Πέμπτη, Απριλίου 1

To Πείραμα της Florida που δεν φόρεσε ποτέ μάσκα

Eπέλεξαν να αφήσουν τον ιο να εξαπλωθεί

Τελευταία ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται σταθερά, αν και οι νοσηλείες και οι θάνατοι εξακολουθούν να μειώνονται

Ο κυβερνήτης της Florida Ron DeSantis, απέρριψε από την αρχή της πανδημίας τους αυστηρούς περιορισμούς.

Η πολιτεία δεν είχε δώσει ποτέ εντολή για χρήση μάσκας, και τον Σεπτέμβριο ο κ. DeSantis απαγόρευσε στις τοπικές κυβερνήσεις να επιβάλουν τις δικές τους εντολές.

Μεταξύ των επιστημονικών του συμβούλων είναι τώρα και οι αρχιτέκτονες της Διακήρυξης του Μεγάλου Μπάριγκτον, η οποία κάλεσε τους πολιτικούς ηγέτες να επιτρέψουν στον κοροναϊό να εξαπλωθεί φυσικά μεταξύ των νέων, ενώ οι ηλικιωμένοι και εκείνοι με τις υποκείμενες ασθένειες προστατεύονται παραμένοντας στα σπίτια τους-όπως αναφέρουν οι Times της Νέας Υόρκης στο σχετικό ρεπορτάζ τους.

Οι επιστήμονες θεωρούν τη Florida ένα τεστ για ολόκληρη τη χώρα. Εδώ λοιπόν το τελευταίο διάστημα ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξάνεται σταθερά, αν και οι νοσηλείες και οι θάνατοι εξακολουθούν να μειώνονται.

Κατά την τελευταία εβδομάδα, η Florida έχει κατά μέσο όρο περίπου 5.000 περιστατικά την ημέρα, αύξηση 8% από το μέσο όρο δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Το B.1.1.7, η πιο μεταδοτική παραλλαγή που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία, αυξάνεται επίσης εκθετικά στη Florida η οποία αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο ποσοστό των συνολικών περιπτώσεων από ό, τι σε οποιαδήποτε άλλη πολιτεία, σύμφωνα με τους αριθμούς που συλλέγονται από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων .

«Όπου έχουμε εκθετική ανάπτυξη, έχουμε την προσδοκία για αύξηση των περιπτώσεων και μια αύξηση των περιπτώσεων θα οδηγήσει σε νοσηλεία και θανάτους», δήλωσε ο Bill Hanage, επιδημιολόγος στο Harvard T.H. Σχολή Δημόσιας Υγείας του Τσαν.

Η Florida είχε μια από τις πιο μπερδεμένες και αναποτελεσματικές εκστρατείες εμβολιασμού της χώρας και έχει εμβολιάσει πλήρως περίπου το 15 τοις εκατό του πληθυσμού της – πολύ κάτω από αυτά που έχουν καταφέρει οι κορυφαίες πολιτείες, όπως το Νέο Μεξικό και η Νότια Ντακότα.

Ωστόσο, η ανοσοποίηση ηλικιωμένων και άλλων ατόμων υψηλού κινδύνου μπορεί να αμβλύνει κάπως τον αριθμό των θανάτων. Το κράτος ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να προσφέρει το εμβόλιο σε άτομα άνω των 18 ετών στις 5 Απριλίου.

Κάποιες  από τις περιπτώσεις έξαρσης στη Florida είναι αποτέλεσμα της ανοιχτής πρόσκλησης της πολιτείας στους τουρίστες-ανάμεσά τους οι φοιτητές που φτάνουν εδώ για τα πάρτυ του spring break-μέσα Φεβρουαρίου.

Το Miami-Dade County, το οποίο περιλαμβάνει το Miami Beach, έχει βιώσει ένα από τα χειρότερα κρούσματα του έθνους και συνεχίζει να καταγράφει υψηλούς αριθμούς. Κατά μέσο όρο περισσότερες από 1.100 περιπτώσεις την ημέρα την περασμένη εβδομάδα. Στην Orange County, οι περιπτώσεις αυξάνονται μεταξύ των νέων. Τα άτομα ηλικίας 45 ετών και άνω αντιπροσωπεύουν μία στις τρεις νοσηλείες για τη Covid και η μέση ηλικία για νέες λοιμώξεις έχει μειωθεί στα 30.

 https://kourdistoportocali.com/news-desk/o-albert-bourla-petaei-toys-germanoys-apo-to-treno-gt-synechizei-moni-tis-i-pfizer/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .