καθήμενους πελάτες.  

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι αύριο Πέμπτη θα υπάρξουν διευκρινιστικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με τους κωδικούς που θα ανοίξουν και που αφορούν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν στους εργαζομένους σε αυτά. 

Ο υφυπουργός υπενθύμισε επίσης πως την Κυριακή του Πάσχα -και μόνο- επιτρέπεται η συγκέντρωση 2 οικογενειών, έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο και έως 12 σε εξωτερικό. Η κάθε μετακίνηση θα γίνεται με το SMS 6 και συστήνεται η διενέργεια self test. 

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας (curfew) είναι από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .